Czy odzyskamy swoje stracone domki?

Zaczęty przez qtu, 2013 07 01, 01:36:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

mae

Jesli ta informacja dobrze zrobi na wasze poczucie sprawiedliwosci, to moge sie pochwalic, ze moj lesny zamek takze sie rozpadl  jakos przed miesiacem, a mialem w nim naprawde duzo rzeczy. Stal od wielu lat. Dlaczego? Zwyczajnie zal mi bylo czasu, by zalogowac sie na gracza i sprawdzic, czy wszystko w porzadku. O samym zniknieciu domu dowiedzialem sie od Rudusa, ktoremu zal bylo umieszczonego tam ksiegozbioru.

Pomimo to nie jestem zwolennikiem odzyskiwania czegokolwiek.

Felixor

To skoro Mae sie podzielil to ja tez sie podziele. Po tym downie (padzie?) DMki tez mi sie rozpadla wieza z cala tona demonow i innych ciekawych rzeczy. Na cale szczescie mam drugie tyle w banku bo przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Mimo wszystko wiem jak to jest stracic domek i wiem ze to jest calkowicie moja wina. Nie moge miec do nikogo pretensji
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

dawiss

Jak mae i Fel się zdecydowali podzielić swoją stratą to i ja się podzielę, aby podnieść innych na duchu. Straciłem swój mały domek pod Ocllo, gdzie trzymałem zeszłoroczne cukierki, które dostałem od Mikołaja DM, na szczęście podobnie jak Fel te z tego roku, miałem w banku.

DzikiHL

To ja też się wypowiem. Straciłem po upie domek swojej ukochanej. Nie zawierał on przedmiotowo cennych rzeczy ale za to stanowił pewien symbol i wspomnienie. No cóż. C'est la vie.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Tinerot

Przestałem liczyć swoje stracone domy. To jakiś temat z cyklu 'podziel się swoim bólem' ? :D
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

qtu

Cytat: Hexin w 2013 07 07, 20:53:07
Cytat: Tinerot w 2013 07 01, 15:26:33
Przywrócenie dowolnego domku to od 30 minut do kilku godzin żmudnej, niewdzięcznej pracy, na którą naprawdę nie zaslużyłem. ;) Jeżeli ten okres naprawdę Wam tak bardzo przeszkadza, to uważam, że można rozważyć (rozważyć!) jego wydłużenie, natomiast domków usuniętych z powodu prawidłowego działania systemu przywracać nie będziemy.

Za mało wyraźnie napisal Tin? Maja zapał skrypterzy, to niech wykorzystają go do pisania nowych przydatnych rzeczy a nie poszukiwania pixeli, których nie umiecie odżałować. Szczególnie jeśli nie kiwneliście palcem żeby o owe pixele zadbać, co zresztą ^_^ dobrze powiedział.

Tu znajdował się niekulturalny post - DzikiHL

<ssijwy> taly to chlopak z ostroleki
<ssijwy> ktoremu koledzy szczali do kasku jak jezdzil skuterem

Ared

To skoro wszyscy płaczą to i ja popłacze :)

Straciłem w sumie od początku tego roku w sumie hm... 4-5 domków.
Z czego każde było umeblowane i ze sprzętem. Skomentowałem to tylko tym, że problem z odświeżaniem domków rozwiązał się sam.
Także trzymanie CAŁEGO swojego sprzętu w banku uważam za co najmniej duży brak rozsądku, dlatego też poza wartościami klimatycznymi i pamiątkami aż tak bardzo stratny nie byłem.

Rudus

Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

^MK

Felixor

Zrobmy WOŚP dla bezdomnych :D

kto chce byc naszym Owsiakiem?
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Rizz

I po co wam te domki?
Byłbym zatym żeby dopracować mocno system wynajmu w miastach. One nie znikają, pobierają opłate z konta bankowego. A jak jej zabraknie itemy lecą do skrzyni. I to jest dobre rozwiązanie. Moim zdaniem jest tylko pare niedociągnięć jeżeli chodzi dekorowanie ( rozstawienie deedów, podnoszenie i opuszczanie itemów ITP)

zmijka

Mi też rozpadanie domków dopiekło. Ale w sumie trudno zrobi się od nowa...
Domki na wynajem są owszem fajne, ale te rozkładane z deeda tak samo.
A apropos domków to ja bym chciała, żeby do kupienia była jakaś mniejsza wersja "stajni z piaskowca". Taka wielkość jak np ta nowa w Minoc albo ta w Aurin. Ładnie to wygląda.

Hexin

Cytat: qtu w 2013 07 08, 12:08:28
Tu znajdował się niekulturalny post - DzikiHL
Napisz na PW co miałeś mądrego do przekazania pysiu :*

Co do tematu domków, mam pytanie. Gdyby ktoś zrobił ciekawe projekty domków, to ekipa jest skłonna je wprowadzić? Jeśli tak, to projekty w UOHE są akceptowalne?

Lindi

Przy rozpadaniu domków szkoda tylko przedmiotów klimatycznych (artów).   Rozpadł się domek Hirila z klanowym berłem Zharrad-Grund które przekuwała moja postać.. ale cóż ;) (nie) żyje się dalej :P
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Death Freak

Cytat: Tinerot w 2013 07 08, 11:48:20
Przestałem liczyć swoje stracone domy. To jakiś temat z cyklu 'podziel się swoim bólem' ? :D
Rozumiem że przywracanie domków nie wchodzi w rachubę, jednak najbardziej nas boli utrata artów i książek. Resztę można zrobić na nowo. Czy istniałaby możliwość stworzenia skryptu który by chociaż pozwolił przekopiować treść zaprzepaszczonych księgozbiorów do nowych ksiąg?
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"