Moje odczucia co do zmian.

Zaczęty przez kwiatek, 2013 12 22, 09:14:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gorgian

Jesli chcecie bic imienne smoki sbp demoy abysale i wiele wiele innych mobkow co nie sciagaja prota zrobcie sobie Bma psionika staty pokroju 75/50/75 wystarcza wzupełnosci a takie staty szybko mozna osiagnac, ja niejestem z tych co lubia koxac swoim magiem mam zaledwie 76 sily majac bma psionika sporo biegalem pvm meczaca byla ilosc many mobkow ale tak musi byc bo kiedys nie myslano ze taki sbp czy smoki beda solo mobkami teraz juz tak, dac co niektorym palec to by chcieli cała reke

Raaban

dobrze że przecinki zacząłeś stawiać, bo gdyby ich nie było to twoja składnia jest sroga :D
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Jasmine

Cytat: Gorgian w 2013 12 23, 13:26:50
Jesli chcecie bic imienne smoki sbp demoy abysale i wiele wiele innych mobkow co nie sciagaja prota zrobcie sobie Bma psionika staty pokroju 75/50/75 wystarcza wzupełnosci a takie staty szybko mozna osiagnac, ja niejestem z tych co lubia koxac swoim magiem mam zaledwie 76 sily majac bma psionika sporo biegalem pvm meczaca byla ilosc many mobkow ale tak musi byc bo kiedys nie myslano ze taki sbp czy smoki beda solo mobkami teraz juz tak, dac co niektorym palec to by chcieli cała reke

szybko to pojęcie względne, nie każdy ma miesiąc na męczenie globusa tylko po to żeby postać nie była crapem.

Muzyk

a wezcie i sie zamrozcie na pol roku. Wrocicie i bedzie sie chcialo wam grac i uwalona chimera.
"W niektórych sprawach nie będę nigdy obiektywny. Nie mi to oceniać, niech to robią inni." - WWO

Rey

Droga ekipo, dziekuje Wam, za wklad w rozwoj tego serwera.
Drodzy gracze, dziekuje Wam za podnoszenie online.

Co do tematu to Snibril zadal ciekawe pytanie, mozna uslyszec na nie odpowiedz?
Albo nie, przemyslalem to, i sam sobie odpowiedzialem. ;)

edit
polac Muzykowi!
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Darod

Nie chce mi się czytac większości postów, wszedłem tu z powodu prezenta i kunic filma, bawie się aktualnie czym innym po tej zmianie.
Ale powiem tak.
Zmiana z tego co czytałem to wina z powodu Waszych płaczów (nie mówie tu o wszystkich).
Szczeże to na początku się wkur... bo jednak 300 skilla dajesz na to, natomiast przy pewnych połączeniach oswajania z innymi skillami (experymentalnymi) jesteśmy w stanie bić ciekawego rodzaju mobki (silniejsze od podstawowego bulidu tamera)  :)
Zmusza to nas do przybierania w PVM różnych połączeń z innymi osobami aby móc osiągnąć ten sam pułap oswajania we 2 osoby co wcześniej w 1.
Tak SOLO PVM tamer teraz na silniejsze mobki nie istnieje, zabicie SBP przezemnie jest teraz niemożliwe.
Tyle odemnie żeby otworzyć oczy co się stało, może już ktoś część przewałkował.
Rezygnacja moja polega nie na tym że uwalono oswajanie tylko i wyłącznie, tylko że po 4h zabawy zabraknie dla 1 tamera zarobkowych potworków większego kalibru.

Rey

SzczeRZe Cie zapytam:
Darod Ty masz full tamera?
Czy bez sprawdzenia, podsumowales czyjes posty?

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

skorzak

Moim zdaniem zmiany poszły w dobrą stronę...

Powiem więcej moby od smoka włącznie nie powinny być dpsowane.
Smok ma dość ciekawy loot.
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Hexin

to czemu nie chodzisz czyścić destard skórzak?;) a w zasadzie to czemu nikt nie chodzi? ;)

naturel

to fajnie macie że 300 skillcapa i możecie dpsować takie mobki.

Ja berkiem poświęcam 600 skillcapa (walka, takta, anata, berserk, obrona, resist) i nie rozumiem dlaczego 3 berków nie ma możliwości ubicia chociażby marnego smoka na dps??? Czy to aby napewno fair??

