Moje odczucia co do zmian.

Zaczęty przez kwiatek, 2013 12 22, 09:14:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

^_^

Ja tylko podziękuję za uwalenie weterynarii. Nie dość, że leczy zwierzę koszmarnie długo to teraz i w mniejszym stopniu :)

Mortimer

Nikt nigdy nie bedzie szczesliwy w pelni. Grajcie, nie grajcie, grzybcie albo nie grzybcie, ale nie badzmy paskudni dla siebie nawzajem

Galon

Rozumiem że  problemem jest że umawia się 3-4 tamerów i biją wszystkie moby na dps... To trzeba się tym problemem zając. Niestety ta zmiana uderzyła rykoszetem w tamerów którzy chodzą [chodzili] sami... nie tędy droga.

Voit

Genialna zmiana! Proponuje też przyspieszyć kilkukrotnie psucie się przedmiotów - wszak napędzi to gospodarkę i odessie złoto, bo trzeba będzie więcej kupować. Poza tym podwyższyć koszt czarów maga i przyciąć dmg wszystkich broni, żeby trzeba było się zbierać w 5 osób na ogra  :) ludzie będą ze sobą współpracować, będzie pięknie i szczęśliwie. Byle tak dalej!  :D

Mortimer

Podejrzewam, ze przedmowca uzyl ironii, jednak mi osobiscie podejscie takie bardzo sie podoba. Wszystko o czym napisales w moim przekonaniu winno wejsc w zycie :) I ja nie ironizuje...

Tinerot

Cytat: VoitGenialna zmiana! Proponuje też przyspieszyć kilkukrotnie psucie się przedmiotów - wszak napędzi to gospodarkę i odessie złoto, bo trzeba będzie więcej kupować. Poza tym podwyższyć koszt czarów maga i przyciąć dmg wszystkich broni, żeby trzeba było się zbierać w 5 osób na ogra  :) ludzie będą ze sobą współpracować, będzie pięknie i szczęśliwie. Byle tak dalej!  :D

*wpisuje na samą górę TODO*
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Rey

Tin skoncz znecac sie nad naszymi pikselkami! ;)
A ludzie przestancie mu podpowiadac.

Wesolych Świąt!

Mort nie wiem co Ci sie mogloby w takim czyms podobac.
Bo jak to wejdzie, zglosze sie po rzeczy ktore ci pozyczalem, na kox z odsetkami. :P
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

sin

Imo tamerka wymagala zmiany i dobrze, ze podjeto proby w tym kierunku, ale jednoczesnie uwazam, ze poszlo to nie do konca tak, jakbym to widzial.
Jezeli chodzi o samo oswajanie i sile mobow tamowalnych w porownaniu do mobow lanych to sa trzy glowne aspekty, na ktore trzeba zwrocic uwage - pvm solo tamera, pvm grupy tamerow, i pvm grupy (z tankiem) z dodatkiem tamera.  I wydaje mi sie, ze pvm solo zostalo za bardzo uwalone (wczesniej chyba bylo w miare ok), za to uniemozliwienie zlania na dps mobow klasy srednio-wysokiej+ uwazam za plus i grupy tamerow powinny zostac juz w tym stanie. Tamer jako dodatek dla grupy nie isnieje wcale, jak i nie istnial wczesniej. Sugeruje wiec:
- Delikatne podpakowanie silniejszych, tamowalnych mobow.
- Redukcja obrazen od pomocnikow, jezeli cel bije wiecej, niz jedno zwierze z tego samego gatunku.
- Dodanie tamowalnych mobow, ktorych atutami nie bedzie ofensywa, zamiast tego jakies grupowe leczenie/buffy dla grupy/debuffy dla przeciwnikow, lub/i mobow, ktore nie beda przerzucac celu (albo dodanie opcji rozkazu ataku dla obecnych zwierzakow, ktory spowoduje brak wykorzystania pelnej sily zwierzaka w zamian za brak przerzucania).

