attack last target - błąd klienta

Zaczęty przez szaman, 2014 01 15, 15:20:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

szaman

Czemu bind z klienta "attack last" wywala klienta jeśli np. obiekt z last target wybiegnie poza nasz zasieg, zginie w międzyczasie lub się zwyczajnie się ukryje?

Jest to strasznie upierdliwe, bo czasem zdarza się że nasz cel padnie w międzyczasie lub postać użyje hida.
Dałoby się coś z tym zrobić, albo przynajmniej poprawić żeby licznik błędów klienta restartował się po każdym relogu?

Obecnie używając binda na last target nigdy nie wiemy, kiedy nas wywali z gry. Albo żeby być pewnym że po pierwszym kliknięciu nas nie wywali, musimy ręcznie klikać do piątego błędu i dopiero bezpiecznie grać.

Chyba, że znacie jakieś inne sposoby na atakowanie ostatniego celu, który nie wywala z gry?

DzikiHL

Śpieszę z wytłumaczeniem
Wielu "skrypterów euo" pisało nieudolne skrypty które powodowały zwiększenie lagów na serwerze. Zostały one zablokowane właśnie w ten sposób.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

szaman

A czy nie dałoby się wprowadzić tego limitu np. do 20 błędów i tak, żeby się licznik restartował po relogu?

Nieudolne makra w dalszym ciągu będzie wywalało po kilku sekundach, a gracze którzy chcą po prostu klinąć w last target nie będą żyli w strachu że w krytycznym momencie gry wywali im klienta.

Raaban

Ale jesteś tego pewien czy słyszałeś że gdzieś coś ktoś tak napisał?

Bo autor poruszył ważną rzecz jaką są właśnie te CL z powodu błędu.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Evilas

pierwsze slysze zeby to bylo upierdliwie, raz na milion taki blad sie zdarzal u mnie, czyzby cos sie zmienilo w ostatnim czasie? a moze faktycznie makro za was gra i atakuje?:d

Raaban

Może faktycznie zajmij się ścinaniem sałaty a nie tematami koło których nawet nie stałeś?
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Tinerot

Moze nauczcie sie korzystać z oprogramowania dodatkowego albo przestańcie probowac? Client sam z siebie nie jest w stanie wykonać blednego kliku celownikiem. Jest w stanie źle zaatakować, dzieje sie tak wtedy kiedy spamujemy atak na wlasnie umierającego stwora albo stwora który wlasnie wychodzi nam poza zasięg ekranu. Wlasciwie mozna rwsetowac licznik po relogowaniu, kiedy biegalem po lesie wpadli mi to na myśl bo zwyklymi bindami raz na jakis czas (rzedu raz dziennie) zdarzylo mi sie cos takiego. Drobiazg. Natomiast ostatnio coraz częściej obserwujemy nowy typ nieumiejetnego korzystania z third party programow, które wysylaja do serwera niezgodne ze specyfikacja i aktualnym stanem postaci pakiety dot. equip/unequip.  Jak będzie tego jeszcze trochę wiecej, to spodziewajcie sie reakcji. Naprawdę nie zal mi, bo kpndycja techniczna i czystość logow są dużo waznoejsze niż cokolwiek innego.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Bazyli

Cytat: Tinerot w 2014 01 15, 17:04:44
Client sam z siebie nie jest w stanie wykonać blednego kliku celownikiem.
nie zgodze sie, bo to mi sie czasem zdarza.
mob ma malo hp, ja mam czar na palcu i klikam na jego pasek zycia. w tym czasie woj go dobija a mnie wyskakuje blad.

ale jest to dosc rzadkie i zgadzam sie w pelni z reszta wypowiedzi
CytatQuot capita, tot sensus...

szaman

Tinerot ale mi właśnie chodzi o ten błąd powodowany przy użyciu zwykłego binda z gry konkretnie "atack last", bez użycia 'third party' programów.

Wystarczy, że nasz ostatni target jest poza ekranem, jest ukryty albo nie żyje i wywala błąd makra 1/5, 2/5 itd.
Może nie jest to tak, że wciska się pod rząd 5x ale np. po dwóch godzinach gry nasz licznik ma już 4/5 i za piątym razem wywala z gry.

Pytanie czy nie dałoby się zrobić, żeby ten licznik się zerował co jakiś czas i ewentualnie ta liczba nie mogłaby wynosić nieco więcej niż 5. Np. 10 lub 20.

maly

Cytat: Tinerot w 2014 01 15, 17:04:44
(...)Wlasciwie mozna rwsetowac licznik po relogowaniu, kiedy biegalem po lesie wpadli mi to na myśl bo zwyklymi bindami raz na jakis czas (rzedu raz dziennie) zdarzylo mi sie cos takiego. (..)
jak juz cos to relog nie pomaga, trzeba zamknac clienta aby zresetowalo licznik
i tak jak mowi s! licznik nabijany jest poprzez: next target, attack last, uzywane z clienta a nie inne dodatkowe programy

ps. sam mialem juz peeeelo razy przez to cl

quinggu

ten sam błąd wywala gdy podczas oswajania używam target random grey/enemy/aggressive, ułatwia bardzo grę bo nie trzeba klikać, wyciągać pasków jak się odbiega od agresywnego. Nie jest to błędnie czy nieumiejętnie napisane makro, bo nie ma tu nic do skopania ;)

szaman

podbijam temat, bo problem jest wciąż żywy i dość uciążliwy

bynajmniej nie chodzi tu o skrypty w euo czy razorze tylko o zwyczajne 'target next -> attack last' które wywala z gry, gdy użyjemy ich w złej sekwencji ?

Jeśli w grę nie wchodzi całkowite wyłączenie tej funkcji, to może chociaż zwiększenie limitu do 10-20x + reset licznika po każdym przelogowaniu?

DzikiHL

Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM