Klimat - konsekwencja swiadmych wlasnych wyborow

Zaczęty przez Pollack, 2013 06 01, 18:55:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

shyna

abstrahując od słuszności kary...

Powinniście cieszyć się z obecnego regulaminu, bo tylko jego ścisła interpretacja powstrzymuje graczy pvp od zrobienia totalnego bagna. W pewien sposób ochrania on graczy niewalczących, zmuszając do minimalnego wysiłku, jakim jest napisanie 3 - 4 zdan i 2 emotkow.

p.s wy nadal wierzycie ze to spisek? Nie ma dla nas zadnej taryfy ulgowej. Ba smiem twierdzic że jest wrecz odwrotnie.

Pollack

Hexin - jesli nie rozumiesz po co to napisalem - to nie nadinterpretuj - bo ja nie widzialem i nie widze niczego specjalnego w biciu tych osob z Del (one tez wiedzialy co ryzykuja) - nie uzywam tego w ramach argumentu "a oni moga". Rzecz w tym, ze uzywamy tego samego regulaminu - a podejscie do tych przypadkow - nie jest dla mnie spojne - i ma nie wiele wspolnego ze "scisla interpretacja".

Bo ja na przyklad nie wiem na jakiej zasadzie jest nadawana flaga pvp i nie bardzo rozumiem dlaczego taki Molak ja ma? Byl straznikiem w Del. Jest walony w beben. Natomiast strazik Yew jest juz traktowany inaczej?

I prosze - darujcie sobie teorie spiskowe. Regulamin jest taki sam dla wszystkich - sami napisaliscie, ze siedzieliscie za podobne incydenty - wiec po co znowu ten tekst? Wy naprawde uwazacie, ze w przypadku wojny - zaatakowanie straznika wrogiego miasta - jest nieklimatyczne?

Bedac w LoA, calkiem spokojny, zaciukalbym straznika Delucji, analogicznie jak zrobilbym to teraz ze straznikiem Minoc czy Yew. I w tym tez nie widze nic specjalnie dziwnego.

Nie wypowiadam sie tez za inne grupy - ale nam akurat daleko do robienia totalnego bagna... Nie widze go ani w Skara, ani w Cove, ani w Occlo.

Zywol

dhagt może każde jest rozpatrywane, ale nie do każdego info zwrotne wraca. ja już straciłem sens pisania ze mojego neutrala seca pvm loa napierdziela za pvm z chaosem. pk bez słowa może być? nie. a zawsze mnie bija i grabią. rpg w tym nie ma i nigdy nikt za to nie poleciał. wiec skończmy z ta szopka i zamknijmy temat, bo znowu się temat pojawia w sytuacji stronniczej jak lolowe towarzystwo padło i zgłosiło pk.
każdy w inny sposób rozpatruje czym jest rpg wystarczające aby nie dostać jaila. tu widocznie 2 zdania nie wystarczyły, a padł powód dla którego strażnik miasta został zabity. wiec porządkowi może niech się zajmą animacja świata a nie karaniem ;P
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

DzikiHL

Zywol, jeśli nie zgłaszasz to sam jesteś sobie winien. Wszelkie zgłoszenia GM Page i nie tylko są sprawdzane przez ekipę. Ekipa podejmuje decyzję i odrzuca zgłoszenie lub akceptuje i karze winnych.