Temat ma tez jakze pozytywnie nastrajajacy akcent w postaci:
Cytat: mae w 2013 12 22, 11:16:48
balans wg mnie powinien byc zawsze pod najsilniejszych. Najsilniejsi powinni miec przed soba jakies cele, powinni wciaz miec wyzwania. Dlatego to oni sa najbardziej podatni na zmiany balansowe.
Tak trzymac! ;-)

Re dol:
O, o, widzisz. Wiecej w tym guscie. ;-)
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Dusiek

Przy okazji bezsensownych propozycji proponuję zmienić obrażenia zadawane w pvp o 50%, akcja będzie dynamiczniejsza i walki będą dłuższe!

Panowie prosze was:D

Sin Twoja 3 propozycja to chyba weszła niedawno ta cała Kelpie... ;>

Guardian

Cytat: kwiatek w 2013 12 22, 09:14:42
Jest coś jeszcze, ale nie będę tego wyrzucał na forum.

Dalej czekamy na to z niecierpliwością :] Bądź mężczyzną i skończ coś co zacząłeś, albo odszczekaj zdanie które bez suchych faktów może wprowadzać lekką konsternacje, a znaczy całe nic.

E: Jeśli chodzi o sam temat to niestety się nie wypowiem bo nigdy nie posiadałem tamera. Proponowałbym jednak zamiast wszechobecnych żali raczej rzeczową dyskusję i wychodzenie z sensownymi propozycjami.

Tinerot

Sensownych propozycji nie będzie, bo u podstaw są inne założenia. Większości graczy zależy wyłącznie na sobie: własnej klasie, własnym stuffie, własnej kasie w banku, własnym stylu gry. Po to grają, to im sprawia frajdę i to jest jak najbardziej w porządku. Ekipie zależy na serwerze. Po to jest Ekipą, po to go prowadzi i to też jest w porządku.

Ale oba stanowiska się na niektórych polach nie zgadzają. Dlatego w takich sprawach jak zarabianie, PvM i ekonomia się nie dogadamy. Jedynym wyjściem Ekipy w tym przypadku jest stanowisko 'wiem lepiej' i prowadzenie serwera, co też słusznie robi mae. Cieszę się, że nie daje sobą sterować.

Wszystkim oszołomom od 'mae boostuje / nie boostuje swoją postać bo nią nie gra': Dowody na PW. Brak dowodów oznacza dyskredytowanie i obrazę Ekipy, na co mamy odpowiedni punkt regulaminu.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Svennson

Co do wety, jest juz odblokowana u wilka ? :D (taki propik ktory mial wejsc lada dzien przez jakies 2 miesiace niespelna 2 lata temu :P)

Wesolych ^^

PS. Sposob na bardziej ekscytujace pvm? Obnizyc ar graczy i podniesc dmg mobkow (juz teraz futro z 9x ar potrafi dostac hita za 100) Wiec jezeli dostal by taki 150-180 napewno bylby podekscytowany ^^ W przypadku tammera transfer dmg z peta na wlasciciela powiedzmy w 120% ^^
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Snibril666

Tak tylko napisze, nie mialem oswajania, ale mam ochote cos wniesc do dyskusji.

Po zmianach, ktore mialy udupic tamerow dzialajacych w grupach, tamer dzialajacy solo dostal najbardziej po dupie, a tego chyba nie chcielismy? Tak samo jak kiedys pewien demonolog na magikach +20 robil za duzo, trzeba bylo to uwalic, lecz zamiast magikow, walnelo w demonologa, przez co demonolog bez magikow nagle zrobil sie do dupy ;<

Chyba udupianie idzie nie w ta strone? Albo ja mam cos z oczami ;<

Hexin

ok, najprostsza propozycja: zmniejszenie ilości złota w mobach (nie dotyczy reszty rzeczy) w zamian za zmniejszenie ilości many.

sin

Hexin: Wtedy trzeba by dodatkowo albo skrocic czas respawnu, albo dodac nowe spawny, wiec i prawdopodobnie przebudowy mapki.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.