Zmiana - karczmarz

Zaczęty przez Gucio, 2013 11 05, 21:45:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Beduinnn

to idzie w strone klimatu ;D trzeba bedzie kilku 'karczmarzy' na irc o kogos wypytywac :D

Hexin

rzeczywiście, irc jest bardzo klimatyczną częścią tej gry i jakże potrzebną.

Beduinnn

owszem ;D trzeba o nia dbac ;D

Prorokpl

Dokładnie, znów wracamy do irca, a przecież zmiany miały być takie by właśnie to wykluczyć. I teraz postawcie się ekipo po stronie gracza który z irca nie korzysta. Zabraliście mu jedyną możliwość sprawdzenia czy ktoś jest online. A pamietajcie, że nie zawsze chce się mieć cały serwer w przyjaciołach i vice-versa.

^_^

Z drugiej strony zmiana jest pozytywna. Skończy się wypytywanie o graczy nie grających czynnie pvp, o ekipy pvm. Może ukróci to chociaż troszkę chamskie wjazdy co niektórych osób ;)

Raaban

Bo pvp zdycha, neutrali bić nie można bo to święte GRACZE PVM :D
Pod gongiem to i tak mało co się dzieje, raz dziennie może coś się wystruga a i to nie jest pewne.
Frakcje są 3 które są cały czas te same.

Hmm a moze mnie po prostu już nudzi ultima, i dlatego tak zrzędzę ;(
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

dhagt

Karczmarz (widziałeś/słyszałeś) służył nie tylko do pozyskania informacji o tym czy ktoś jest, ale bardziej gdzie dana osoba jest. I jeśli specjalnie nie przeszkadza mi  skan świata w poszukiwaniu graczy pvp, to w przypadku poszukiwania graczy non - pvp tak.

Udupianie pvp? Czy pvp nie było bez karczmarza, nawet z niskim online?
Dalej macie traperkę (działa tak jak działała przed blokadą po portalu/recalu) dzięki której mag może zeskanować cały świat w krótkim okresie czasu. Macie gong, dzięki któremu dajcie znać że jesteście gotowi na walkę. O ircu, tsach nie wspominam.

Natomiast ten pomysł http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,28829.0.html mi się podoba. Jest logiczny, nie zastępuje skilla traperstwa, ułatwia graczom pvp grę.
Zlecenie do skrypterów poszło.
[22:40] <Tin> kappa to dzieci maego
[22:40] <Tin> moim zdaniem
[22:40] <Tin> ten loch odzwierciedla jego charakter

Dusiek

Czy ktoś z was sprawdzał tą nową komendę w sposób jaki została wprowadzona zanim wypisujecie tu te swoje fanaberie?
Sprawdźcie jak działa a potem piszcie dalej te głupoty tutaj.
Zmiana na + ;)
Pozdro.

Prorokpl

Cytat: dhagt w 2013 11 06, 16:39:48
Karczmarz (widziałeś/słyszałeś) służył nie tylko do pozyskania informacji o tym czy ktoś jest, ale bardziej gdzie dana osoba jest. I jeśli specjalnie nie przeszkadza mi  skan świata w poszukiwaniu graczy pvp, to w przypadku poszukiwania graczy non - pvp tak.

Udupianie pvp? Czy pvp nie było bez karczmarza, nawet z niskim online?
Dalej macie traperkę (działa tak jak działała przed blokadą po portalu/recalu) dzięki której mag może zeskanować cały świat w krótkim okresie czasu. Macie gong, dzięki któremu dajcie znać że jesteście gotowi na walkę. O ircu, tsach nie wspominam.

Natomiast ten pomysł http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,28829.0.html mi się podoba. Jest logiczny, nie zastępuje skilla traperstwa, ułatwia graczom pvp grę.
Zlecenie do skrypterów poszło.

Właśnie ja jako osoba non-pvp czuje się poszkodowany. Teraz nie dość, że nie mogę np dowiedzieć się czy klient jest online to też nawet gdyby był to nie będę wiedzieć gdzie. Wystarczyło zabrać mozliwość sprawdzania lokalizacji.

mateo

Cytat: Prorokpl w 2013 11 06, 17:15:13
Właśnie ja jako osoba non-pvp czuje się poszkodowany. Teraz nie dość, że nie mogę np dowiedzieć się czy klient jest online to też nawet gdyby był to nie będę wiedzieć gdzie. Wystarczyło zabrać mozliwość sprawdzania lokalizacji.

przeciez to dziala wlasnie tak, jakbys tego chcial. sprawdzic polecam zanim zaczniecie sie dzielic rzalem i bulem.

Hexin

aha... czyli zmiana w zasadzie ma tylko utrudnić ganianie neutrali po miastach.
Nie widziałem jej sensu w pvp ;) Rozumiem...

Hektor

brakuje miejsca na liście wrogów
zbyt mało nicków tam można pomieścić
proponowałbym zwiększyć liczbę dopisywanych nicków co najmniej dwukrotnie

Raaban

YYY?
To sobie usuń tych co nie grają po 100 lat. Nie wierze ze nazbierałeś z aktywnych graczy pvp taką ilość ;D
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Hektor

jak będą aktywne 4 frakcje a tak może być, to i tak okaże się za mało miejsca
poza tym mało komfortowe jest stale umieszczać i wywalać nieaktywne nicki

Dusiek

Dobra bez żartów, przyznać się kto zepsuł i dlaczego?