Ja, obywatel Ksiestwa Wampirow...

Zaczęty przez Kap, 2006 05 15, 22:29:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kap

"Ja, obywatel Ksiestwa Wampirow, swiadom podejmowanych obowiazkow funkcjonariusza Agencji Bezpieczenstwa Wewnetrznego, slubuje: sluzyc wiernie Ksiestwu, chronic ustanowiony Konstytucja Ksiestwa porzadek prawny, strzec bezpieczenstwa Ksiestwa i jego obywateli, nawet z narazeniem egzystencji niesmiertelnej. Wykonujac powierzone mi zadania, slubuje pilnie przestrzegac prawa wampirzego, dochowac wiernosci konstytucyjnym oganom Ksiestwa Wampirzego, przestrzegac dyscypliny sluzbowej, a takze honoru, godnosci i dobrego imienia sluzby oraz przestrzegac zasad etyki wampirzej.

Rota slubowania ABW

Ustawa z dnia  24, Miesiaca Zimnego 666 r. o Agencji Bezpieczenstwa Wewnetrznego oraz Agencji Wywiadu Wampirzego. (Dz. U. Nr 74, poz 666); Art 47. pkt 1."

1.

Ponoc wybierali najlepszych. ABW... Marzenie kazdego szarego urzednika ksiestwa... Stac w oddziale elitarnych wojownikow by strzec dobra Ksiestwa. W imie honoru i wielkich zasad! Udalo mi sie przejsc wstepne testy zdrowotne... Udalo mi sie przejsc testy fizyczne i psychiczne... Zostalem oficjalnie rekrutowany i w stopniu szeregowego pelnie sluzbe ku chwale Ksiestwa. Ja, szeregowy Kapoer Vis'Agon, piaty pluton Agencji Bezpieczenstwa Wewnetrznego. Codzienne treningi z sierzantem...

"- No co jest panienki!!!!!! Jeszcze 20 kilometrow pod gorke i jestescie w polowie drogi!!!! RAZ DWA TRZY RAZ DWA TRZY!!! VIS'AGON RUSZAJ NOGAMI SIKSO!!!!!!!!! I RAAAAAAZ DWA TRZY!!!
----
- Vis'Agon!!!! Masz odpowiadac TAK lub NIE!!!!!!!! KIEDY ZADAJE PYTANIE ODPOWIADASZ TAK LUB NIE! NIE MASZ SWOJEGO WLASNEGO ZDANIA! NIE MASZ MOZGU! TAK LUB NIE !!!!!!!!!
- TAK JEST PANIE SIERZANCIE!
- CZY JESTES GEJEM VIS'AGON!
- NIE PANIE SIERZANCIE!
- CZY JA CI SIE NIE PODOBAM VIS'AGON!
- ...
- TAK LUB NIE!!!!!! ODPOWIADAJ!!!!!
- NIE PANIE SIERZANCIE!
- CZY NIE JESTEM PIEKNY VIS'AGON!
- ...
- TAK LUB NIE!!!!!!!!!!!
- TAK!!!
- CZYLI JESTES GEJEM VIS'AGON!!!!!!!
- NIE PANIE SIERZANCIE!!!!!!!! NIENAWIDZE PANA, PANIE SIERZANCIE!"

Od tego momentu juz nic nie bylo takie jak na afiszach... Wstap do nas, jestesmy najlepsi...
-------------------------------------------------------------------------------

"1. Wampiry przed uzyciem mocy sa obowiazani:
     1) po uprzednim okrzyku WAMPIRZA AGENCJA BEZPIECZENSTWA wezwac osobe do zachowania sie zgodnego z prawem, a w szczegolnosci do natychmiastowego porzucenia broni lub niebezpiecznego narzedzia, zaniechania ucieczki, odstapienia od bezprawnych dzialan lub uzycia przemocy;
     2) w razie niepodporzadkowania sie wezwaniom okreslonym w pkt 1 zagrozic uzyciem mocy, wzywajac STOJ - BO STRZELAM;
     3) oddac strzal ostrzegawczy moca w bezpiecznym kierunku, jezeli wezwanie okreslone w pkt 1 i 2 okaza sie bezskuteczne.

2. Przepisow ust. 1 nie stosuje sie w sytuacjach, o ktorych mowa w art. 17 ust. 1 pkt 1, 3, 5 i 8 ustawy, a takze w innych przypadkach, gdy z zachowania osoby posiadajacej bron lub niebezpieczne narzedzie wynika, ze wszelka zwloka grozilaby bezposrednim niebezpieczenstwem dla zycia lub zdrowia wampirzego.

3. Uzycie mocy w sytuacji, o ktorej mowa w ust. 2, musi byc poprzedzone okrzykiem WAMPIRZA AGENCJA BEZPIECZENSTWA.

Rozporzadzenie Rady Starszych z dnia 19, Miesiaca Kwitnacej Wisni, roku 666 w sprawie szczegolowych warunkow i sposobu postepowania przy uzyciu mocy przez Wampiry oraz zasady uzycia mocy przez oddzialy i pododdzialy zwarte Wampirow.
(Dz. U. z dnia 22, Miesiaca Kwitnacej Wisni, 666 r.)"

