Dlaczego TY przestałeś grać PVP?

Zaczęty przez Rizz, 2013 07 12, 16:59:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hektor

Cytat: arab w 2013 07 13, 11:38:55
Ps. Fabule do  pvp uwaga uwaga... tworza gracze pvp!  Kiedys byl taki ROV  ale ze statami 70/70 / bed doswiadczenia i ogolnego zgrania nie wyszlo. Chociaz musze przyznac, ze podobno spotkali sie z pojedynczymi pozytywnymi aspektami ze strony graczy pvp,  czyli potraficie ale czekacie  na cud :) 

Pisane z telefonu,  pozjadane literki :)

wiadomo że gracze mogą w jakimś tam stopniu tworzyć fabułę
ale świat Sosarii zdobią też npc, które odgrywają dużą rolę w samej fabule i właściwiej są do niej kluczem
musi być mistrz gry, by graczom urozmaicać ten świat i przedstawiać szersze opcje wyboru swoich działań
gdy graczom przedstawi się jakieś opcje i zarzuci ciekawą fabułe to jestem przekonany że rpg bardziej się rozkręci między samymi graczami
np loa chciałoby przejać wszystkie ziemie i księstwa drogą wojny
ale jak bez udziału gm'a gracze mieliby tego dokonać? nie da się...
musi być gm który przedstawi nam taką możliwość i ewentualnie jakas cene przygotowan do tej wojny

Spider

Ja przestałem grać przez ciągłe dysproporcje w ilości graczy. Przez większość czasu albo nie było z kim wyjść, albo nie było z kim walczyć. Nawet jeśli udało się już coś zorganizować, to po 15 minutach do jednej albo drugiej strony ktoś dochodził i kończyło się na stwierdzeniu "za dużo was".

Thiass

CytatJa przestałem grać przez ciągłe dysproporcje w ilości graczy. Przez większość czasu albo nie było z kim wyjść, albo nie było z kim walczyć. Nawet jeśli udało się już coś zorganizować, to po 15 minutach do jednej albo drugiej strony ktoś dochodził i kończyło się na stwierdzeniu "za dużo was".

Tak w sumie to cale vesper przestalo przez to grac  :)

Moze pora pomyslec nad rozrywka taka jak areny/battle groundy?  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

naturel

śmieszne są stwierdzenia że targetery, odliczania itp. skrypty to nie boosty.

prawda jest taka że rozgrywkę pvp która pomimo (choć nie zawsze) braku rozbudowanyc dialogów, zazwyczaj mieściła się w szeroko pojętej konwencji RPG (dobro vs zło, wszyscy vs elfy :D), rozgrywkę w której liczyła się pomysłowość, taktyka (pamiętam Dhagta pod portalem z jego autorskim combo paraliz/laska/paraliz/laska/paraliz/laska i tak w nieskonczonosc :P), to o czym już wspomnialem czyli skill i APM, sprowadzilicie do poziomu LoLa gdzie używa się dwóch przycisków myszki, czterech bindów i bije wszystko co się rusza i nie jest w twojej drużynie.

Pomijam fakt klimatycznych perm redów którzy walczą w imieniu dobra bo to dało się jeszcze przełknąć.

Chcąc być najlepszymi i najbardziej mhrocznymi zniszczyliście sami siebie, taka jest smutna prawda.
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

Hexin

boostem można nazwać coś, co dopakowuje twoją postać względem innych. Tymczasem z targeterów każdy korzysta, więc jest to bardziej zło konieczne niż boost. Generalnie skrypty nie namieszały zbytnio. Najwięcej zepsuły savezony ze strażą - terminatorami. W chwili obecniej bierzesz udział w pvp tylko wtedy, kiedy zechcesz wyjść spod straży gdzie jesteś w 100% bezpieczny. Stąd nie ma normalnego pvp, tylko ciągła kalkulacja - ile jest ich, ile jest nas, skanowanie karczmarzem, trapką z bezpiecznej odległości itd.

DzikiHL

Hexin ale w czasach pradawnych takim safezonem był bank a to nie zatrzymywało graczy pvp do podjazdu pod same jego ściany.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Hexin

dlatego było pvp, bo wołali się nawzajem żeby móc chociaż wyjść z banku. Była dzięki temu jakaś mobilizacja sił a teraz? Przeciwników o 1 więcej... dobra nie idziemy...

