Zmiana w regach

Zaczęty przez kwiatek, 2013 04 20, 19:56:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

kwiatek

Cytat
Kosmetyczna zmiana w skladnikach czarow u demonologa:
Chaotyczna energia: 1 wulkaniczny pyl zamieniony na 1 krwawy mech
Wyssanie mocy: 1 czarny wrzos zamieniony na 2 siarki

Zmiana pojawi sie po restarcie.

A co z przykrymi regami u szamana? Pozwolę sobie rzucić parę przykładów:

CytatPrzywołanie    Shiva Sov    3 rubiny, 3 łuski, 3 krzaczki mandragory

Dla porównania o wiele lepsza Podróż myśli psionika:

Cytatmartwe drewno, 2 wilcza jagoda, 2 gwiezdny szafir

Dalej..

CytatKwiat Drzewa z Yew    Cleoca An Dion    5 martwe drewno, 5 łusek, 5 czosnków

Największy ból..

CytatDuch Natury    Coileach Crogan    3 martwe drewno, 3 grzybki, pajęcza sieć, 5 otoczaków

Ogólnie szaman zużywa największą ilość dziwnych kamieni szlachetnych (bo jest ich kilka rodzajów w użyciu) i masę łusek niezbędnych magowi w każdej ilości..

Ared

Podróż myśli psionika jest na jedna osobę. A Przywołanie szamana przecież może przenieść całą armie więc moim zdaniem jest ok :)

Kwiat Drzewa Z Yew...  czosnek, martwe drewno to nie problem. No to tylko łuski. Korzystam z tego często i nie narzekam xD

Duszek: Tutaj też tylko otoczaki sprawiają problem, a ducha też nie używa się aż tak często.

Moim zdaniem jako szamana jest ok. Nawet jeśli używa wielu różnych kamieni szlachetnych.

GOB

jak sie ma komkretna stara postac co lata/latala z ekipa miesiacami na pvm to moze i tak, bo pamietam ze z jednego wypadu bardem(z trapa) wycinalem dla nas po 1000 lusek w 2h pvm

a wez mloda postac szamana, takiego 6/6 21 lat, skad on ma tych lusek nabrac??? z wezy bo smokow nie pojdzie solowac. wywerna bedzie dla niebo problemem bo bedzie musial dac duch, dac kwiat yew na siebie i ducha i jak zabije wywerne to wytnie 15 czy tam 12 lusek gdzie po odliczeniu kosztu czarow zostana mu 2 do 5 nie pamietam dokladnie ile daje wywka, mlode smoki daja cale nic a czas bicia mlodego smoka taka postacia tez nie jest rewelacyjny. troche ibiektywizmu a nie mierzymy kazdego swoja miara, mam fourtha szamana, mimo ze troche juz gram na dm i co nieco umiem to z luskami mam problem niebotyczny, z otoczakami to akurat jest pikus bo idziesz na LL koxac, wybijasz piaskowe wiry ktorych jest tam z 100 kazdy niech ci da 6 otoczakow i jestes ustawiony na kilka tygodni grania.
bleeee

bbc

coventous nawe z 4/4 by sobie poradzisz i masz luski ;)

maly

Kwiatek przesadzasz ta zmiana w skladnika u demo dala tyle ze pozal sie Boze.. ;dd nic nie zmienila w koszcie czarow (kropla w morzu kosztow) no ale fakt jest taki ze psion ma najtansze spele - nie da sie ukryc

Ared

Cytat: GOB w 2013 04 21, 01:56:47
jak sie ma komkretna stara postac co lata/latala z ekipa miesiacami na pvm to moze i tak, bo pamietam ze z jednego wypadu bardem(z trapa) wycinalem dla nas po 1000 lusek w 2h pvm