2.

Pierwsze akcje byly szokiem. Kontakt z krwia nafaszerowana toksynami wydzielanymi przez cialo smiertelnych byl oduzajacy. Nie wiedzialem co robie. Bezmyslny rozlew krwi czy obrona Ksiestwa? Co poczac... Co zrobic... Tak.. Bede sluzyl ku chwale Ksiestwa!
---------------------------------------------------------------------
" Podstawowe warunki, jakie staja przed systemem antyzakonnym Ksiestwa Wampirzego, sprowadzaja sie do mozliwosci prowadzenia skutecznych dzialan przez:

* permanente monitorowanie zakonnikow i organizacji zakonnych w celu uniemozliwienia dokonania przez nich atakow terrorystycznych;
* posiadanie sil i srodkow do wlasciwej reakcji na zaistnialy zamach zakonu
* minimalizowanie strat dokonanych w wyniku ataku zakonu;
* sprawna likwidacje skutkow ataku zakonu;
* nieuchronnosc odpowiedzialnosci karnej za prowadzenie dzialalnosci zakonnej
* elastycznosc wobec ewolucji charakteru wspolczesnego zakonu, a takze form oraz metod przez niego stosowanych."

3. Dzisiaj stoczylismy pierwsza bitwe z terrorystyczna organizacja Zakonu. Odnalezlismy ich kryjowke w centrum niepozornie spokojnego i pieknego miasta Tol En Estel. Walki nei trwaly dlugo gdyz zakonnicy byli zdezorientowani. Wygladali na przerazonych nie sama walka ale mozliwoscia zabicia przez nas cywilow. Bronili ich... Dziwne... Czy tak wyglada PRAWDZIWY zakon? Bronia niewinnych? Nie ma niewinnych... Nie w oczach Prawa Ksiestwa Wampirzego. Zakon musi byc tepiony.
----------------------------------------------------------
"SEMPER FI - semper fidelis - zawsze wierni"

4. Postanowilem odejsc z oddzialu. Zobaczylem to wszystko z innej perspektywy... Usprawiedliwianie przemocy wobec innej rasy poprzez konstytucyjne prawo pelne luk i samouwielbienia... Skazany na wygnanie... "Pierwszy, ktory zdradzil" nie zapomne tych slow. Renegat...
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

Valderin

Kap.. co opowiadanie zadziwiasz mnie coraz bardziej.. :P  normalny czlowiek takich rzeczy nie pisze.. :lol:  bardzo fajne, milo sie czyta..respect master :lol:  :lol:  :P  8)

Wielki Zakonny Terrorysta Valderin  :P

Marv

Kapik bracie, juz Ci powiedzialem co o tym mysle :P Mnie nie kreca wojenne klimaty az tak bardzo, napisze jedynie, ze w tych bajeczkach jest duzo prawdy ;) Zupelnie jak u Krasickiego :) Satyry z wierzchu zabawne, ale ukazujacego naga prawde o mentalnosci i zachowaniu ludzkim :)
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Kruk

To się nazywa przepięcie w obwodzie :P kiedy kojarzą się odległe informacje.

Trzeba by kiedyś zebrać te "przepięcia" ;) i wydać z nową antologią futurystów/lingwistów.

Black Day

Kap - teraz łapie dlaczego na spotkaniu nie chciałeś ze mną pić Piwa ale pamietaj jedno jest jeszcze do rozwiązania zagadka " Skradzionej nie - skradzionej statuetki "  co bedzie tak leżała na zamku rycerza  :lol:
Co do opowiadań nie wiem jak i czemu ale walisz mi tu ostrą Futurystyką z połaczniem z RPG .
Oczywiście obmówie to z Tobą na kolejnym spotkaniu na zlocie i tym razem nie zabieram spiwora żeby spali w nim ludzie ze strony Chaosu - Bede spał sam na ziemi  :!:
Wracając do opowiadanka zastanawia mnie co daje Ci pierwszą motywacje by je tak rozwijąc - Aparat jesteś .

Trzymaj się pisz dużo i uważaj na ludzi w  czarnych skórach to spisek  :twisted:

Aion

kap... zolnierz piechoty morskiej :D jarhead...
are you fallowing me with your baby blue  eyes :P :D:D:D
Do you think i look bad in my uniform :D
czy jakos tak :P film pierwsza klasa
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

liuk

Klimaty jak z tej ksiazki 'Wrzesień' tego tamtego, nosz kto to napisal.. 8)

Kap, graty :) takie przygody to sie fajnie czyta 8)

Aruv

quendin

Brawo Kap!! Świetny tekst... dla każdego coś dobrego.. jeden się uśmieje a drugiemy da coś do myślenia.
Brawo, brawo  :wink:
Brazylijscy naukowcy wykryli, że ludzie z niskim poziomem IQ czytają posty na forum trzymając rękę na myszce

nie... już za późno na zdejmowanie :)

Siwy6977