Skryto a peka

Zaczęty przez Thiass, 2013 04 14, 00:45:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rey

Thiass ale to stawia nas w sytuacji chcesz pokopac to sie skoksaj.
Albo klimatycznie wynajmij druzyne pierscienia co bedzie stala jak kopiesz (tylko jest problem by kilka osob w party znalezc do koxu a co dopiero takie stanie w miejscu).

W pelni rozumiem sytuacje, ze wpada drab i pogoni Cie bo jest zly i silniejszy.
Jezeli ktos chojrakuje print screen i taki jegomosc nie moze liczyc na nic poza .grab w przyszlosci.
Tak przynajmneij bylem wczesniej traktowany przez LOA (elmar, greg ba jak sie jakis mlodzik do mnie rwal to i mnie bronili) Order (altharis) , wampirowo (azura), ba nawet z wilkolakiem szlo poklimacic, bo nie traktowalem go jak pieska spotkanego w lesie.
Zdarzylem wpisac emotke "szcza po gaciach" i nie bylo sprzeciwu, ani gonitwy za mna.

Biegac w bagniku nie zawsze moge bo lubie czasem zapolowac na zuka runicznego czy tam jakiegos slabszego demona, to i tytanowa bron sie przydaje. Wiec ciagle rozbija sie oto, zeby jak nie wbijam na zadne pvp (a pomaganie w stylu portal czy bless w miescie to mnie kazda frakcja walczaca moze prosic) to dac mi ten imunitet, odegrania slabszego.

Powtórzę:
- postac absolutnie nie miesza sie do pvp
- jak pyskuje screen i od razu w jape i poza .grab powienien dostac jeszcze kare jak wysle gmpage
- plus taki ze nie bedzie klopotu z ocenianiem czy byl klimat czy emotka z binda (co w sumie przeciez nie wyklucza klimatu)
- nie masz z kim powalczyc pvp? to czemu to ja mam szukac innej gry?
- a jak ktos kuje w banku, bo mu sie nie chce do domku podejsc albo scina warzywa w bloodrocku (pozdro krwawa kryska :P ) to tez moze byc argument do zgloszenia przez .gmpage jako brak klimatu :D ale co z tego pk przyjdzie poza tym ze sie online zmniejszy byc moze nawet i o Twoja osobe bo bedziesz sie czul "nasycony"
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Evilas

co do skrytobojcow i wszelkich innych graczy pvp, problemem najwiekszym jest to, ze sa wciaz niedorozwinieci, wiekszosc z nich albo nie czytala regulaminu, albo celowo go olewa, bo ekipa naszego shardu nic z tym nie zrobi, dawniej idiotow pokroju Xylaharana wyrzucano z serwera z banem, na chwile obecna ponad 50% online zachowuje sie jak wspomniany przed chwila pan
twierdzicie, ze kogos obrazam? ze nie mam racji? poczytajcie sobie wypowiedzi, ktore co chwile prowokuja do awantur, sprzeczek na forum, wystarczy poczytac troche irca, jesli ktos tam w ogole ma ochote wchodzic, gdzie nic poza wyzwiskami na jedna i druga osobe przeplatana ogloszeniami nie ma... oddzielenia uo od irca nie ma, wiekszosc z nich doskonale wie gdzie sa ich towarzysze z okolic Papui, podczas gdy oni sa kolo Yew... poziom gdy ich spotkasz nie jest gornych lotow, ba, jest zalosny... gdyby to ode mnie zalezalo wiekszosc z nich skonczylaby z banem perm, no ale to nie ja tutaj decyduje...
chociazby akcja, gdy osobe z ktora sie nawet slowa nie zamienilo, widzi raz na jakis czas ot tak zabic z bajecznym "SMIEC" podczas gdy druga osoba blokuje mozliwosc dotarcia do ciala zastawiajac wierzchowcem przejscie, czy atak na nieuzbrojonego, nie ubranego nawet w zbroje rzemieslnika, wyzywajac go od dziwek itp... tak... to nie chodzi o to czy ktos grabi, czy nie grabi, chodzi o poziom graczy... wiekszosc z tych niezbyt rozgarnietych chlopczykow to juz zapewne ludzie dorosli, jednakze nie potrafiacy wciaz dojrzec, przez co wylewaja swoje gowniarstwo na naszym serwerze...
tutaj przy okazji mojej wypowiedzi apeluje do ekipy... zeby posortowala to towarzystwo odpowiednia kara w postaci kasacji kont, dziekuje za uwage

Zyzio

Cytat: Evilas w 2013 04 16, 14:25:42
...czy atak na nieuzbrojonego, nie ubranego nawet w zbroje rzemieslnika, wyzywajac go od dziwek itp... ...
tutaj przy okazji mojej wypowiedzi apeluje do ekipy... zeby posortowala to towarzystwo odpowiednia kara w postaci kasacji kont, dziekuje za uwage

Apeluj, a Ty oczywiscie nie mogles zrobic screena dla porzadkowego z rzucania dziwkami jesli faktycznie bylo nieklimatyczne (bo widzialem i klimatyczne ;) ) ?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Evilas

nie robie screenow, nie ircuje, ekipa ma wszystko w logach, ktore powinny byc sprawdzane raz na jakis czas, czyz nie? (nie wiem co widziales, ale chyba nie mowimy o tej samej sytuacji)

Thiass

Cytatekipa ma wszystko w logach, ktore powinny byc sprawdzane raz na jakis czas, czyz nie?

