Togi Klasowe

Zaczęty przez Raaban, 2013 08 16, 17:33:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

naturel

Cytat: Estel w 2013 08 20, 20:18:30
No i ciemno zielona toga klasowa łucznika.

Ehe i jeszcze togi klasowe dla maga, berka (poprosze ladny oczokochajacy kolor), czystej puszki (najlepiej w kolorze niewidzialnym aby latwiej bylo uciekac :D ), shadow maga, shadow woja, zlodzieja, skrytobojcy, bma, rolnika, zielarza, skryby, alchemika, trapera i zebraka... aha bez zebraka bo skill chyba zostal zablokowany??

A tak na serio to dla klas "klimatycznych" ktore togi mialy juz wczesniej (nekro, szaman, wampir (chociaz nie kojarze czy wampiry mialy tez z kapturem), psio,demono) dlaczego nie....

Ich wyjątkowość uczynił bym w sposób taki aby były dostępne tylko dla postaci z założenia RPG. Czyli gracze stricte PvP oraz z gildii walczących nie powinni mieć do nich dostępu - ewentualnie po wykazaniu się odpowiednim poziomem klimatu w trakcie rozgrywki (nie ładnymi bindami).

Niech będą dostępne dla graczy którym przydadzą się do odgrywania postaci a nie wyglądania jak choinka. Ot, taki smaczek dla "erpegowców" bez konieczności szczególnych starań aby otrzymać je jako nagrodę w queście.

Tylko proszę mi tu nie płakać pekerzy.... przecież RPG jest dla was nieistotne więc co za różnica w jakich togach będziecie się ganiać pod gongiem??
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

tomerro

nekrusiki i wampirki pierwsi chodzili w togach z kapturem.
Tak dla przypomnienia ;]
co to? GW i TVN?
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

Tinerot

Powiedzialbym, ze nekro i druidzi. Ale to wynika jedynie z kolejności wprowadzania klas magicznych na serwerze, nie ma w tym jakiegos głębokiego zamyslu;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Gorgian

Jak dla mnie niech kazdy ma dostep do tych tog klasowych

Hektor

niech sobie sa cukierkowe togi klasowe tak jak bylo wcześniej
i tak większość graczy już je posiada
ale na normalne togi nekro, druida, wampa powinno sie uczciwie zapracować odgrywaniem postaci, a nie samym skoxanym skillem
jak nikt nie chce odgrywać nekromantów i druidów to niech sobie są szamani i jacyś tam czarnoksiężnicy
tak jak było wcześniej, rozdzielamy gówno od złota i nie dajemy za darmo tego, na co wcześniej gracze musieli ciężko zapracować

Muszka^

Popieram Hektora. Kiedyś taka toga to był szpan i szacun na dzielni. Może zwiększy to poziom klimatu/rpgu chcących posiadać takie togi.
Leci komar, za nim mucha, chyba zaraz go wy....przedzi...
http://imgur.com/PrpFgii

appis

Cytat: Hektor w 2013 08 26, 10:51:43
jak nikt nie chce odgrywać nekromantów i druidów to niech sobie są szamani i jacyś tam czarnoksiężnicy
tak jak było wcześniej, rozdzielamy gówno od złota i nie dajemy za darmo tego, na co wcześniej gracze musieli ciężko zapracować

Popieram

Raaban

Szkoda tylko ze dalej nikt z ekipy sie nie wypowiedział co dalej. JAK ZYĆ MAE? JAK ŻYĆ?
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Widmak

Ech, ja tylko powiem tak - jak moja osoba zaczynała grę, to zjawił się w banku taki Kapoer w szatach nekromanty albo Mac Bruce (Iudex) w szacie druida... to była taka myśl "Och, jaki gracz... Z takiego to czerpać wzór!". To był nie tylko element jakiegoś lansu, taki gracz miał wręcz u młodych jakiś szacunek, i był dla nich wzorem do naśladowania jak na przykład dla mnie... Nie było to wyznacznikiem bogatej kieszeni tylko dlugotrwałego zaangażowania, nie tylko w swoją, ale i w fabułę serwera... Teraz wydaje mi się to troche rozmyte. Ale może jestem tylko dinozaurem wspominającym dawne czasy? : (
Z cyklu wiedza bezużyteczna : jedna z kwestii Lorda Cienia (0x47E) to spowolniona i zniekształcona kwestia "Everything has its ends".

Wojto

Przecież togi nekromantów/druidów nie wyglądają tak samo jak togi spirytystów/szamanów. Te pierwsze dostaje się za rpg i za nic innego. Niektórzy mogą mylić, bo dużo graczy ma nieładny nawyk nazywania skilla spirytyzm "nekro", ale na DM II rozróżniamy Nekromantów i Spirytystów. Pierwsi to grupa fabularna a drudzy to osoby ze skillem Spirytyzm, a nie "nekro" ;).

Silver

Grupy fabularne są w zamrażarce w większości  ::)

Wojto

Ale nie mówimy tu o grupach fabularnych tylko o dostępie do tóg dla podklas magicznych, nie grup fabularnych.

dhagt

Do dwóch tygodni podam tu oficjalne stanowisko Ekipy w tej sprawie (i w dziale regulamin i komunikaty).
[22:40] <Tin> kappa to dzieci maego
[22:40] <Tin> moim zdaniem
[22:40] <Tin> ten loch odzwierciedla jego charakter

dhagt

Na dzień dzisiejszy:
- Togi klasowe (necro, szaman, psionik, demonolog)  nie wrócą do kupców - NPC
- Co do dalszych planów odnośnie tego zagadnienia - mamy różne zdania co dalej zrobić z tymi togami. Dlatego też - póki co - zostaje tak jak jest.
[22:40] <Tin> kappa to dzieci maego
[22:40] <Tin> moim zdaniem
[22:40] <Tin> ten loch odzwierciedla jego charakter