Zakradanie

Zaczęty przez lazzio, 2014 02 04, 22:31:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

lazzio

Dlaczego mając 100 ukrywania 100 zakradania i używając umiejętności zakradanie czasem nas bez ostrzeżenia odkrywa?:| Dodam jeszcze, że w najmniej odpowiednim momencie.

sin

Bo ukrycie trzeba "odwiezyc" - raz na ukrywanie/10 minut piechota i raz na ukrywanie/20 minut bedac na mouncie.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

lazzio

Ale ja mam na myśli zakradanie. Odkrywa mnie na zakradaniu

sin

Tak, umiem czytac ze zrozumieniem i napisalem odpowiedz na twoje pytanie.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

DzikiHL

Po prostu Zakradanie nie resetuje timera na Ukrywanie, który wynosi chyba 5 minut. Zatem Co jakiś czas trzeba użyć Ukrywania aby ten licznik zresetować.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

lazzio

pavvo

Podepnę się pod temat, bo w sumie o tym samym prawie.

Czy postać posiadająca 100 zakradania i 0 ukrywania będzie mogła zakradać się np. po użyciu niewidzialnego przedmiotu magicznego?

@Down   
Nareszcie :) Dzięki

DzikiHL

Nie, Zakradanie w ogóle nie zadziała. Sprawdzone.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Zyzio

To ja tez sie podepne.

Po kiego grzyba jest w zasadzie ten mechanizm wywalania z hida bez powodu?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

szaman

Fakt, że użycie zakradania mogłoby przynajmniej odświeżać ukrywanie.

droida

Nie za dużo byście chcieli? To kliknięcie przecież na jeden bind i z głowy.
(tak, mam ukrywanie+zakradanie)

Zyzio

Faktycznie za duzo. To powali cala mechanike serwera  :D Ponawiam pytanie: PO CO TO JEST ? Jaki jest cel wywalania z hida po 5 minutach?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

^MK

Jako iż przeszedłem 70% czasu online moją postacią na hidzie, jest mi to obojętne.

Chociaż też nie widzę sensu... Chyba ze ma to utrudnić rozgrywkę tym nieskoxanym, że może im się nie udać ponownie schować.

damiano

Ja też z ostrożności włączam hida co minimum 3 minuty. Myślę, że dobrze by było gdyby zakradanie odświeżało hida, aczkolwiek nie jest to konieczne.

szaman

Ostatecznie wystarczyłby komunikat na 30 sekund przed odkryciem("czujesz że za chwilę wszyscy cię zobaczą" czy coś takiego), bo zakradając się dużo, w momencie gdy wiele jest akcji w otoczeniu ciężko jest za każdym razem kontrolować te 5 minut na odświeżenie ukrywania.