Taka myśl mnie teraz naszła prywatnie. To może pozmieniamy to w jakąś skrajność:
1. Ekipa zniesie w ogóle rpg w pvp ;]
2. Ekipa wprowadzi wymóg rpg dla każdego pvp ;]

Ale by było "fajnieeeee".
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Zywol

wiele by to nie zmieniło, jak chaos podałby powód zabicia gracza i tak by miał 96h, bo za mało gramatycznie i składnie było to napisane.
myślę ze można by pójść dalej i wprowadzić obowiązek pisania poetyckimi zwrotami i pełnymi zdaniami z przecinkami i kropkami. dorzucimy jeszcze do tego zapotrzebowanie na przedstawienie tezy i argumentów w pierwszych zdaniach wypowiedzianych przed i po pk. rozmowa powinna trwać 15 min i powinna być zaakceptowana przez osobę przeciwnej frakcji. <----- efekt? 0 zgłoszeń na nieklimatyczne pk i 0 stronniczości ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Zyzio

Rany... ale wy dramatyzujecie. W zyciu nie mialem problemow z brakiem klimatu przy zabiciu postaci neutralnej niezaleznie od tego czy ja zgrabilem czy nie. Niektore z nich nawet wpadaly pogadac na PW bo... im sie podobalo  8) Kazdego mozna zabic, byle z glowa. Co do reakcji na zgloszenia - z tym bywa roznie, jestem wychowankiem starej szkoly pk w ktorej zgloszenia redow/drowow sa ignorowane, ale podobno to sie zmienilo.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Guardian

Wszystko super, ale Zywol nie widziałem chyba ani jednego zgłoszenia od Ciebie za reskill twojego seconda. Wydaje mi się, że macie jakiś straszny problem z dostrzeganiem wyimaginowanej stronniczości ekipy.

Pollack: Może, Ty się nie odzywałeś, ale koledzy z frakcji już komentowali sprawę bicia Delucjan spoza GW. Sztuczny podział na pvp/non-pvp też mi się nie podobam, jednakowoż sami lubicie z tego korzystać biegając np. z orderem aby ubić loa.

Droida: Tak gadać przy mnie nie będziesz. Jakoś mi sie nie podoba obrzucanie ludzi inwektywami, kiedy sama za najmniejszy przejaw słownej wrogości rozpętujesz niemal wojnę.

Tak w ogóle ostrzegam przed wszczynaniem flejmu, żeby nie poleciały nagrody.

droida

Cytat: Pollack w 2013 06 03, 09:34:10
Wiesz co Drioda, tenze twoj post swiadczy jedynie, ze jestes klasycznym przypadkiem z grupy, ktora wlasnie przytoczylas...

Reprezentujesz miasto (pelnisz funkcje publiczna), walczysz czynnie pvp i nie widzisz zadnej korelacji miedzy soba (burmistrzem) a straza miejska, ktora powolujesz. Typowy przyklad sytuacji gdzie wskazana persona - chce miec ciastko i zjesc ciastko.

Nikt nikogo nie zmusza by był Strażnikiem miasta. Dana osoba sama chciała pełnić tę funkcję. Każdy przed objęciem władzy w Yew dostaje informację z kim mamy wojny, co więcej nawet jeśli to młody gracz, który zamieszkuje nasze miasto dostaje od nas informację (o ile zapyta) kogo lepiej się wystrzegać..

W tej sytuacji to wy daliście **** :)

Spekowaliście osobę non-pvp która była Strażnikiem miasta Yew, spekowaliście bez uzasadnienia.. dostaliście karę..

ps. Guardian skoro zwracasz uwagę na moje teksty, zwróć uwagę również na teksty innych, bo ja zauważyłam że ludzie już sobie tutaj bluzgają na luzie i jakoś kar nie dostają..

DzikiHL

Droida proszę, wskaż mi posty z bluzgami :)

To samo u mnie. Poświęciłem 10min na szybkie przeszukanie i nic nie znalazłem. W razie czego proszę skorzystać z opcji "zgłoś do moderatora"/G.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

dhagt

Odpowiedzi na pytania zostały udzielone.
Interpetacjami/insynuacjami się nie zajmuje.
Koniec tematu.

ps. Ostrzeżenie od Guardiana za "post o debilizmie" zasłużone.
[22:40] <Tin> kappa to dzieci maego
[22:40] <Tin> moim zdaniem
[22:40] <Tin> ten loch odzwierciedla jego charakter