rozpadanie się domów

Zaczęty przez Dysiek, 2013 02 27, 14:47:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dysiek

Mam pytanko. Rozpadł mi się dom i rzeczy z niego nie wróciły do banku.
Czy rzeczy znajdujące się w domku nie wróciły do skrzyni bankowej ze względu na to, że w owej skrzynie nie było miejsca? czy jest to możliwe?

Darogan

Tak, jak skrzynia bankowa jest przepełniona, wtedy tracisz to co się nie  zmieści.

Bonne

a to nie jest tak, że rzeczy idą w kosmos? założenie odgórne?

Szmaglomea

Felixor

"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Bazyli

Felixor... Dom sie rozpada, rzeczy jak sie zmieszcza to ida do banlu a deed na dom tracisz...
CytatQuot capita, tot sensus...

AsYlum

Cytat: Bazyli w 2013 02 27, 16:44:50
Felixor... Dom sie rozpada, rzeczy jak sie zmieszcza to ida do banlu a deed na dom tracisz...

Nie idą do banku. Proszę nie opowiadać bzdur.

EDIT: Przy eksmisji wynajętego stoiska/domu jest tak, że skrzynie są wpychane do banku dopóki jest miejsce.
<uninitialized object>

Prorokpl

A to nie było tak, że jak jesteś zamrożony to po jakimś czasie ci się dom składa do banku?

Jak nie odświeżasz to wiadomo, przepada. Tylko pytanie bo jak ktoś nie gra miesiąc to mu się konto zamraża, ale dom mu się wcześniej rozpadnie. Trochę nie przemyślane.

AsYlum

Cytat: Prorokpl w 2013 02 27, 17:17:15
A to nie było tak, że jak jesteś zamrożony to po jakimś czasie ci się dom składa do banku?

Jak nie odświeżasz to wiadomo, przepada. Tylko pytanie bo jak ktoś nie gra miesiąc to mu się konto zamraża, ale dom mu się wcześniej rozpadnie. Trochę nie przemyślane.

Przemyślane. Dawniej konto było usuwane po 30 dniach jeśli nie zamroziłeś. Więc masz szansę ocalić postać itd. Domy nie będą zamrażane razem z kontem dlatego, że to jest równoznaczne z wyłączeniem się ich rozpadania. Co prowadzi do zapchanej mapy domami o które nikt nie dba. Chcesz dom? Opiekuj się. Bank jest jedynym miejscem względnie stałym. Względnie dlatego, że konto zamrożone/nieaktywne ponad rok jest czyszczone, a po kolejnym roku kasowane.
<uninitialized object>

Snibril666

ale 21 dni?:< Przedluzcie zamrazanie z automatu do 2 miesiecy a usuwanie domkow do 48 dni. Ja swoj stracilem, wszystkie arty i pamiatki poszly papa po 24 dniach, chcialbym aby inni tego unikneli ;<

On

Trzymaj arty w banku, jak każdy ;)
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Dysiek

czyli wszystko co tam było zostało usunięte ok do zamknięcia.....

Snibril666

Trzymalem poblokowane dla szpanu :D

Zywol

sporo osób w ekipie jest i jak widać dużo wolnego czasu maja, ilosc tematów w przygodach jest porażająca.,

nie można oddelegować 1 gma aby podczas sytuacji jak już nadejdzie dzień rozpadu, szlo info do ekipy i odpowiednia osoba zrobi reorganizacje sprzętu? samą skrzynie jesteście w stanie przenieść ręcznie do banku chyba macie nieśmiertelność, albo .npc postaw i kolo siebie bankiera danej osoby - o ile to możliwe. nieraz są sytuacje, gdzie ktoś nie ma możliwości się zainteresować uo i po utracie dobytku łezka w oku się pojawia.
wiem wiem ze to nasza broszka czy zadbamy o domek, ale przecie to dla osoby w ekipie 1 minuta roboty, a ile szczęścia dla gracza?
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Evilas

dobrze, ze kasuja sie po takim czasie, ja osobiscie sie ciesze, ze wlaczono rozpadanie, bo znalazlem sobie miejsce po domku, ktory stal nieodwiedzany dlugi czas, o swoj dbam, raz na tydzien, czy na dwa tygodnie mozecie podejsc do domku, to nie powinien byc az tak duzy problem, a jak jest duzy, to nie trzymajcie duzych domow, postawcie mniejszy, za ktorym nie bedzie placzu, ze zniknal, imo rozsadna propozycja, z tymi 3 tyg rozpadania

ps. na zamrozeniu tez 3 tyg sie rozpada domek?