Skryto a peka

Zaczęty przez Thiass, 2013 04 14, 00:45:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

HurDur

Cytat: Thiass w 2013 04 19, 10:02:02
CytatW ogóle wróćmy do starego systemu miast, gdzie red nie miał wstępu do miasta blue i żaden azyl ani żadne mieszkanie w tym mieście go nie ochroni przed konsekwencjami. Ale widać nasi gracze pvp nagle zrobili się pipy i boją się zwyczajnie konsekwencji swoich czynów.

Jak najbardziej za tyle ze kazdy kij ma dwa konce:
- Wrocmy stara straz ktora mozna tankowac 1 puszka i spi w nocy
- Wrocmy stary system gdzie mozna zabic kazdego bo tak
- Tak jest... wrocmy do starych czasow... wtedy to dopiero bylo pk  ;)

Serio chyba niektorzy mowiac wrocmy do tego co bylo bo kiedys bylo lepiej nie zdaja sobie sprawy jakie kiedys mordowanie szlo na tym serwie  :D

I ustawmy BMa w bankach z .kill.

Akurat, jak byś czytał wcześniej, to tak, po wprowadzeniu zmian tego typu jestem za tym, aby znieść wymogi klimatu do PK. Bo to i tak nie działa, obecnie gracz zaklimaci 5 bindami i jest spoko i ok, zasadniczo nie mozna mu nic zrobic ani zarzuci. Chyba ze ekipa by sie zabrala za weryfikowanie czlonkow frakcji pod tym katem i karala za brak odgrywania zgodnego z typem gildii i nie mam na mysli tu jaili, ale dotkliwe kary.

shyna

A czemu Twoim zdaniem sytuacja gdzie każdy może zabić każdego jest zła?

HurDur

Zła jest sytuacja gdzie każdy może każdego zabić i nie ma żadnej realnej konsekwencji tego czynu. Rozumiem, że tego nie widzisz, więc zwyczajnie wyobraź sobie jak by to działało w realnym świecie, bo gwarantuje ci, że połowa ludzi jak nie więcej powstrzymuje się przed zabiciem innych tylko z powodu prawa i konsekwencji ;>

Guardian

Cytat: HurDur w 2013 04 19, 14:20:22
Zła jest sytuacja gdzie każdy może każdego zabić i nie ma żadnej realnej konsekwencji tego czynu. Rozumiem, że tego nie widzisz, więc zwyczajnie wyobraź sobie jak by to działało w realnym świecie, bo gwarantuje ci, że połowa ludzi jak nie więcej powstrzymuje się przed zabiciem innych tylko z powodu prawa i konsekwencji ;>

To już kwestia polityki miast neutralnych, blokowania dostępu do kupców graczom pvp oraz kwestia łamania regulaminu od egzekwowania którego jest Dhagt i ja. Neutrale mają wiele możliwości na dopieczenie graczom pvp tylko nie umieją i boją się ich wykorzystywać.

shyna

HurDur w realnym swiecie nie wskrzeszaja ;/

HurDur

Ale wlasnie Guardian, o to chodzi, że to o czym mówisz to mit i fikcja. I nie mówię tu o tym, że ty czy Dhagt nie działacie (bo nie mam najmniejszego pojęcia, jak zresztą każdy), tylko o tym, że jest tyle dziur, żeby nie mieć żadnej konsekwencji z zabijania graczy neutralnych, że szkoda słów. Wystarczy że ci to wyjaśnię w ten sposób - idę w las, widzę gościa, podoba mi się sprzęt, pkuje go, grabie. Jaką mam karę? Jaila 96h, czyli krótki odpoczynek od UO. Ale za to wzbogaciłem się o całkiem fajny sprzęt z którego skorzystam za 4 dni. Nawet jak bede miał reda, to co z tego, skoro jest to obecnie nic nie znaczacy status, teraz licza sie banicje i azyle (kompletnie slabo dzialajace). Dawno temu, jak ktos postanowil rabowac ludzi dla sprzetu, to wiedzial ze za to bedzie musial wyniesc sie w las i raczej nie pokorzysta z miast blue. Teraz? Zapomnij. System ksiestw w obecnej chwili jest kompletnie do zadka, bo nie jest dokonczony. Wolalbym stary system, niz obecny ;] . Tak, razem z brakiem wymogu klimacenia przy PK, ale za to z bezpiecznymi miejscami z BMem itp.