Jasne bo w ekipie siedzi 2 no lifow ktorzy 24h/dobe sprawdzaja logi  ;D

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Evilas

Cytat: Evilas w 2013 04 16, 15:00:02
nie robie screenow, nie ircuje, ekipa ma wszystko w logach, ktore powinny byc sprawdzane raz na jakis czas, czyz nie? (nie wiem co widziales, ale chyba nie mowimy o tej samej sytuacji)

czytanie ze zrozumieniem sie klania... poza tym takie akcje zazwyczaj sa wysylane na gm page z odpowiednia godzina, nic prostszego jak poprostu zerknac w odpowiednia linijke ;)

Zyzio

No. To wyslales tego GM page?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Karcharot

CytatMnie natomiast ciekawi inna sprawa, bo IMHO podzial na DM jest sluszny i sprawuje sie jak nalezy (a mowie to jako Ucisniony Przez Pekerow Red Klimaciarz Zabijaka  ktorego nie chronia zadne paragrafy  )

Zauwazylem ze pekerzy maja sie za ostatnich sprawiedliwych na DM (mowie o "wandalach" nie o weteranach pvp) i argument sily jest dla nich niepodwazalny. Zastanawiam sie czy to dziala w dwie strony, tzn czy grupa klimaciarzy moze sie skrzyknac, zatrudnic np. gildie zlodziei do uspienia typa trucizna po czym wypalic mu jakis osmieszajacy symbol na czole tak by bylo to widoczne nad glowa postaci? Ot tak, dla rownowagi... Chcialbym zobaczyc pierwszy w dziejach GM-Page bedacy skarga pekera na klimaciarzy...

Wtedy powstało by w 1 dzien więcej tematów płaczu niż na "niesłuszne" PK przez ostatnie 5 lat. Ale idea fajna, szkoda że nierealna do zrealizowania.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Guardian

Nawet chętnie bym coś takiego poprowadził  8)

Bazyli

guardian:

ja w pewnym momencie uslyszalem od gieema ze nie moge przeprowadzic klimatycznej akcji przeciw graczom pvp, bo oni nie bawia sie w klimat.

a my musimy bawic sie w pk jako ofiary?
CytatQuot capita, tot sensus...

DzikiHL

Te płacze jednak nie byłyby na klimaciarzy, tylko na ekipę DM.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Mortimer

I wlasnie tutaj uwazam Bazyli uderzyl w sedno. Dlaczego postac, ktora klimatycznie osiagnela znacznie wiecej, niz polowa pekatorow razem wzieta, ma sie klaniac I calowac owych po dupskach tylko dlatego, ze mechanicznie jest slabsza? Pozwalamy pekowac "twardzielom z kompleksami" pozwolmy "nolifeom RPG" (jak ja dla przykladu) klimatycznie mscic sie z pomoca GMa po okazaniu wczesniejszym odowiedniego screena.

To sprawi, ze kolejny raz pekator zastanowi sie dwa razy zanim ubije ponownie. Rozwiazania sa dwa dla takiego gracza bedzie kontynuowal, ale dostajac za swoje klimatycznie, druga opcja: zostawi gracza klimaciarza w spokoju I wroci do ciezszych wyzwan, patrz inni pekatorzy. Naturalnie gracz grajacy pk, nie bedzie mial mozliwosci skorzystania z "klimatycznej zemsty" z racji, ze wybral opcje "twardziela z kompleksami" nie zas "nolifea klimaciarza".

Hexin

Chyba zapominacie, ze klimatycznie ta gra bazuje na świecie gdzie wygrywa silniejszy, zreczniejszy lub inteligentniejszy i tak jak w realnym świecie nie zabija się ludzi słowami tylko czynami.

Raaban

W dupach wam się przewraca od tego że kiedyś na DM chaos za "mekmarów" za bardzo popuścił pasa. Teraz się to trochę zmieniło, i trochę neutrale zaczynają dostawać w czapki(chociaż nie tyle co powinni).
Co to ma znaczyć że ty sobie wyerpegowałeś że jesteś koxem? Masz 5/5 to jesteś c..a nie kox i nikogo nie obchodzi co masz napisane w karcie postaci.
Już mnie zaczyna nużyć że tak strasznie jesteście uciśnieni kiedy padnie 1 na tydzień może w porywach do 2.
To nie jest mumin shard, chociaż usilnie dhagt do tego prowadzi, ale póki co można was godnie lutować i tak też będzie ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Snibril666

Najgorsze jest to, ze jak Cie zaatakuja i podejmiesz walke, a nie dasz sie zabic jak pipka, to z automatu uznaja Cie za postac pvp 4evah.