Rasa - Pytanie o zmianę

Zaczęty przez Darogan, 2013 03 10, 13:19:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Muzyk

Kolejny przyklad wyboru rasy ;]
Do krasnoludzkiej twierdzy zawital Ork, chyba najbardziej znienawidzona rasa przez krasnoludy.

Prawy i madry ork to prawdziwy skarb...
"W niektórych sprawach nie będę nigdy obiektywny. Nie mi to oceniać, niech to robią inni." - WWO

Zyzio

Swiat się skonczy jak do nas zawita elf z prośbą o wsparcie  8)
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Raaban

Szkoda że jak ja jestem pod tą twierdzą żaden krasnolud do mojego Rizza nie chce wyjść ;/
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Muzyk

Cytat: Raaban w 2014 02 13, 16:57:33
Szkoda że jak ja jestem pod tą twierdzą żaden krasnolud do mojego Rizza nie chce wyjść ;/

Szkoda ze chodzisz pod TK jak nie masz normalnego pvp i idziesz szukac fraga z graczy pvm albo magow z koxu bez zbroi ;) Mam nadzieje ze nachapales sie juz ziolek ;)
"W niektórych sprawach nie będę nigdy obiektywny. Nie mi to oceniać, niech to robią inni." - WWO

sin

Ork wrog krasnoluda dobrze, kiedy krasnoludy wygrywaja. Kiedy ork wygrywa - zle. LOL!
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

growin

Cytat: Muzyk w 2014 02 13, 16:35:35
Kolejny przyklad wyboru rasy ;]
Do krasnoludzkiej twierdzy zawital Ork, chyba najbardziej znienawidzona rasa przez krasnoludy.

Prawy i madry ork to prawdziwy skarb...

Muzyk - serio?
ork: "ty wyjsc" ty "ja zajety, nie mam czasu"

Full klimat :)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Raaban

Jak dziś zawitał ork do TK. To już takie krasnale wyszczekane nie były.

Spodziewajcie sie opisu w przygodach jutro.
Poziom jaki zaprezentowaly krasnoludy to takie dno ze nie mam słów. Najgorzej klimacaca rasa na DM.
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Karcharot

Raaban, sin... różnica tylko taka, że oni go nie ubili, mimo że pewnie by mogli. Tylko po prostu pogonili.

A jak wpadnie taki Raaban, poubija, pograbi(tak wnioskuje z opisu Muzyka) zamiast odegrac jakies przepychanki czy cokolwiek, to sorki. tłumaczcie to sobie klimatem :)
Mozna przeciez wpaść, poodgrywac cos, jak sie nie uda dojsc do rpgowego porozumienia kto jest silniejszy/bardziej kozak to siegnac do walki mechanicznej, potem cos odegrac, nie wiem, nasikac na zwłoki lub sie ponabijac troche, i iść zająć się swoimi sprawami pozwalajac potem sie ofierze zebrac.
Pokazalismy kto jest kozak, udowodnilismy swoje, mimo wszystko nie zepsulismy x godzin zabawy innej osobie która potem musi poświęcić je na odrabianie strat, a wręcz przeciwnie, dostarczylismy komuś jakiejś przygody. Da się? Da!
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

swider

CytatRaaban, sin... różnica tylko taka, że oni go nie ubili, mimo że pewnie by mogli. Tylko po prostu pogonili.

A jak wpadnie taki Raaban, poubija, pograbi(tak wnioskuje z opisu Muzyka) zamiast odegrac jakies przepychanki czy cokolwiek, to sorki. tłumaczcie to sobie klimatem :)
Mozna przeciez wpaść, poodgrywac cos, jak sie nie uda dojsc do rpgowego porozumienia kto jest silniejszy/bardziej kozak to siegnac do walki mechanicznej, potem cos odegrac, nie wiem, nasikac na zwłoki lub sie ponabijac troche, i iść zająć się swoimi sprawami pozwalajac potem sie ofierze zebrac.
Pokazalismy kto jest kozak, udowodnilismy swoje, mimo wszystko nie zepsulismy x godzin zabawy innej osobie która potem musi poświęcić je na odrabianie strat, a wręcz przeciwnie, dostarczylismy komuś jakiejś przygody. Da się? Da!
Polecam Simsy.

Hexin

widze LoA poszło spać, to znudzony chaos poszedł szukać zaczepki wśród neutrali.
Czego oczekujesz, że wyjdą Cie krasnale napieprzyć? Skoro:
1) pewnie za bramą jeszcze Was 10
2) będą pekowani bez słowa przez Was na każdym kroku (poza murami miasta)
3) nie mają pewnie odpowiednich statów/skilli
W imię czego? Jednego cwaniaka, który wykorzystuje fakt dopisku za nazwiskiem postaci, aby mieć "klimatyczne" przyzwolenie do męczenia neutrali? Już ich tak nie szykanuj, skoro cały Twój klimat jedynym czym ma się skończyć w Twoim mniemaniu to mechanicznym ataku i pozbieraniu pixeli.
Panowie, rozumiem frustrację, że krasnale zgrywają silnych pod strażą, ale bez przesady, to gracze o zerowym skillu pvp, wiec nie oszukujmy się, męczenie ich to jak bicie kaleki.
Lepiej zajmijcie się w tym czasie pvm czy koxem, żeby móc wyjść z miasta, jak będą online gracze, którzy chcą bawić się w pvp.

