zmiana w taktyce

Zaczęty przez zethaiks, 2014 02 23, 07:08:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

zethaiks

rozmawiajac na irc kilka osob nie wie dokladnie jak to dziala. Tu kilka pytan

* Zapominamy taktyke i:

1. Czy posiadajac 100% walki mieczamami i 1% walki toporami - majac miecz w reku mamy taktyke na 100% czy na 1%

2. Czy nowa taktyka tez daje np berkowi 5ar (chodzi o nowa takte tą z drugiej um walki)

Addams

No ja tez jestem ciekaw, niejasno to jest wyjasnione. Czy te dwie umiejetnosci bojowe to chodzi o walke? Np. ze mam walke mieczami i toporami na 100 to nie musze miec taktyki? I tak jak kolega wyzej, mając 100 mieczy i 1 toporow daje nam 100 taktyki? Mozna to tak rozumiec ale z pewnoscia tak nie jest ...
Anger is Easy

Wol

i czy skillem bojowym mozna nazwac zmiennoksztaltnosc?

Tinerot

Późno już było. Doprecyzowanie: http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,462.msg454214.html#msg454214

Cytat: zethaiks2. Czy nowa taktyka tez daje np berkowi 5ar (chodzi o nowa takte tą z drugiej um walki)
W sumie dobre pytanie, nie i na razie nie planujemy tego.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

sin

Jako, ze ludzie wciaz pytaja, spiesze wyjasnic, ze taktyka jest zastepowana gdy postac ma walke bronia wrecz i lucznictwo i suma tych umiejetnosci wynosi conajmniej 180. Taka postac jest traktowana, jakby miala taktyka na poziomie wysokosci umiejetnosci aktualnie dobytej broni.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

zethaiks

ok wiec wytlumaczone. poprostu pierwsza wersja byla dosyc nie jasna. wiec mozna zamknac/

jablo

Cytat: zethaiks w 2014 02 23, 07:08:54

2. Czy nowa taktyka tez daje np berkowi 5ar (chodzi o nowa takte tą z drugiej um walki)

no własnie.. jak to jest

zethaiks

jablo tin przeciez odpisal na to pytanie

vorth

A ja chcialbym zapytac jak to wyglada w swietle bma, jesli mam 100% obuchow i szpad to czy moge uzywac lagi nie majac taktyki wcale ? I czy moje czary ulegna wzmocnieniu w takim buildzie?

fir

Hmm... będzie ktoś miał taktykę w takim razie? Ta umiejętność jeszcze po coś jest?

Wol

zmienno, chyba ze bedzie sie chcialo komus robic luka zamiast takty;d

fir

A dobra, potrząsnąłem głową, przeczytałem jeszcze raz ;)

maly

Cytat: fir w 2014 02 23, 12:00:03
Hmm... będzie ktoś miał taktykę w takim razie? Ta umiejętność jeszcze po coś jest?

kazdy woj, wirny, lik, BM

czy naprawde nie jest zrozumiala zmiana?
trzeba miec lucznictwo + walka xxx  - aby nie miec taktyki

fir

Tak tak, najpierw przeczytałem newsa na stronie, gdzie jest to zapisane nieco mniej wyraziście, dlatego się zdziwiłem.

Ropuch

Przecież to jest jasne: chodzi o wojownika hybrydowego (z łucznictwem). Wiernemu, berkowi itp. dalej opłaca się mieć taktykę :f
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani