Kilka pytan i wyjasnien do GM'ow

Zaczęty przez zethaiks, 2013 03 02, 00:41:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

zethaiks

to wyjasnie bys nie mogl kolejnych teori spiskowych snuc.

Chodzi o sytuacje gdzie normalnie z kazdego mostu mozesz sobie zeskoczyc rel porem czy to rzeczka czy mostek. Na vesper mostku zawsze jak sie kogos murowalo to zeskakiwalo sie z niego rel porem. Sytuacja chce omowic poniewaz jeden gm jak zobaczyl ze tak skoczylem - powiedzial ze jest to wykorzystanie mechaniki i beda za to jaile 96. dlatego zapytame do gm'ow jak to jest trakowane = bo jeden pisze ze za to jaile - a drugi nie widzi w tym nic zlego.

I nie wmawiaj mi jak powinno brzmiec moje pytaniem, bo ze jestes wszechwiedzacy to nie znaczy ze wiesz tez jak moje pytanie powinno brzmiec, nie rob z siebie nie to ze i Boga to i wrozki,  Bo ja osobiscie nie widze nic zlego ze uzyje rel pora w miejsce ktore widze oczami - nie jest to przeskoczenie budynkow - pieter czy cos. I nie jest to pyanie kiedy bedziecie karac i czy naprawicie. Tylko dlaczego jest przez 2 roznych gm'ow 2 rozne wersje.
I pytanie jest takie jak zadalem, chcesz zadac swoje to zrob to po swojemu a nie wkladaj mi swoich slow do ust.

oraz pytanie nie jest po co tworzyc mosty, po co ucieka,c jak uciekac, moze naucz sie czytac ze zrozumieniem to po 1, nie doszukuj sie wszedzie ukrytego przeslania skoro pytanie jest jasne i klarowneto po drugie , a po 3 my nie czepiamy sie milionow drzewek u was i jak macie zbudowane miasto wiec nie pisz tutaj o tym, zaloz swoj temat pod tytulem "czy usunac mosty vesp"  bo widze ze zwyklego pytania od strony technicznej potrafisz przekrecic jakie to znowu vesper zle, enkil to czy tamto, i proste pytania zamieniac w smietnik na forum

Hexin

Nie widzę sensu zakładać kolejnego tematu o tym czemu są owe mosty, więc podłączam się pod temat, którego tematyką są też mosty.
Ok, bez zbędnego pieprzenia :
4.Do których budynków można wjechać na koniu?
5.Czy blokowanie przywołanymi miśkami portalu jest dozwolone, skoro zabrania się murowania portali?
6.Po co tworzone są mosty przed miastami? Zauważyłem, że to celowe działanie, bo w Brit wcześniej nie było mostu.

PS. nie wiem jak ta sterta drzew ma nam pomagać w uciecze i fakt, że mamy w zasadzie tylko jedną bramę, którą da się zamurować jedną zwykłą ścianą. Wy macie 2 mosty prowadzące do miasta, po czym jeszcze 2 mosty prowadzące do "głownego miasta"... ale ok, nie będę ciągnął tematu.

GOB

kolejny temat placz b"o on mi cos zrobil a ja mu nic nie moglem wiec uwalcie wszystko". Czemu nie pojdziedzie z takimi tematami na swoje podforum pvp albo najlepiej do dzialu off-topic bo tylko tam sie to nadaje.
bleeee

Agrival

Cytat: HexinPo co tworzone są mosty przed miastami? Zauważyłem, że to celowe działanie, bo w Brit wcześniej nie było mostu.

Zapewne z tego samego powodu dla którego w świecie rzeczywistym budowano fosy i wąskie podejścia do bram miast, zamków - by ułatwić obronę tego newralgicznego miejsca i utrudnić atak napastnikom.

Wydaje mi się całkiem OK by taki powód był też w Ultimie.

zethaiks

Gob polecam przeczytac jescze raz 1 post w tym temacie

oraz byl normalny temat z normalnymi pytaniami az nie przyszedl hexin

Hexin

placzecie od lat na to, że ktoś Wam ucieka tym mostem, więc to dość normalne że pomyślałem iż jest identycznie w tym wypadku. Tym razem ktoś Was upomniał w tej sprawie, my bad.

Podbijam żeby ktoś odpowiedział też na moje pytania.