Ba, mało tego, myślę że (to tylko moje przypuszczenia) nawet 3 berków ze 100 siły nie zdpsuje smoka a 100 siły koxa się chyba dłużej niż 3x100 taminga.... i gdzie tu sprawiedliwość???

Rozumiem ze tamer to dużo koxu ale zapominacie chyba że oprócz pvm to też b. dobry skill zarobkowy bo mag tamer zarabia lekko kilkaset k w pol godziny majac runy na spawnach mobow :)

Myślę że największym problemem jest nie udupienie tamera ale to że niektórzy przyzwyczaili się do gry solo. Niestety Ultima z założenia to jest MMORPG i powinna wymagać od graczy gry zespołowej.

PS. Do postu wyżej - loot smoków jest spoko jeśli bije się je <15min. Nie dalej jak 3 dni temu wyciągnełem z dużego czerwonego w destard bransolete +15 um walka toporami.
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

Jasmine

uwielbiam wypowiedzi ludzi którzy nie mają pojęcia o temacie ;]

btw. wierny, łuk, psion i szaman też czyszczą destard na dps, to że chodzisz w 3 berków to tylko i wyłącznie twoja wina.

a jedna bransoleta raz na pół roku cudów nie czyni.

Edit: no to tamer został troche zabity, godziny koxu wyrzeczeń w skillcapie, fortuna na chimery a teraz wierny wykoxany w tydzien max dwa, w sprzecie za 100k lepiej bije solo, a dps na kilka chimer lezy i kwiczy.

troche beton, bo niedość że tamer był uwalany raz po raz to teraz jest to raczej słaby, drogi, pełny wyrzeczeń skill.

skorzak

Cytat: Hexin w 2013 12 25, 13:11:28
to czemu nie chodzisz czyścić destard skórzak?;) a w zasadzie to czemu nikt nie chodzi? ;)

Bo zwyczajnie nie chodzę do Destard? Jakby ta lokalizacja była trudniej dostępna to z chęcią...
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

kometes

Taki luźny pomysł - zrobić takie lochy by każda klasa mogła się wykazać w pojedynkę. Osobne dla tamera, płyty itd. Zrobić 2-3 poziomy, im niższy tym trudniejszy. Powiedzmy na 1. radzi sobie 7/7, na drugim 8/8 itd. Dać loot by było to opłacalne. Oraz zakaz wstępu, np. tamer nie może czyścić lochów dla łucznika, analogicznie jak z lochami dla młodych.
Wiem, łatwo napisać, wykonać trudniej...
Gram łucznikiem, nie mam czasu na ciągły kox bo mam życie, to prawdziwe. Wbicie 65/65 (nawet nie całe) kosztowało bardzo wiele czasu. Przecież gra to ni tylko kox. I tym łukiem, przy skillach na 100 to sobie mogę iść najwyżej na żółciowego potwora czy gargulca zabójcę :) Każdy wie jaki to ma loot a tłuczenie tego łukiem w pojedynkę jest dość długie.
Ogólnie czyszczenie czegokolwiek łukiem jest tak długie że traci to sens. No chyba ze dla gainów i złota, ale to o wiele więcej zarabia górnik w kopalni w tym samym czasie... A też gainuje.
Chyba każda klasa może popłakać nad czymś...
Każdego dnia modlę się o to, by mój cytat nie znalazł się w czyjejś stopce...
Cokolwiek czynisz, czyń roztropnie i przewiduj koniec.

Hexin

Cytat: skorzak w 2013 12 25, 21:32:45

Bo zwyczajnie nie chodzę do Destard? Jakby ta lokalizacja była trudniej dostępna to z chęcią...
Żadne usprawiedliwienie ;p sbp z wejściem pod trinisic jest jeszcze łatwiej dostępne a bywasz tam dosyć często ;)

droida

Cytat: Hexin w 2013 12 25, 23:43:16
Cytat: skorzak w 2013 12 25, 21:32:45

Żadne usprawiedliwienie ;p sbp z wejściem pod trinisic jest jeszcze łatwiej dostępne a bywasz tam dosyć często ;)

Hexin byliśmy tam razem może ze 3 razy ;) i doszliśmy do wniosku że lokacja jest do kitu i te wredne rosiczki ;)