Czym fajnie pograć?

Zaczęty przez cieniu, 2014 01 09, 03:46:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

cieniu

co jeszcze moze sie przydac do builda mago-demonologa zakladajac ze daruje sobie BMa? generalnie demo z opisu mi sie podoba, ale nie wiem czy polaczyc go z czyms innym niz BM. moze shadow?
GG: #1429913
IRC: cieniu

dawiss

Dla demo polecilbym Ci trape; duzo latwiej bedzie Ci zbierac krew. Nawet teraz wykoxanie demo to cos okolo 2 moze 3m golda. Mozesz wziac jeszcze zielke, przyda sie do robienia kasy.

Snibril666

Rob bma, nie wiem czy cos innego ma sens (sam mialem i bma i demo z roznymi kombinacjami). Trapa do zbierania krwi mija sie z celem, bo ja krwi mialem ZATRZESIENIE bez zadnej trapy. Bardzo duzo tego z pvm leci.

swider

BM Demonolog to najslabszy BM jaki istnieje, każda inna podklasa daje BMowi więcej niż Demonolog. Sam obecnie mam taki build lecz kiedy tylko wbiję tyle ile chcę siły - usunę anatomię i taktykę a wbiję ukrywanie z zakradaniem - genialny build. Jeśli chcesz mieć możliwość zarabiania biernie, puszczając makro i robiąc coś innego szczerze polecam kombinację zielarstwo + alchemia.

Jeśli chcesz bardziej konkretnych odpowiedzi co do gry demonologiem pisz - będę śledził temat i starał się pomóc. :)

el

Graj wampirem. Pokaż jajca! :)
Jakie plusy?
1. RPG, jeśli będziesz wart rpg to masz szanse, że z Tobą nawet pogadam ja lub morianka :)
2. Bless nocny, który znacznie ułatwia kox postaci. Tylko w nocy. (Granie tylko w nocy pozwoli Ci nie uzależnić się od ultimy :) )
3. Dostaniesz buzi od wampirów

dawiss

Cytat: swider w 2014 01 13, 09:27:49
BM Demonolog to najslabszy BM jaki istnieje, każda inna podklasa daje BMowi więcej niż Demonolog. Sam obecnie mam taki build lecz kiedy tylko wbiję tyle ile chcę siły - usunę anatomię i taktykę a wbiję ukrywanie z zakradaniem - genialny build. Jeśli chcesz mieć możliwość zarabiania biernie, puszczając makro i robiąc coś innego szczerze polecam kombinację zielarstwo + alchemia.

Jeśli chcesz bardziej konkretnych odpowiedzi co do gry demonologiem pisz - będę śledził temat i starał się pomóc. :)

Aktualnie BM Demo pewnie zyskal wiecej, bo BM sam soba teraz juz slabo tankuje, wiec kazdy hit, jaki zbierze np. Nabassu daje Ci dluzsza chwile na wyleczenie sie. Klatwa zmniejsza DPS moba i jego mana pool.

BM Szaman, ma w tej chwili slabego buffa, klatwe natury, ktora podobnie jak klatwa demo zmniejsza dps moba.
BM Nekro ma tchnienie upiora, ktore trwa tylko 60s i kosztuje 40 many, enervare, ktore fajnie wysysa mane oraz umysl ponad cialem, calkiem fajne do odnawiania many - odnawia chyba podobne ilosci many co powiazanie psio, ale wydaje mi sie, ze krocej trwa i dluzej sie castuje.
BM Psio ma wlasciwie wszystko co maja wszyscy pozostali tylko lepsze, tyle ze slabszego do tankowania przywolanca od demo, ale za to dostaje buffa do kosztow czarow - wiecej heali.
BM Wampir ma tanie leczenie w miejscu - super sprawa na slabsze moby, tak dlugo jak nie masz za duzo kasy na regi, fajnego blessa nocnego na staty - jesli masz malo inta to roznica jest zauwazalna.

Wartość AR wszystkie podklasy maja taka sama. Aktualnie pewnie widzialbym to tak: BM Psio>>BM Demo>BM Nekro>BM Szaman=BM Wamp

W wersji dla ubogich BM Psio>>BM Nekro>BM Wamp>BM Szaman=BM Demo - Demo jest najdrozszy, wiec i profit z pve jest najmniejszy, BM Szamanem zarabia sie z kolei wolniej. BM Psio jest najtanszy w grze - jesli przejdziesz przez nauke czarow, ale tez najmocniejszy. Nekro jest aktualnie chyba najlepiej zbalansowana szkola na DM. Wamp jest tani w nauce, tani w grze, ale jednak odstaje, przede wszystkim przez zupelny brak uzytecznych czarow. Plusem ZM Wampa jest jednak to, ze moze miec nekro.

