Gong

Zaczęty przez Raaban, 2014 01 18, 09:47:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hexin

zywol : ludzie zapieprzali z buta pod pustynie nad Cove pod gong, wiec Twoje teorie są mało trafione ;)
btw. kiedyś pvp odbywało się tylko w moonglow (bo tam order siedzial pod strażą) i nikt problemów z tym nie miał. Zaproponujcie coś w takim razie lepszego, gdzie nikt nie będzie spieprzał pod straż, bo na tym obecne brit polegało.

mały offtop:
Raaban, masz bana nie za karę tylko żeby się czegoś nauczyć. Minęła już pewnie połowa odsiadki, a ty dalej nie wyciągnąłeś wniosków. Z takim podejściem wrócisz do gry na 3 dni i znowu wyłapiesz. Zachowuj się jak dorosły człowiek, którym podobno jesteś. Też przez kilka ostatnich lat nie darzyłem sympatią kilku GMów, ale przez myśl mi nie przeszło żeby im pisać XXX - ty zajebisty adminie. Jakbym miał jeszcze w tym czasie bana, to już w ogóle jakieś nieporozumienie.
Rozumiem, ze dupcia jeszcze trochę boli, ale ogarnij się w końcu. Jesteś jaki jesteś, ale to zawsze jedna osoba wiecej na pk, wiec zachowuj sie, bo chaos bedzie mial -1 w końcu jak nei przestaniesz szczekać ;/

Gucio

Tak Hexin kiedys PvP było pod moonglow, ale jak wyglądało? Na dniach prześlę screena jak Valderin stojąc z 5 innymi orderowcami za ogrodzeniem krzyczy do redów "I uciekli z pola walki!"  ;) Imo i tak ustawki będą pod Brit... największy teren, polanki, można zasuwać pod Yew, Trinsic Skara czy Bóg jeden wie. Chyba, że calkowicie się wylaczy mirca... i zaczną latać gołębie z ustawkami.  :)

Hexin

Widze Gucio, że tak samo jak do #gt-dm probojesz tutaj wszystkich przekonac "chodzcie pod brit, bedzie fajnie", bo bedziesz mial blisko pod straż. Nawet wystawiliście strażnika przed brame, bo zdarzało Wam się padać tuż przed. W moonglow każdy ma równe szanse, bo nikt nie ucieknie pod straż.
Mooglow było fajne, bo jak 1 czy 2 z chaosu padło od straży przez własną głupotę, order wychodził i wyrzynał przeciwników, którzy nie bardzo mieli gdzie uciec. I to jest fajne, że jak przechylasz szalę zwycięstwa na swoją stronę, to masz sporą szansę dojechać też resztę przegranych, a nei jak teraz - jeden padł to reszta wroty w 4 strony świata(chaos, loa), albo pod straż (order).
Do tego podochodziły od tamtych czasów różne formy ucieczki - psionik, czarny nekro, zwoje miast, świątynia wiernego.
Dajcie szansę temu miejscu, albo zaproponujcie coś konkretnego.

Zywol

moon jest ciekawe i pewnie przemyślane[w minimalnym stopniu] ale jak planujecie tam zrobić jakąś arenę pvp, bo jeżeli przeniesione tylko bo tp był za blisko to faktycznie, istna miska dla psa
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Gucio

Hexin:
Teraz też ucieka się za pomocą ksiegi portali, czarnym nekro, szamanem, psionikiem i jak tylko.  :)

A co do #gt-dm jest dobrze, a nawet zajebiście więc mój plan się powiódł i odniosłem sukces.   ;) 

Nawet chaosnicy Ci powiedzą, ze PvP pod brit jest fajne. Hexin, nie masz gdzie uciekać postaw sobie domek, jakoś kilku redów ma tu domki, loa też ma więc w czym problem? W tym, że order ucieka pod straż? To jest ODWRÓT TAKTYCZNY.  8) Czasami się zdarza, jak przeciwników jest więcej, albo padnie kilku z nas i trzeba się wycofać.

droida

hmm lokalizacja gongu jest niezła, daleko od mobów, daleko od portalu..

Hexin

Ja nie mam problemu z uciekaniem, tylko gonieniem goscia, ktory po prostej ucieka do miasta. Z chaosem sei elegancko bilismy, nawet jak uciekali do skara, to zawsze można tam zamurować albo kogos dogonić, a was? Wyobraź sobie sytuacje, że z gong jest na tej polance przy minoc gdzie stoi zamek. Loa ucieka ciagle do miasta jak ma opary, jakis zlodziej po 20 rega wychodzi na hidzie i juma ciagle jak ktos padnie. Przestałbyś pewnie grać, bo to trochę nie fair, ze jedni mają rzut beretem do banku i straży, a inni nie. Róznica bedzie taka, że "odwrót taktyczny" nie bedziesz robił w 30s po prostej pod terminatora, tylko bedizesz musial kombinowac tak jak reszta. Pewnie dlatego tak się przed tym bronisz.  I nie gadaj, że uciekacie pod straz tylko jak przeciwnika jest wiecej, albo jak ktoś od was padnie, bo to nieprawda ;)
Stop lamieriadzie i tyle w temacie.

CytatTeraz też ucieka się za pomocą ksiegi portali, czarnym nekro, szamanem, psionikiem i jak tylko.
no właśnie, wiec czemu używasz argumentu, że jest gdzie uciekac pod brytanią, skoro sam widzisz, że będzie też się dało uciec spod moonglow.

Gucio

Tu zdarzało mi się gonić fraga jak i uciekać przed wrogiem.

A tu będzie kto ma szybszą łódź?

SKALA JEST TAKA SAMA...

Co do złodzieja z 20 rega. Kto wam broni zrobić taką postać? Kto? Chodzi Ci o Agrivala który imo jest najlepiej ogarniającym mape człowiekiem na całym serwerze? Który potrafi tak zamurować, tak campić z paraliżem, dobić, że na tsie jest "OoOoooOoO"... Popatrz na niego i zrób sobie taką postać. Wiem, że nie jest łatwo nią grać.  ;)

Hexin, ale ja nie mówie, żeby przenieść gong ZNOWU pod Brit. Może być na jakimś "wypizdowie" ale WIĘKSZYM gdzie jest JAKAŚ możliwość ucieczki.

Nie bawi Cie uciekanie z 10 chlopa z tyłu? Mnie tak... jakis czas temu akcja jeden wojownik od nas ucieka z 10 minut, a za nim nie skłamać... 7 loa? Jest możliwość zamurowania w jakimś przesmyku, lochu i tak dalej. Udało mi się jakoś jego zabrać przy tym ręce latały mi jak szalone a serce dzwoniło na całe mieszkanie. Takich emocji pod moonglow nie będzie.

Hexin

no widzisz, czyli wy się dobrze bawiliście jak Was było więcej albo właśnie wygraliście walke... tyle kierunków gonitwy. Waszą ucieczkę można rozrysować dwoma. Jedna, grubsza, prowadzi do bramy południowej, a 2ga, cieńsza, do bramy północnej. Troszkę nie fair, co?

Ja bym został przy moonglow i zobaczył, na ile ten płacz, ze nie ma jak uciec jest prawdziwy. Ciekaw jestem też czy nowy model pvp się przyjmie, gdzie przegrany ponosi większe straty niż 1 frag. Jak będzie zbyt hardcorowo to wtedy można pomyśleć nad gongiem w innym miejscu.

sin

Hexin - ale popatrz. Narzekasz, ze Order mial ucieczke pod terminatorow. Tu sie zgodze. Ale teraz ucieczka pod terminatorow bedzie dla shadowow. To chyba lepiej eliminowac problem, a nie zmieniac ludzi, ktorzy moga go wykorzystywac?

Moonglow byloby dobre obszarowo, gdyby nie szybciutkie moby, teleportery i brak polan. No i gong nie moze stac w rogu, otoczony woda z trzech stron. Tzn. jak widac moze - nie powinien. ;-p

No i wychodzi na to, ze Tin mial racje. Nie dogadamy sie miedzy soba.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Gucio

http://www.youtube.com/watch?v=jmMm2GEFx2w

Wystarczy, że postawisz sobie domek i masz safe place... a nawet jak ktoś za Toba wbiegnie to mozesz go wyrzucic + zabić jak wbiegnie jakiś nob. A włamywacz? Kup se lozko i logout w kilka sekund wlam nie zdarzy otworzyc drzwi.  ;)

Hexin

Gucio... to czemu nikt nie uciekał do domków pod Brit tylko wiał w każdą możliwą stronę? Za bardzo teoretyzujesz, nikt z tego w zasadzie nie korzysta.

Sin, w sumie z shadowem trochę racja, ale zobacz, że każdy ma taką samą możliwość zrobienia sobie postaci z hidem ;) Do tego są wykrywacze. Problemem mogą być te mobki, które są upierdliwie szybkie. Ogólnie dobrze by było skasować wszystkie bramy miasta wraz z teleporterami. Jeśli budowniczy mają czas to do ideału, który by wszystkim pasował, brakowało by z 2-3 polanek. Sądzę, że i tak pvp będzie przenosiło się w miejsca gdzie jest trochę przestrzeni wolnej, tak jak pod brit, gdzie wszyscy biegli w kapustę.
Zobaczymy w praniu, na gong pod Brit też narzekano tuż po przeniesieniu.

Zywol

przenieść moby z moon na inna lokacje i zrobić fajna przestrzeń do walki, moon jest duże i ma potencjał. tylko nie w tej formie.
zrobić z 2 teleporty z wyspy - jeden do ll jest chyba nadal na gorze? drugi na zwykły ląd co by każdy mógł się przenieść +- w swoje tereny, sytuacja gdzie nie ma możliwości ucieczki jest mało logiczna, bo po kilku padach nikt tam nie wróci.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Tinerot

Tina to należało objechać i słusznie zostało to zrobione. ;)

Wiecie, że żadna z lokalizacji gongu się Wam nie podoba? Jeśli nie wierzycie na słowo, odkopcie sobie tematy o tej pod pustynią i Brytanią. Zawsze jest coś nie tak. Moonglow ma zalety i ma wady, jak każda inna. Ale przede wszystkim dla mnie osobiście jest przedsmakiem i da jakiś pogląd na to w jaki sposób działa pvp w warunkach podobnych (choć o mniejszej skali) do tego, co być może kiedyś (jeśli starczy nam sił i wytrwałości) wprowadzimy w pewnym dużym projekcie. Nie ma sensu pisać szczegółów bo takich projektów, które może kiedyś wejdą a może nie DM widział już dziesiątki (hm...setki?) i nie ma sensu robić sobie smaka, ale cóż, tym własnie się zajmujemy.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Gorgian

Dajmy Gong na valor :D
Raban Zmien nick Na "Krzycz Trybson" bo to teraz w modzie. :P
co do wypocinow Hexina, zapomnial wol jak cieleciem byl, niezapominaj jak wy mieliscie blisko gong pod pustynia, wtedy nie bylo magicznych grzybow co sciagaly klatwe, wasze berki mialy odwrot do minoc.
mieliscie wieksze miasto mozna bylo wejsc i manewrowac miedzy straznikami jedynie pod samym bankiem byliscie bezpieczni teraz macie tak male miasto i tylu straznikow na kilku ekranach ze az sie prosi o zmiane kazdego miasta pvp do takiej samej powierzchni aby bylo sprawiedliwie.....
Co do miejsca Gongu nic nie mam jedynie Denerwowac bedzie to ze jedna ekipa pojdzie w 3 osoby walic w gong a 2 ekipa wpadnie w 3x liczniejszej grupie i sie bedzie radowac ze kogos pekneli i beda płacze ze ciagle ktos ucieka niechce walczyc pod monglow, moim zdaniem ta lokacja nie wypali.