Nilius

Cytat: HexinTymczasem z targeterów każdy korzysta.

Prosiłbym o wyjaśnienie co to takiego ten targeter, pewnie nie tylko ja nie wiem w czym on pomaga.

Szanse nie są równe, bo nowi gracze nie mają takich dopalaczy. Żeby je mieć trzeba się zziomkować z jakąś grupą, a jak ktoś chce tylko od święta stanąć w walce, bo gmi wpadną na pomysł mass questa pvp to będzie z góry na straconej pozycji, bez skryptów, bez jakiś targeterów.

Aesarel

a ja przestałem grać pvp bo mi się znudziła ogólnie ultima, potem wróciłem zrobiłem pure rzemieślnika narobiłem stuffu... i znów przestałem grać chyba już definitywnie bo idę na studia  ;)
make dm-uo.pl great again :(

Ared

Cytat: Aesarel w 2013 07 14, 16:55:47
a ja przestałem grać pvp bo mi się znudziła ogólnie ultima, potem wróciłem zrobiłem pure rzemieślnika narobiłem stuffu... i znów przestałem grać chyba już definitywnie bo idę na studia  ;)

Dużo osób, w tym Ja zaczęło grać w UO właśnie dlatego, że było na studiach ;)

Pollack

HA! To ludzie jeszcze wciaz mysla ze na studiach sie uczy i jest piekielnie zajetym?:)

Targeter - pozwala Ci wkliknac sie automatycznie w cel wbiegajacy Ci na ekran (czyli "clicka a za Ciebie na niego", gdybys chcial rzucic czar, badz zaatakowac). Czesc dziala z automatu, czesc po odpaleniu binda. Niektore pozwalaja przelaczac cele - pomiedzy dostepnymi. Co najbardziej istotne - wpisujac ID postaci, mozesz wyeliminowac z niego swoich ludzi - w efekcie unikajac potencjalnego friendly fire.

Kox_Rox

Czyli już tylko krok od walki botów. :)
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Hexin

Cytat: Kox_Rox w 2013 07 14, 18:31:29
Może to tak brzmi, ale wcale tak nie jest. Jeśli chcesz udowodnić, to spoko, prześlę Ci skrypt, wyjdź i pokaż, że skrypty grają za Ciebie :)

swider

Cytat: Hexin w 2013 07 14, 19:34:45
Cytat: Kox_Rox w 2013 07 14, 18:31:29
Może to tak brzmi, ale wcale tak nie jest. Jeśli chcesz udowodnić, to spoko, prześlę Ci skrypt, wyjdź i pokaż, że skrypty grają za Ciebie :)

Dobrze powiedziane. Jak chcecie to udostępnie WSZYSTKIE skrypty jakie używam do pvp czyli całe dwa - targeter i rybka do hp. Zacznijcie biegać pod gongiem albo nie wiem, zacznijcie się prać na moście Skara jeśli tak bardzo brakuje Wam mostu Britt ale na litość, zacznijcie coś robić a nie tylko mówicie, że brakuje Wam tego co było. Wystarczy zacząć robić tak jak było :) Gdyby skrypty grały same to przez pierwsze 2 - 3 miesiące grania PvP nie byłbym tylko nabijaczem fragów dla wrogich frakcji.

Sam osobiście myślę, że ten wątek nie prowadzi do czegokolwiek.

Thiass

Skrypt za nikogo nie gra
Gracz ktory gra x lat pvp i ma skrypty jest milion razy lepszy i w 90% wygra z gosciem ktory mysli ze umie grac i tez ma skrypty

Tutaj chodzi o to ze skrypty pozwalaja graczom pvp ktorzy sa gorsi w tego typu gierkach, maja mniejszego skilla dorownac poziomem co za tym idzie nie ma na servie ludzi ktorzy wymiataja bo umieja i lamusow ktorzy padaja bo nie ogarniaja kompletnie niczego i klikaja 5x wolniej

Mamy tych co graja dobrze i tych co graja bardzo dobrze  :) - mam na mysli "skill" jednostki

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]