Gracz pvp

Zaczęty przez Eilistraee, 2014 02 24, 22:01:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Eilistraee

Cześć,

W regulaminie PvP jest mowa o graczach "pvp" i graczach "non-pvp". Nie ma jednak zdefiniowane co to jest gracz "pvp". Zatem chciałbym się dowiedzieć kto to jest gracz pvp? Najchętniej odpowiedź usłyszałbym od osoby odpowiedzialnej typu GM, czy kto tam ustala zasady na shardzie. (Graczy pytałem, ale wygląda na to że każdy ma inne zdanie i niemal nikt nie umie podać ścisłej definicji.)
Czy gracz "pvp" to jest red? czy moze jest to czlonek orderu/chaosu? czy moze przedstawiciel jednej z gildii ktore zadeklarowane sa jako pvp?

Pozdrawiam!

sin

Generalnie jest zasada, ze kazdy gracz pvp powinien byc w gildii walczacej.
Red nie jest graczem pvp. Przynajmniej - nie kazdy.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

zethaiks

Cytat: sin w 2014 02 24, 22:16:20
Generalnie jest zasada, ze kazdy gracz pvp powinien byc w gildii walczacej.
Red nie jest graczem pvp. Przynajmniej - nie kazdy.

w wielu przypadkach naginana zasada bo wielu graczy pvp nie jest w gildi

kwiatek

nigdzie nie ma już takiej zasady :)

lazzio

kwiatek kiedys byla taka zasada i nie sadze zeby zniknela.

Felixor

"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Thiass

Byla ale nie ma

Gracz pvp to osoba ktora udziela sie w pvp i walczy z innymi. Zostajesz takim graczem w momencie gdy postanawiasz zaczac walke. Pojedyncze zdarzenia nie czynia z ciebie gracza pvp  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

ethanoll

Tu uczucie powoli dojrzewa w sercu. Pewnego dnia logujesz się jak zwykle do gry i nagle czujesz, że głęboko w tobie goreje duch gracza pvp, a ty postanawiasz zacząć walkę. Od tego czasu nic już nie jest takie jak dawniej. Inni gracze, którzy lubią w podobny sposób spędzać wolny czas, stają nagle się twoimi odwiecznymi wrogami, których nienawidzisz, bo to nooby i gówniarze. Ekipa staje się stronnicza i działa na korzyść wrogiej frakcji. Propozycje na forum nagle zaczynają zaburzać tak drogi twemu sercu balans. Stajesz się graczem pvp.
Ta moc promieniuje poprzez łącze internetowe i inni gracze pvp odczuwają, że jesteś jednym z nich i przestają klimacić przed atakiem. Nie, to nie jest uleczalne.
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

zethaiks

zapomniales dodac ze zarazliwe ;D

Raaban

Hahahhahahaha ethanoll trafił w sedno. Dokładnie tak jest :>
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Hexin

Haha, brzmi jak jakies przepoczwarzanie :D

Felixor

Buuu nie miesci sie w podpis ;(
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Zyzio

No, jest tak jak mowi ethanoll. Jeszcze latwiej jak to sobie zobrazujesz:

http://www.youtube.com/watch?v=I0H6-qS8K4E
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Prorokpl

Kiedyś widziałem dobrą definicję, że gracz PVP (nie pekator) to osoba która opowiada się (nie musi w niej być) i walczy po konkretnej stronie grup walczących jak gildie walczące, choas czy order. Tak więc jeśli ktoś się kiedyś przyłączy (lub pomoże) podczas walki do którejś ze stron otrzymuje flagę pvp i staje się nowym celem do bicia.

Z doświadczenia wiem, że wystarczy raz, a potem po 4-5 latach grania i nie walczenia ciągle się słyszy "ty biegałeś z tymi lub tamtymi".

quinggu

najlepsze jest to, ze jak gracz no-pvp przylaczy sie do walki to jest pvp i mozna go bezkarnie lac, ale gracza no-pvp tez mozna lac bezkarnie - bo ma krzywy ryj :D