O Makroczekach

Zaczęty przez Zywol, 2013 04 24, 14:14:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zywol

dodajcie tez algorytm, który będzie wydłużał kolejnego mc zależnie od szybkości wpisania w okienko tego co potrzeba. ogólnie zawsze siedzę przy kompie jak mam bota uruchomionego, ale ostatnio co 4 min mc to lekka przesada, nawet spokojnie strony www przeczytać nie można bo ciągle tylko trzeba coś wpisywać. rozumiem ze to gra online, ale po co są macra aby nie spoglądać w ekran na którym nic się nie dzieje.
chce zobaczyć świat i kox skili bez euo, ciekaw jestem jak to wpłynie na grywalność i online ;P
skoxsanie np wykrywania przy progu 9x to około 40 min na gain, kto da rade tyle czasu naciskać to .um wykrywanie? szykuje się spora rewolucja skryptowa chyba
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Svennson

Cytat: AsY!um- w 2013 04 25, 13:53:10

2. Gracze niechętni są zmianom które oznaczają jakąkolwiek stratę dla nich ;)

ostatnio na gt padla rozmowa o wipe, z bioracych w niej udzial ludzi nikt nie byl przeciw (ciekawi mnie ile tylko osob przestalo by grac)

Szkoda ze ultima ma mechanike jaka ma bo jakby nie patrzec kazda z gier mmo ktora osiagnela ogromny sukces polegala na relatywnie szybkim dotarciu na end game. W ktorym powrzucane bylo mase smaczkow, masa itemow do zrobienia/wyfarmienia. Nie widze niestety takiego czegos na DMce.. Np mam staty 10/9 ale nie stac mnie na zbroje z royca :< Majac staty 10/9 mam najprawdopowodniej 1000mln na koncie poniewaz wymakrowalem ponad 30 sily ogladajac filmy z ostatnich 6 lat....
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

PatroL

Rzadko bo rzadko się odzywam na forum , ale takiego tematu nie moglem odpuścić . Nie uważacie ,ze czas i siły , które przeznaczacie na wprowadzenie tej durnej zmiany , moglibyście przeznaczyć na chociażby jakieś mass questy ,na które każdy mógłby przyjść i zapomnieć chociaż na chwile o tym nie kończącym się wszechobecnym koksie. Moze wreszcie coś by tu się zaczęło dziać? , oprócz tego hejtu , wylewającego się z forum litrami. Czytając niektórych posty , to nie wiem , czy śmiać się czy płakać, nigdy nie uwierzę, ze ktoś w tych czasach , potrafiłby grzecznie wysiedzieć na fotelu przy kompie po 12 h i durnie , bezowocnie patrzeć się jak jego postać wykonuje ta sama czynność co 10 sekund, przeeeeeeeeeeeeeciez to jest nudne w ciul!  . Co do biernego, to jeżeli uważacie, ze leząc na łóżku metr od kompa i spoglądając co jakiś czas na ekran , jestem oszustem to po prostu brak slow. Moze , spójrzcie na inne shardy , gdzie online jest wyższy ? ,albo nie musicie, sam Wam powiem. Tam nie ma spamu makroczekami, koks jest bezstresowy nie należny do rzeczy najtrudniejszych , bo liczy się END GEJM , a nie wieczne botowanie bo inaczej tego nazwać nie można.

pjątka

Felixor

True, true... Nie nalezy przeginac w zadna ze stron. Bylo dobrze jak bylo :/
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Dragart

problem nie jest w predkosci wzrostku skilli i stayow, tylko w ich uzytecznosci. Na dmie licza sie tlyko setki.  Taki alchemik na 70 % moze robic srednie mikstury ktorych nikt nie chce. Wiec do poziomu 90 musi poprostu koxac, bo jest bezuzytecznym parobem ponizej 90 %.
Gdyby rozklad mikstur byl od 30 do 100 , to wtedy ludzie biegaliby z 80 alchemii i robili wiekszosc mikstur i z czasem wpadalo by wiecej skila przy realizacji zamowien, a nie na koxie. Np:

30 % - duze zlote
40 %  - duze niebieskie
50 % - duze biale
60 % - duze czerwone
70%  - duze fioletowe
80 % - jakies badziewia porzejsciowe
90 % duze trujace
100 % - smeirtelne, i spec mikstury

Tak juz jest w zielarstwie, ze majac 50 % skila nie zbierzesz wiekszosci regow, ale mozesz zbierac czosnek i mandragore, i masz zarobek. No a powyzej 90 sa szczepki . Tak wiec nie musisz koxac zielarstwa, tlyko biegasz po lesie, zbierasz kwiatki, dostajesz za to kase, a z czasem, w trakcie gry wskakuja ci wyzsze poziomy skila i masz wieksze mozliwosci.

PatroL

zawsze się będą liczyć setki, bo jeżeli można coś dobić , wyżej , lepiej to to ludzie będą robić. Kwestia jest tylko tego w jaki sposób i jak szybko to osiągnie, by moc bawić sie dalej. Musicie to zrozumieć, ze koks to nie gra, na tym uo nie polega i skończcie pisać te banialuki.