GOB

Patrz no przeczytalem i dalej nie wiem czemu wylewasz tutaj swoje placze jesli macie swoje podforum pvp, co na forum 'publicznym' twoj temat nabiera wiecej mocy bo wiecej ludzi go zobaczy, czy jak ,bo nie wiem czemu coraz czesciej wasze brudy pvp pokazujecie wszystkim:
-ze ktos wbiegl w portal i padl
-ze ktos ucieka mostami
-ze jest mniej skoxany a zabija trzeba udupic ofc
-ze ja nie mam komendy .kill\
-ze nie moge odwolac sciany
-ze portal mi miskami blokuja
-ze odstalem sraczki i zabili jak polecialem do klopa

dajcie se spokuj bo to wszystkim kartofle w piwnicy gnija jak sie takie smieci czyta. *pluje wulgarnie na ziemie*
bleeee

sin

Podforum nie jest pvp, a balansu. Zgodzisz sie wiec chyba, ze pytania do gmow pasuja bardziej tutaj, niz tam? W ogole proponowalbym przykleic ten temat, wywalic syf, zostawic posty z pytaniami, edytowanymi przez gm'ow z odpowiedziami. Dodatkowo zastanawia mnie skad podejscie, ze gracz pvp to gracz gorszej kategorii.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Evilas

Cytat: sin w 2013 03 05, 12:44:18
Dodatkowo zastanawia mnie skad podejscie, ze gracz pvp to gracz gorszej kategorii.

zapracowali sobie na to, traktujac nasz serwer jak Tibie ;)

Pollack

zethaiks

Cytat: GOB w 2013 03 05, 09:45:46
Patrz no przeczytalem i dalej nie wiem czemu wylewasz tutaj swoje placze jesli macie swoje podforum pvp, co na forum 'publicznym' twoj temat nabiera wiecej mocy bo wiecej ludzi go zobaczy, czy jak ,bo nie wiem czemu coraz czesciej wasze brudy pvp pokazujecie wszystkim:
-ze ktos ucieka mostami

dajcie se spokuj bo to wszystkim kartofle w piwnicy gnija jak sie takie smieci czyta. *pluje wulgarnie na ziemie*

to moze przecytaj bo to nie sa placze tylko jasne pytania do gm'ow. zeby nie dostac jaila za cos co nie jest dokladnie sprecyzowane, nie jest to placz naucz sie czytac moze, bo skoro hexin zrozumial ze to zwykle pytania to nie wiem czego Ty nie rozumiesz. Jak nie rozumiesz napisze jeszcze raz
Sa to zwykle pytania by ustrzec wielu ludzi przed jailem, ktorzy nie znaja odpowiedzi na niektore z nich - a nie placze !

Bo skoro jeden gm zwraca uwage ze tak nie mozna - po czym pytam drugiego - i drugi mowi ze nei widzi w tym nic zlego, to dlatego takie pytanie powstaje na forum, nie wszystko co przez nas pisane jest placzem, ogarnij sie i wywal ta nienawisc do nas gdzie indziej.

growin

Cytat: GOB w 2013 03 05, 09:45:46
-ze ktos ucieka mostami

burak ;]

ale klimaciarz.
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

dhagt

Cytat: zethaiks w 2013 03 02, 22:31:54
no wlasnie chodzi o to ze z mostku mozna zeskoczyc na lad czarem rel por - a gm ostatnio poprosil o skakanie rel porem bo beda jaile. dlatego chce sie dowiedziec.

Który gm tak ci napisał?

Co do wjazdów do budynków - nie można (kopalnia miejska też jest budynkiem).
Co do blokowania mobami portali - jeśli masz pełna staminę to nie zablokują cię (na ścianę nic nie poradzisz), więc moim zdaniem nie ma tu jakiegoś problemu.
[22:40] <Tin> kappa to dzieci maego
[22:40] <Tin> moim zdaniem
[22:40] <Tin> ten loch odzwierciedla jego charakter

zethaiks

sysek w momencie kiedy testowalem w ktore miejsce mozna uzyc rel pora - kazal mi tego nie uzywac bo bedzie 96, i wszelkie osoby ktore zeskakuja z mostku na ziemie zglaszac do gm'ow bedzie karane jailem 96
i dlatego takie pytanie wyszlo bo mam 2 sprzeczne informacje od 2 gm;ow

Karcharot

dhagt, a co z:
CytatWjeżdżania na wierzchowcu do budynków publicznych, a także kopalni przy miastach. Wyjątki stanowią stajnie oraz budynki określone w indywidualnych prawach miejskich (zaakceptowanych przez GM), a także pogoń za uciekającą osobą.

zebyscie juz wsadzajac kogos do jaila nie zapomnieli sprawdzić ;)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D