liga turniejów pvp - dyskusja

Zaczęty przez Hektor, 2013 01 15, 14:44:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aion

z drugiej strony turniej bez zasad tylko z ustalona liczba zawodnikow, bedzie sie roznil od regularnego pvp - nagroda i ewentualnym pograbionym stuffem

"Cytat: Aion w Dzisiaj o 14:03:22

Cytat: shyna w Dzisiaj o 14:01:31

ale chyba nikt kto powaznie myśli o turnieju pvp nie bedzie go organizowal na malej arenie.

rzucic klatwe na leczenie i koniec walki na arenie xD
    sadze, ze taka walka ma sens jezeli walcza ze soba te same klasy

To tyle lat walczy sie o arene pvp, a jak jest już opcja zrobienia turnieju to to jest bez sensu?
nie rozumiem."

Poniewaz klatwa na leczenie u wojownika eliminuje go z gry. Wiec na arenie woj nie ma szans dostaja klatwe ( w walce 1 na 1)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Jasmine

klątwa szamana na leczenie? przecież ona nie działa na graczy

Aion

Cytat: Jasmine w 2013 01 15, 17:20:32
klątwa szamana na leczenie? przecież ona nie działa na graczy

dlatego (bez urazu) pisze, ze w tematach o pvp powinni wypowiadac sie gracze pvp :)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Dusiek

Aion dlatego jak wiesz ze jest psionik, to leczenie z palca proponuje.
Druga sprawa, skoro Ty proponujesz ze w tym temacie powinni sie wypowiadac gracze pvp, to ja proponouje zebys przeniosl swoje madrosci pvp na podforum pvp.

Jasmine

jeżeli dajesz się złapać na klątwę psionika to jest twój błąd i masz za to kare.

a nie moja wina że o czymś powodowanym twoim błędem piszesz jak o czymś nieuchronnym, proponuje nauczyć się grać a nie wylewać żale na forum jak to każda klasa jest lepsza niż ta którą akurat Ty w danej chwili grasz ;]

DzikiHL

Jeśli mogę się wtrącić. Nie wiem czy ktoś taką opcję już tu przewidywał. Można zawsze danym składom drużyn przygotować identyczne bronie i zbroje (oskryptowane wg lokacji lub wg czasu rozpadu). Przyjąć powiedzmy, że "zbroja turniejowa" będzie odpowiadać zbroi mistrzowskiej z tytanium, z ognistej skóry, kościanej z demona. Sprzęt taki znika w momencie wsadzenia do banku/wyjścia z nim poza strefę X1,Y1-X2,Y2.

Wtedy też liczyć się będzie tylko skoksanie i skill. W celu wyeliminowania "skoksania", można znowu podzielić graczy na drabinki statowe, wedle progów. To jednak wydłuży całą zabawę i może ona trwać więcej niż 1 dzień, co nie jest wskazane. Tego typu turnieje powinny trwać raczej 1 wieczór, chyba że podzielone na turnieje magów, turnieje wojowników, turnieje Myszki Miki.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

On

Są ważniejsze rzeczy do oskryptowania ;)
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

DzikiHL

Akurat skrypt itemów czasowych już na DM działa od dawna. :)
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

On

Ale znikajacych po wyjsciu z danej lokalizacji nie ;) .

Do tego nie trzeba skryptu, tylko trochę pracy osoby zajmującej się turniejem ;P
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Death Freak

to niech maja przez te 5 min turniejowy stuf... wystarczy zrobić turniej 21-24 i o 24 stuff sie rozpada
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Wojto

Coś się będzie dalej dziać w temacie turniejów?

Felixor

"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Darogan

Można zauważyć ze Hektor juz nie jest w ekipie. Więc pewnie ktoś nowy się tym zajmie w późniejszym terminie.

Raaban

A to ciekawe bo jak wczoraj pytałem na kanale to na mnie nakrzyczeli że w ekipie jest.
To jak tam Hektuś dalej mi podglądasz char? ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Maelui

Raaban ;D zajmij sie czyms pozytecznym ;]