Guardian

Setki to się liczą przy skillach, a nie statach, z czym i tak się nie zgadzam, bo sam alchemie wkoksałem od 80 do 100 na zamowieniach od graczy.  Większość skilli koksa się 3tygodnie na samych ph. Poza tym Wy w większości przypadków makrujecie staty a nie skille, a sam endgame może i ułatwia grę, ale widząć graczy którzy swoje wykoksali na firstach teraz walą na 2ndach 3rdach itd, albo przestają po prostu grać. Taka już specyfika tej gry i nie mówcie mi, że po 4-8 a nawet więcej lat dopiero teraz zaczęło Wam to doskwierać.

PatroL

Cytat: Guardian w 2013 04 26, 19:02:17
Setki to się liczą przy skillach, a nie statach, z czym i tak się nie zgadzam, bo sam alchemie wkoksałem od 80 do 100 na zamowieniach od graczy.  Większość skilli koksa się 3tygodnie na samych ph. Poza tym Wy w większości przypadków makrujecie staty a nie skille, a sam endgame może i ułatwia grę, ale widząć graczy którzy swoje wykoksali na firstach teraz walą na 2ndach 3rdach itd, albo przestają po prostu grać. Taka już specyfika tej gry i nie mówcie mi, że po 4-8 a nawet więcej lat dopiero teraz zaczęło Wam to doskwierać.

Guardian ,a mi mój mały osobisty murzynek w domu skoksal 8x100 kiedyś z palca, tylko co z tego i  kogo to obchodzi?.  Koksaja 2,3dy bo na DMie się inaczej nie da. Mam wojem, który ma 100 str łyknąć orba?. Oczywiste, ze tego nie zrobię, odpalę seka bo mi szkoda tysiąca godzin włożonego w to. Widzisz taka mala zależność?. gdyby koks był trochę bardziej do przyjęcia, czyli brak orba+ przyspieszenie gejnow statow, pewnie byłoby inaczej. Na koniec , do Twojego ostatniego zdania: Nie, nie po 4-8 latach  zaczęło nam to doskwierać, tylko Wy od X lat nie potraficie tego zrozumieć i przyjąć do wiadomości.

Guardian

Cytat: PatroL w 2013 04 26, 19:21:55
Cytat: Guardian w 2013 04 26, 19:02:17

Guardian ,a mi mój mały osobisty murzynek w domu skoksal 8x100 kiedyś z palca, tylko co z tego i  kogo to obchodzi?.  Koksaja 2,3dy bo na DMie się inaczej nie da. Mam wojem, który ma 100 str łyknąć orba?. Oczywiste, ze tego nie zrobię, odpalę seka bo mi szkoda tysiąca godzin włożonego w to. Widzisz taka mala zależność?. gdyby koks był trochę bardziej do przyjęcia, czyli brak orba+ przyspieszenie gejnow statow, pewnie byłoby inaczej. Na koniec , do Twojego ostatniego zdania: Nie, nie po 4-8 latach  zaczęło nam to doskwierać, tylko Wy od X lat nie potraficie tego zrozumieć i przyjąć do wiadomości.

Po prostu macie manie posiadania xx kk golda i maxa statów, które dają coś, ale nie są konieczne, żeby być dobrym we wszystkich aspektach gry. W innych grach poziom/staty/łotewer są chyba wymagane do innych rzeczy.

Polecam zwracać też uwagę na słownictwo.

Tinerot

@Dragart: Podoba mi się Twój tok rozumowania.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Hexin

Przecież stat przy 75 to już praktycznie max co potrzeba, koxa się do tego poziomu szybko, natomiast dalej ćwiczy się dla smaczków i niewielkich bonusów. Nie są one super konieczne, da się grać bez nich. Dowód - Satsuma z 7/7 cisnął wszystkich równo.

Rey

Cytat: Hexin w 2013 04 26, 19:51:08
Przecież stat przy 75 to już praktycznie max co potrzeba, koxa się do tego poziomu szybko, natomiast dalej ćwiczy się dla smaczków i niewielkich bonusów. Nie są one super konieczne, da się grać bez nich. Dowód - Satsuma z 7/7 cisnął wszystkich równo.

Tak z czystej ciekAwosci. Sam?
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Guardian

Cytat: Rey w 2013 04 26, 19:58:25

A to postać ze 100str wciąga sama nosem pół shardu?

maly

Cytat: Guardian w 2013 04 26, 20:17:08
Cytat: Rey w 2013 04 26, 19:58:25

A to postać ze 100str wciąga sama nosem pół shardu?

jesli ktos nie ma zycia prywatnego i nie widzi nic poza gra to musze przynac ze: tak
(albo jesli ktos ma GMa w "swojej" ekipie ktora jej pomaga (stawia moobka niesmiertelnego do koxu - co sie zdazylo u nas na DM))
9
jesli ktos mi wcisnie taki kit ze 75,75 to jest "cos" na pvp to ja chyba nie gram na tym serverze (w sumie fakt juz nie gram i nie chce wrocic na takie cos co tu sie dzieje - ciagle utrudnianie i obrzydzanie gry(nie ma tu innych zmian lub sa one drobiazgowe))

Dragart

no 90 sily sie przydaje w walce z magiem