Dlaczego TY przestałeś grać PVP?

Zaczęty przez Rizz, 2013 07 12, 16:59:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rizz

Chciałem tylko przypomnieć że kiedyś było zablokowanie euox. I było podobnie jak teraz, większość ludzi nie grała. Nikt poza graczami pvp nie grał pvp. Więc ?

^_^

Jak to większość ludzi nie grała pvp xd Kiedy Ty grać zacząłeś xD Kiedyś nawet młoda postać wyłaziła bronić miasta bo źli chaośnicy robili najazd i mordowali. I nikt się jakoś mocno nie przejmował tym. Nikt nikomu nie doczepiał łatki gracz pvp. Czasy na starym moście brit to było coś pięknego ^^ Drugie podobne czasy, które dawały sporo frajdy to okres "dzieci nocy" vs reszta. Bardzo dużo ludzi biegało pvp. Jak się ekipy wykruszyły tak do tej pory jest nuda i zamuła

Hexin

Cytat: ^_^ w 2013 07 14, 22:04:45
Drugie podobne czasy, które dawały sporo frajdy to okres "dzieci nocy" vs reszta. Bardzo dużo ludzi biegało pvp. Jak się ekipy wykruszyły tak do tej pory jest nuda i zamuła
Chyba tylko dla Was to była mega frajda :P ale nic dziwnego, w końcu było Was bardzo dużo a do tego dysponowaliście przegiętymi klasami, które nie były ogólnodostępne.
Swoją drogą wychodzi na to, że najbardziej epickie pvp na tym serwerze... było połączone z klimatem.
1. Obrona Minoc - walka dobra ze złem
2. Obrona Britt - walka dobra ze złem
czy nawet szukając przykładów na siłę - nocniki vs reszta.
Ktoś już o tym pisał wczesniej, więc mogę się jedynie podłączyć do tych wywodów --> może warto zrobić coś właśnie w stylu starych dobrych czasów? Jakas obrona miasta? Obalanie i zmiana księcia? Coś nowego?

Wojto

Szkoda, że nikt nie zrobił "walki o Minoc" w której byłoby z góry skazane na porażkę, a potem zrobiliby to które jest obecnie. Myślę, że pasowałoby to do ruin które są teraz. Fajnie gdyby było to wplecione klimatycznie, no ale już po ptakach ;)

Pollack

Z tymi skryptami w pvp to jest troche tak jak... z klikaniem w starcrafcie. Mozesz byc zajebistym strategiem i miec swietne pomysly na zagrania taktyczne - ale jak za wolno klikasz, to mimo ze to jest strategia - to i tak jestes przegrany na starcie. No i w pewnym sensie makra niweluja ta roznice. Ale to wcale nie znacz, ze nie myslac o tym co robisz - cokolwiek ugrasz, po prostu niweluja roznice w kwestiach malpiej zrecznosci w obslugiwaniu klawiatury i myszy.

^MK

Cytat: Nilius w 2013 07 13, 00:20:30

- podział na graczy pvp i nonpvp
Kiedyś każdy mógł złapać za broń i walczyć bez konsekwencji późniejszego nękania, może dlatego, że było dużo graczy, czyli potencjalnych fragów, jak jakiś młody górnik padł 10 razy w kopalni to w końcu się wkurzał i w zbroi z żelaza wyskakiwał do morderców, to było normalne, ale gdy ktoś wyskakiwał z pyskówką do morderców to pewnie był zapamiętywany i traktowany szczególnie ;) 

- zatarcie się podziału na dobro i zło
Nie ma o co walczyć, nie ma kogo bronić. Obecne walki są jak ustawki kiboli, którzy muszą się wyładować.

Racja :-)

W sumie, czasami to wygląda tak już, że łatwiej dostać w papę od Orderu niż od Chaosu.  ;D ;D

KusKus

Nie gram PvP bo mi zbanowali konto za zabijanie GMow :D

A co do placzu graczy non_pvp czy tez pvp na innych graczy pvp to: pfffft
Jestescie mietkie pytki.
Play hard, get pr0.

l0ve

edit: EUO bylo zawsze, nawet jak sie biegalo na klawiaturze :D

naturel

Cytat: Hexin w 2013 07 14, 12:32:39Tymczasem z targeterów każdy korzysta, więc jest to bardziej zło konieczne niż boost. Generalnie skrypty nie namieszały zbytnio.

W RPA gwałty tak jak i morderstwa na białych są na porządku dziennym, więc chcesz mi powiedzieć że to bardziej zło konieczne niż skrzywienie??

swider, pollack i reszta skandujących o ogólnodostępności skryptów. Mam lepszy pomysł - dlaczego to my mamy się dostosować i zacząć używać boostów? Może umowmy się na pvp bez euo i zobaczymy kto jak wtedy będzie grać.... he he.