Karcharot

growin, nie wiem jak sytuacja wyglądała bo mnie nie było. napisałem tylko jak bym chcial zeby generalnei sprawy wyglądały :)

(co do "zasłużył na pk" nawet jesli ktoś jest nie wiem.. nubem, nie klimaci tid, to znaczy że musimy mu marnowac ileś godzin gry np? Udowodnijmy że jesteśmy lepsi nie tylko w mechanice ale także klimacie.  nadal można go walnąć, nad ciałem odegrać coś tam a potem rozpowiadac po miastach Sosarii jaki to ktoś tam jest generalnie cienki w uszach. Można komuś dowalić klimatycznie :) po co do tego mieszać te neiszczęsne pixele które budza tyle niezdrowych emocji)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Tinerot

Posprzątałem, nie brudźcie więcej niż już jest.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Raaban

Miałem nie odpowiadać ale jakoś nie moge sobie pozwolić by jaśnie oświecony Hexin nie widząc sytuacji komentował.

Cytat: Hexin w 2014 02 15, 01:02:38
Czego oczekujesz, że wyjdą Cie krasnale napieprzyć? Skoro:
1) pewnie za bramą jeszcze Was 10
2) będą pekowani bez słowa przez Was na każdym kroku (poza murami miasta)
3) nie mają pewnie odpowiednich statów/skilli
W imię czego? Jednego cwaniaka, który wykorzystuje fakt dopisku za nazwiskiem postaci, aby mieć "klimatyczne" przyzwolenie do męczenia neutrali? Już ich tak nie szykanuj, skoro cały Twój klimat jedynym czym ma się skończyć w Twoim mniemaniu to mechanicznym ataku i pozbieraniu pixeli.

W dupie byłeś i gówno widziałeś. Moja rasa jest przyznana przez GMA a nie z .rasy jak obecnie 90% ludzi biegających z jakąkolwiek rasą. Od początku jej istnienia jest nakierowana tylko raczej na rpg bo gram nią jak akurat mam ochotę i nie mam spin co do mojej gry wojem itp. Ta sytuacja która wczoraj miała miejsce była tak bardzo żenujaca że cały chaos jednomyślnie stwierdził że to jest najgorsze dno pokazane przez neutrali jakie widzieliśmy/słyszeliśmy. Bo (UWAGA) wcale nie bijemy tych nabzów dlatego żeby im zabrać ich pixle. Bo mamy tych pixli tyle że starcza nam na lata gry. Co ciekawe wczorajsza sytuacja to wstęp do kampanii jaką sobie zaplanowałem ze znajomymi i nie będzie się ona opierała na właśnie męczeniu tylko krasnoludów. Ale nie, lepiej sie popłakać bo się straciło 200 pajęczych sieci i 200 czystych zwojów.
Smuci mnie że nie ma konsekwencji w odgrywaniu rasy postaci itp. Sam mam główną postać którą mam w zasadzie tylko do pk/pvm ale staram się trzymać chociaż minimum poziomu.
Słowem podsumowania, ciekawe że to właśnie ludzie bez jakiegokolwiek podłoża fabularnego komentują sytuacje których nie widzieli na oczy. A ich zawiść do frakcji przeciwnej przysłania im ogólną ocenę sposobu odgrywania. Dlatego też napisałem aby dokładniej zacząć się przyglądać przyznawaniu rasy. Bo obecnie stoi to na bardzo słabym poziomie. I odbije się to na graczach którzy chcą zrobić coś więcej niz łupać się 24h pod gongiem, albo bić tony smoków itp.
Bez odbioru.

Jasmine

Raban ale ja nie czaję czemu pijesz do postu muzyka? zachowali się w tej sytuacji bardzo dobrze.

i ocena krasnoludów to całkiem niezła generalizacja, tak jakbym ja pisał ze chaos to nuby pekujące bez słowa bo jedna osoba od was tak zrobiła.

razi Ci klimat któregoś osobnika? pisz do gmów.

sin

Cytat: Karcharot w 2014 02 15, 00:46:54
Zeby odgrywac to trzeba miec z kim. Jak ktos rzuca "spadaj *koxa dalej*" to troche trudno. Taka zlewka zawsze konczy sie zgonem, natomiast zaprezentowanie ladnego odgrywania postaci i przeprowadzenie fajnych interakcji - rzadko kiedy i tylko wtedy, kiedy jest to konieczne fabularnie.
Hexin:
Dla mnie ta gra nie kreci sie wokol pvp, a wokol odgrywania postaci, dlatego tez uwazam twa wypowiedz ze swego rodzaju kuriozum. Jak bedziesz mial ochote i czas to mozemy pogadac na ten temat na prv, zeby tutaj juz za bardzo nie smiecic.

Co do tematu - bedzie mozna liczyc na jakas policje klimatyczna? ;-) Zglaszac przypadki takich postaci, ktore zupelnie nie nadaja sie by utrzymywac nadana rase? Jak tak, to gdzie?
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.