Shyna, wiedzialem ze u ciebie ciezko z wyobraznia, ale coz, probowalem wytluamczyc najprosciej jak umiem czemu obecna sytuacja jest zla. Poleglem, trudno, moze kiedys zrozumiesz o czym mowie, ale obawiam sie ze bedzie ci ciezko... :)

Zyzio

Nie sadzilem ze kiedys powiem cos takiego w stosunku do zagorzalego przeciwnika pk ale... HurDur, chyba gry pomyliles  :D
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

HurDur

Po pierwsze, gdzie ja napisalem ze jestem przeciwnikiem PK? Jestem po prostu uwazam, ze system ktory obecnie powstal, jest kompletnie nieefektywny i tyle ;] . Lepiej przypomnij sobie, co sie dzialo kiedys z orderem ktory przez przypadek zalapal reda... ;] Jego zycie bylo hmmm, bardzo ciekawe przez pewien okres.

DzikiHL

Oj tam, Orderowców redów było sporo i nie było w tym dużego problemu. Fakt ten wynikał z zabijania złodziei blue, którzy mieli możliwość zaznaczenia mordercy. Łapało się to często co jakiś czas. Taka osoba miała do dyspozycji:
- Siedzieć w swoim domku, łodzi, gdziekolwiek przez 7 dni
- Odwiedzać Cove, Delucję, Papuę lub Yew które to nie miały w ogóle straży lub były miastami redowymi (też bez straży).

Sam siedziałem przez tydzień w Yew jako red orderowiec. Pamiętam śmiechy, wyszydzania ale palcem mnie nie tknęli bo łamali prawa miasta Yew.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Darogan

Małe przesłanie odemnie :

http://www.youtube.com/watch?v=nd5Xf5T38Gs

Co do samego tematu, nic się nie zmieni, by coś się zmieniło, mentalność graczy musi się zmienić. A to się nie zmieni, dopóki, podejście scenarzystów do niektórych spraw także się nie zmieni.

Hexin

Cytat: Darogan w 2013 04 19, 15:24:35
Co do samego tematu, nic się nie zmieni, by coś się zmieniło, mentalność graczy musi się zmienić. A to się nie zmieni, dopóki, podejście scenarzystów do niektórych spraw także się nie zmieni.
Chyba nie widziałem jeszcze nigdy więcej "zmieni" w 2ch zdaniach. Dziękuję Ci.

Raaban

Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Rey

Bo to slowo przewodnie tego tematu. Zaraz po sarkazmie.

Ubarwiacie ten swiat, i nie wyobrazam sobie bym mial grac w wersje singiel gdzie najwieksza grozba bedzie lag na pvm.
Ale nie kalkuluje mi sie zdobywac sprzet przez wiele godzin, potem kolejnych kilka na pvm by przyszedl ktos silniejszy i mi to zabral, bo ma postac stworzona i wycwiczona pod pvp. Dla was to jest prawo a dla mnie strata mojego czasu.
Szkoda, ze nie zalezy Ci bym i ja ten swiat mogl ubarwiac, nawet tą pseudo pisarska tworczoscia.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Hexin

Pollack już przestał pisać, bo pewnie nie chce powtarzać się kolejny raz. Pomogę mu zatem.

Kto i kiedy Cie zabił dla stuffu? LoA odpowiedzialne może być jedynie za bicie dla artefaktu i to też nie zawsze, bo niektórzy potrafią się dogadać. Gdzie zatem te godziny poświęcone na zdobycie sprzętu, skoro sprzętu nie tracisz?
Na innych serwerach jedyne co po śmierci uslyszysz, to to czy Ci się podobało jak dawałeś dupy padając. Ręce powoli załamuje, ponieważ Wy naprawdę mylicie gry. UO jest dość podobne do gier typu WoW czy L2, tam też są buildy od pvp jak i pod pvm. Na tym polegają te wszystkie gry. To, że gra umożliwia wam bawienie się w klimat, to jej zaleta a nie filar.

Rey

Z tego co sie orientuje to jedyna gra gdzie w pvp bawia sie wszyscy, czy tego chca czy nie.
Nie wysylam gm page od dawna, zaczne robic screeny bo faktycznie, tez juz mi sie rece zalamuja.

Utkwila mi w pamieci jedna z Twoich wypowiedzi.
Jezeli mam cos co przyda sie Tobie to bezpiecznie chodzic nie moge.

Btw LOA to nie tylko Ty. Prowadzisz dobry PR ale temat do ktorego sie odnosze to nie samo LOA przeciez a ogolne zasady panujace w grze.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"