A i jeszcze jedno - naprawdę jak ktoś z was nie rozumie jaką przewagę daje targeter to obejrzyjcie sobie filmik Abelsona "O dwóch kucharzach którym życie nie miłe". Pięknie ukazuje "brak boostowania" postaci targeterem, moment w którym niziołek dostaje pk od hektora którego nie da się nawet dostrzec na ekranie bo jest poza zasięgiem ekranu przeciętnego gracza :)

To są właśnie te nic nie znaczące targetery - klikają za ciebie zanim w ogóle ogarniesz że cel pojawił się na ekranie. Kiedyś cel trzeba było zauważyć, szybko skojarzyć czy jest friendly czy nie i jeszcze w niego wycelować. Teraz nie dość że automatycznie targeter nam oznacza cele, eliminuje friendly fire a jako wisienke na torcie mamy strzał w cel w ciągu kilku ms czyli w czasie w którym normalny gracz jest w stanie co najwyżej zauważyć że jakaś postać wchodzi na ekran.

Jeśli nadal nie rozumiecie dlaczego tego typu skrypty są przegięciem to wybaczcie ale jesteście po prostu debilami*.

*Debil, debilizm - Niepełnosprawność intelektualna w stopniu lekkim (upośledzenie umysłowe lekkie, dawniej debilizm – niestosowana z uwagi na negatywne znaczenie w języku potocznym) – poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12. roku życia. Ta forma deficytu intelektualnego stanowi najwięcej rozpoznań. Osoby takie są samodzielne i zaradne społecznie, nie powinny jednak wykonywać zawodów wymagających podejmowania decyzji, ponieważ nie osiągnęły etapu myślenia abstrakcyjnego w rozwoju poznawczym. Życie rodzinne przebiega bez trudności. W socjalizacji mogą nabywać zaburzeń osobowościowych, ze względu na atmosferę otoczenia i stosunek innych. Obecnie istnieje tendencja do wprowadzania zajęć korekcyjnych, przy intensywniejszym treningu poznawczym w dłuższym czasie osoby z upośledzeniem w stopniu lekkim osiągają podobne wyniki co osoby z przeciętnym IQ. Do 12 roku życia brak różnic rozwojowych.

IQ w skali Wechslera: 55 – 69.

Tin: +1
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

Mortimer

Naturel pojechal po bandzie w swoim poscie przesadzajac nieco, ale sedno uchwycil, ja tam sie z nim zgadzam za duzo wszedzie mechaniki a gracze pvp jeszcze chca byc za nia wynagradzani z czym zgodzic mi sie juz kompletnie ciezko.

droida

zaraz zaraz..euox nie jest niezbędne, przecież możecie się umówić że wyłączacie euox żeby pograć tak jak kiedyś..

ja ciut grałam pvp.. a nie gram teraz bo nie mam czasu, sił itp.

KusKus

A ja glupi myslalem ze targetowac sie dalo makrami dostepnymi w samym UO :D

naturel

Cytat: KusKus w 2013 07 15, 13:21:02A ja glupi myslalem ze targetowac sie dalo makrami dostepnymi w samym UO :D

Jest różnica pomiędzy wciskaniem x razy binda Target Next a pozniej Last Target a pół automatycznym dobieraniem celu.

PS. Tin dzięki za ostrzeżenie... nie wiedziałem że nie można używać określeń osób ciężko pojmujących opisanych na wikipedii które nawet nie są uznawane jako wulgaryzm.
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

Rizz

Szkoda że z tak poważnego problemu o jakim tu dyskutujemy znajdzie się zawsze jakiś gość (naturel) który zrobi z tematu całkowite bagno. Dzięki ;*

Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Wyszło że najgorsze zło na DM to właśnie EUOX. Ale sami nie rozumienie co oznacza granie bez tego, nie pozbieracie skór z bindu. Nie pokopiecie na biernym. Wszystko to robi skrypt.
Więc sami używając go w zasadzie codziennie na niego psioczycie.

Mortimer

Uruk ale tym tematem tylko dolales oliwy do ognia, gracze pvp psiocza o tym bowiem wszedzie, z temat I pozegnalnego, kiedy DM na moment siadlo zrobiono walke o racje graczy pvp, temat o zwiekszeniu online, I tam rowniez o pvp I brakach w tym wzgledzie, takich tematow sa setki, po co wiec kolejny o tym samym, skoro wszyscy juz wiedza czego graczom pvp brakuje I dlaczego przestali grac.

Bachus

Kto chce z płaczków skrypt na targeter? czy jakikolwiek inny? Chętnie się podzielę.

Niech ktoś wrzuci w ogóle skrypty pvp na net żeby poszukali sobie inny powód do narzekań.