A konkurencja...

Zaczęty przez spot, 2013 06 23, 10:20:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felixor

na mojej wersji windowsa 7 tj home premium  nie dziala XP Mode
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

dawiss

Odpal przez VirtualBoxa...

growin

to rzeczywiśćie żaden problem, wystarczy kupić XP,sciagnac virtualboxa i nie ma różnicy żadnej\o/
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Voicer

xp jest dolaczony do kazdego win7, tzn - kupujac win7, masz tez licnecje na tego xp'ka z "XP Mode", nie ma potrzeby instalacji virtualboxa. Napisz z czym dokladnie masz problem z xp mode, moze byc na PM, to postaram sie pomoc - instalowalem to u siebie

Darod

znaczy Felixor na każdej wersji Win 7 z pewnością możesz zainstalować maszyne XP, musisz robić coś nie tak, oto instrukcja:

http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/windows-7/2011/02/tworzymy-wlasny-tryb-xp.aspx

K278

XPMode jest licencyjnie dostępne od wersji pro wzwyż. Można wirtualizować ale w takim przypadku, formalnie, potrzebna jest dodatkowa licencja na XP
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl

Svennson

Cytat: Felixor w 2013 06 26, 14:23:35
Nie wiem szczerze mowiac ale za to maja wspanialego Patchera do plikow ktory... uwaga: nie wspolpracuje z win 7 64-bity :/

niesadzilem nigdy ze to powiem alee SCIAGNIJ LINUXA !! :D
mniej wiecej co rok/dwa wbijam sobie dla fun jakas distro... odziwo dziala mi tu eve,lol,gw2
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

mae

Ja nie uzywam Windows w ogóle poza praca od dluzszego czasu. Znacząca wiekszosc gier sieciowych dziala bez żadnych dodatkowych zabiegów.

dawiss

Cytat: mae w 2013 06 27, 12:17:59
Ja nie uzywam Windows w ogóle poza praca od dluzszego czasu. Znacząca wiekszosc gier sieciowych dziala bez żadnych dodatkowych zabiegów.

Ja mam odwrotnie Linuxa używam codzinnie w pracy, dlatego w domu wole bezstresowo pracowac na windowsie gdzie dziala wszystko.

Kox_Rox

Używanie linuxa na codzień i mówienie że "nawet więszkość gier działa bez dodatkowych zabiegów", to tak jak nałożenie maski przeciwgazowej po powrocie do domu i oddychanie przy jej pomocy przez resztę dnia. Bo przecież nawet nie jest tak źle. :)
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

mae

Ja linuxa uzywam w pracy i w domu. Po prostu nie jestem graczem i nie przeszkadza mi, ze uruchomienie jakiejs gry jest droga przez mękę. Bo to glownie kwestia gier i nowych pojawiających sie do nich komponentów, jak kolejne .nety itd, których przez jakiś czas nie da sie instalować na winę. Jeszcze al_x mi kiedyś slusznie zwrocil uwagę, ze także kwestia autocada;-)
Ostatecznie nie traci sie jednak czasu z tego powodu, bo jest winehq. Ogólnie środowisko linuxowe jest wygodniejsze, bo bardziej daje sie personalizowac i jest szybsze (otworz duży pdf tu i tu ;-) )

Wydaje mi sie tez, ze mniej doświadczeni uzytkownicy także sie odnajdą w Linux dzięki playonlinux, winetricks i coraz większej ilości linuxowych gier.
Sam nie mialem tez większych problemów z grami, jakie instalowalem. Przewaznie starczy zrobić, co napisali na winehq. Glownym problemem dla linuxa bylo,chyba nowe diablo i polityka blizzarda

Voicer

a wracajac do tematu konkurencji ktora reprezentuje, www.clairslair.com :P moze sie uda to wskrzesic, zycze Wam tego samego!

Zyzio

Nie boj zaby, Asyl tylko zartowal...
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Svennson

Cytat: Kox_Rox w 2013 06 27, 15:20:13
Używanie linuxa na codzień i mówienie że "nawet więszkość gier działa bez dodatkowych zabiegów", to tak jak nałożenie maski przeciwgazowej po powrocie do domu i oddychanie przy jej pomocy przez resztę dnia. Bo przecież nawet nie jest tak źle. :)
fps w lolu mam taki sam, w gw2 to samo (odziwo), eve tak samo chodzi na identycznych detalach

wine niby nie ma supporta dla multi core ale jakos tego nie odczuwam

instalacja? playonlinux klikam ikonke lola samo mi pobiera launchera, instaluje 2x click na ikonke i moge grac :P
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

mae

Wine chodzi na multicore (u mnie dziala;-) ) Nie chodzi na 64bit (tylko eksperymentalnie). Wine jest czesto szybszy niż Windows ze względu na lepsze zarzadzanie zasobami w linuxie. Czesto wolniejszy z powodu grafiki.