swider

Dawiss nie wiem kiedy ostatni raz grałeś, wszystkim dajesz do zrozumienia, ze nie warto grać na DM a jednak znasz się na wszystkim. Szaman ma klątwę natury dzięki której dużo rzadziej jest trafiany przez moby, które tankuje i PRZEDE WSZYSTKIM dużo częściej trafia .cios oszolomienie. Podczas bicia mobów, które są wyznacznikiem solo PvM na dmce (myślę tutaj o SBP, smokach) nie używa się przywołańców demo, bije się je jakbyś grał wojem. Jedyna różnica to leczenie się in mani oraz dużo szybsze wyssanie many z moba przez BMa - oszolomienie co 20 sekund czyli 2x częściej niż u woja, które kradnie 2x więcej many ;)

Do takiego bicia nie przydaje sie ŻADEN czar demonologa. Stąd wnioskuję, że jest to dla niego najsłabsza podklasa.

Shasorii

Dobra, to ja tez mam pytanie.
Mam zamiar grać skrytobójcą, jednak nie wiem jak się za to zabrać.
Jakieś porady co do początkowych skilli i co dalej się wyuczyć?
Chciałbym też mieć oczywiście złodziejstwo.

DzikiHL

skryto, szpady, anatomia, uzdrawianie, ukrywanie, zakradanie, okradanie/włamywanie = 7 skilli. Reszta do wyboru.
Dwie możliwości koxu:
1. Koxasz najpierw 90 ukrywanie, 90 zakradania, 90 okradania/włamywania minimum = uzyskujesz bonus jak Taktyka. Potem idziesz w las.
2. Koxasz skryto, szpady, uzdrawianie, anatomia, taktyka w lesie a potem koxasz ukrywanie, zakradanie, wlamywanie/okradanie i zapominasz taktykę.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

dawiss

Cytat: swider w 2014 01 14, 10:18:59
Dawiss nie wiem kiedy ostatni raz grałeś, wszystkim dajesz do zrozumienia, ze nie warto grać na DM a jednak znasz się na wszystkim.

Nigdy nie napisalem, ze na DM nie warto grac. Narzekam na balans bo faktycznie jest z dupy i nikt tego nie naprawia, a jak naprawia to robi to tak wolno, ze jest to smiechu warte nawet jak na projekt darmowy, wykonywany czysto hobbystycznie. Jesli chodzi o Ultime, to mysle, ze DM to jedyny polski shard, na ktorym jeszcze warto grac.
Na wszystkim sie nie znam, nie wypowiadam sie za czesto o craftingu, wojach, ale schlebia mi Twoja opinia :).

Szaman ma klątwę natury dzięki której dużo rzadziej jest trafiany przez moby, które tankuje i PRZEDE WSZYSTKIM dużo częściej trafia .cios oszolomienie.

Co do 1 wypowiedzi, to oczywiście się zgadza, w praktyce oznacza to obniżenie DPS moba w Ciebie z trafien fizycznych, wieksze opetanie obniza ten dps z trafien magicznych (mniej evala). To o czym ja napisałem. Co do drugiej części to nie zauważyłem jakiś dużych problemów z trafialnością w smoka na cudownej/boskiej broni, powiedzmy, że na 10 oszołomień trafiam 7, szaman trafi pewnie 8. Przy 20 oszolomieniach, zabierzesz 60 many wiecej szamanem, nawet jesli to zamiast 7 hitow bedzie 8.5 hita na co w sumie wskazywalyby procenty to jest 80 many wiecej. Przy 50 oszolomieniach, to 400 many wiecej. Policz sobie mniej wiecej ile oszolomien wsadzasz w walce ze smokiem.

Podczas bicia mobów, które są wyznacznikiem solo PvM na dmce (myślę tutaj o SBP, smokach) nie używa się przywołańców demo, bije się je jakbyś grał wojem. Jedyna różnica to leczenie się in mani oraz dużo szybsze wyssanie many z moba przez BMa - oszolomienie co 20 sekund czyli 2x częściej niż u woja, które kradnie 2x więcej many ;)

Do takiego bicia nie przydaje sie ŻADEN czar demonologa. Stąd wnioskuję, że jest to dla niego najsłabsza podklasa.

Jesli twierdzisz, ze demo nie ma czarow do solo pve, to zobacz na dzialanie klatwy yloth i wiekszego opetania. Z tego co pamietam to Bunt dziala duzo lepiej od an orta. Co do summonow, to przypuszczam, ze dla cienia wyznacznikiem solo pve na dzien dzisiejszy bedzie bardziej pustynny demon niz SBP ;). Na mobach pokroju kroczacej demony sprawdzaja sie bardzo fajnie.

damiano

Hej,
Jakie staty powinien mieć BM? To znaczy do jakich powinien dążyć.

sin

Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Raaban

O a teraz to nie wiem czy nie lepiej 75/75/50 ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

swider

Myśle, że propozycja sina pod pvm a Rafalka pod pvp :)

Zyzio

Wiadomo ze hybryda najlepsza klasa  8) Tzn. Jak lubisz ekstremalny poziom trudnosci.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html