No to wszystko sprowadza się do trapki :] Młoda postać też może zrobić sobie trapę i nawet z węży wycinać więcej. Są przecież miejsca gdzie nie ma silnych mobów a łuski można ładnie wycinać.
Ale to z kolei sprowadza się do tego, że po prostu trzeba tu dłużej grać i znać mapę albo ludzi którzy o takich miejscach wiedzą.  A łusek młody szaman nie potrzebuje przecież do koxania szamanizmu.

mae

Cytat: Ared w 2013 04 20, 21:00:48Duszek: Tutaj też tylko otoczaki sprawiają problem, a ducha też nie używa się aż tak często.
Jak ktos gra nie tylko stojac za plecami kogos innego, to rzuca ducha ciagle i te 5 otoczakow jednak boli. Szczegolnie, ze czar sie czasem nie udaje ;)

Tak naprawde nie chodzi tutaj przeciez o cene czarow. Cena czarow szamana nie jest jakas specjalnie duza. Problemem jest za to dostepnosc reagentow. Szaman uzywa do kwiatka az 5 lusek (innym reagentem, ktorego jakakolwiek szkola zuzywa 5 sa chyba jedynie kosci, a te produkuje chyba rybak?). Jesli szaman jest tamerem, to rzuca kwiatek dosc czesto, bo trucizna spowalnia mocno leczenie. Czesto rzuca tez bless i klatwe, ktore takze zjadaja luski.

Luski sa reagentem, ktory nie powstaje przy zadnym craftcie (martwego sobie sam narobilem na drwalu 120k i starczy mi do konca swiata - drwali jest pelno i na ten reg nikt sie skarzyc nie bedzie). Nie da sie go produkowac, jak zyzna glebe w kompostowniku. Dlatego stworzenie duzego zapasu lusek lub otoczakow jest trudne. Tych reagentow trzeba co jakis czas poszukiwac i zwiekszac ich zapas, a to jest wkurzajace. Wkurzajace jest to, ze to jedyne reagenty, o jakich trzeba myslec ;)

No i dobrze. Niech szamana tez boli ;)

Raaban

Otoczki kopie górnik przy okazji kopania piasku. W dużych ilościach.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

mae

To wiem. Wiem tez, ze zaden gornik nie chce kopac piasku, bo znajomy umagiczniacz musi go pozyskiwac na pustyni ;]

PS: Ale jest wyjscie! Zamiast robic kopalnie w miastach, zrobic graczom plaze. Makro bedzie dzialac, str bedzie leciec, beda kopac otoczaki ;]]]

chud

Może i by się opłacało kopanie piachu, ale siła tam w porównaniu do kopalni się conajwyżej ślimaczy.

Raaban

No i wyskakują węże więc poniekąd łuski też sie z nich pozyskuje ;))))
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Ared

Cytat: mae w 2013 04 21, 13:42:02
Cytat: Ared w 2013 04 20, 21:00:48Duszek: Tutaj też tylko otoczaki sprawiają problem, a ducha też nie używa się aż tak często.
Jak ktos gra nie tylko stojac za plecami kogos innego, to rzuca ducha ciagle i te 5 otoczakow jednak boli. Szczegolnie, ze czar sie czasem nie udaje ;)

Fakt, ja ducha nie używam prawie w ogóle nawet jeśli sam idę w teren to mnie nie boli :]
Ale szamana miałem jeszcze zanim zacząłem z kimkolwiek latać na pvm miesiącami i używałem zarówno ducha jak i kwiatka, i jako żółtodziób nie narzekałem na nie :p

yacu

Z pozyskiwaniem otoczaków da się przeżyć. Są jeszcze piaskowe wiry. Z nich można nazbierać całkiem przyzwoitą ilość na potrzeby szamana. Fakt, z łuskami już jest o wiele trudniej. A w czarach szamańskich schodzi ich sporo.

Snibril666

Nikt nie kopie piasku, bo sa te durne weze, ktore sa az za dobrym macroczekiem. Moj gornik nie ma bojowki, wiec nie mam jak kopac piasku.

Pollack

Gain na lopacie jest nadal mniejszy niz na kilofie? I dlaczego?