.cios ogłuszenie

Zaczęty przez Gorgian, 2013 09 02, 22:42:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gorgian

na jakiej podstawie zostala ta zmiana wprowadzona?? czemu mag jak rzuca paraliz nie zadaje przy tym dmg? albo jak łucznik rzuca bole??
Jak dlamnie zmiana nie zostala zbytnio przemyslana

Felixor

Mimo iz jestem wojem to tez uwazam ze zmiana do cofniecia
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Ared

Przypuszczam, że chodzi o to, że bolę masz na odległość, paraliż maga też masz na odległość.
A z .cios ogłuszenie musisz najpierw np dogonić delikwenta :P

Gorgian

mag musi stanac na chwile woj nie musi lucznik tez aby dac paraliz

KarlaK

Uzywalem, testowalem i rowniez uwazam, ze to jest troszke za mocne. To tak jakby dac wojowi 2 cepa z 2h zupelnie za darmo. Biegalem z lekkim 2h ledwo 2 dni, a 3 fragi wpadly ewidentnie po tym paralizu.

Raaban

Mocna zmiana, dużo zmieniła i wój dostał kolejny boost. Fajnie że gram teraz więcej wojem ;)
Sprawa jest taka że albo to zostanie jak jest, albo się cofnie i znowu lekkie 2h pójdzie w zapomnienie. Wiec tu trzeba się nad tym zastanowić.
Ogólnie ten temat na balansu się nadaje a nie tu.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Addams

pamietajcie ze uzywajac .cios ogluszenie nie zawsze uda sie trafic
Anger is Easy

Felixor

to ja moze zaproponuje zmiane

dajmy tego speca broni 1h bo:
-nie bedzie dzialac na 2 pola
-bedzie zadawac jeszcze mniejsze obrazenia przy paralizu
-bedzie wymagala wiekszej dokladnosci aby trafic bo majac bron na 2 pola to rownie dobrze mozna trafic kogos fartem ;)
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."

KarlaK

Danie tego speca do 1h imho nie jest dobrym pomyslem. Magicznej broni 1h do uma 15++ jest od groma - czesciej trafisz jak podejdziesz. Magiczne lekkie 2h zostaly wycofane jakis czas temu, wiec za duzo ich nie ma - celnosc jest duzo nizsza.
Dodatkowo uciekajac z tarcza bedziesz mogl delikwenta potraktowac paralizem i tyle Cie widzial.

Raaban

Dodatkowo możesz podnieść dmg z ciężkiego 1h poprzez młot bogów więc wierny miałby duży dmg z 1h + paraliż.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Addams

a mlot bogow nie dziala na 2h?
Anger is Easy

Hektor

ja kompletnie wprowadzenia tej zmiany nie rozumiem
wierny i berek jacyś słabi są? zwłaszcza berek?
niby mała i niewinną zmiana, ale dużo zmienia w pvp
nie wiem właściwie w jakim celu ona została wprowadzona?
wydaje mi się że tego typu znaczące zmiany powinny być wpierw dyskutowane w dziale balansu
moim zdaniem, danie wojowi głównej broni maga i to bez konieczności ściągania lustra jest do cofnięcia
ogólnie paraliże w tej grze są bardzo groźne i powinno się podchodzić ostrożnie z ich upowszechnianiem

Felixor

glowna bronia maga jest precast ;) sam paraliz znaczy niewiele w porownaniu do kampera z precastem

Gorgian

bedzie cos w tym kierunku robione czy nie??

Tinerot

Cytat: Gorgianna jakiej podstawie zostala ta zmiana wprowadzona?
Na podstawie mojego fizycznego dostępu do DM. Chcesz mi go zabrać? Śmiało.

Cytat: Gorgianczemu mag jak rzuca paraliz nie zadaje przy tym dmg? albo jak łucznik rzuca bole??
Czemu na DM można mieć 800 skillcapa?

Cytat: GorgianJak dlamnie zmiana nie zostala zbytnio przemyslana
Jak dla mnie Twoje posty nie są zbytnio przemyślane.

Cytat: Gorgianbedzie cos w tym kierunku robione czy nie??
Jeszcze nie zdecydowaliśmy.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?