Szelma

Zaczęty przez Wlochaty145, 2014 02 28, 13:24:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wlochaty145

"Ograniczenia ogólne
- Umiejętności: Magia, Szamanizm, Spirytyzm, Psionika, Demonologia, Wampiryzm, Zmiennoksztaltnosc, Szal Bitewny, Wierny"

Czy to oznacza ze szelma może być łucznikiem lub wojem z obrona na mixach, które są
"nieznacznie zwiększone" ? Czy zapomniano dopisać kilka umiejętności?

"Postać z umiejętnością Szelmostwo nie może nosić elementów płytowej zbroi"

Kolczuga zalicza się pod płytową zbroje? (z tego co wiem to chyba raczej nie)

Wole się zapytać niż przerobić postać, a potem zostanie coś dopisane...

A i jak ćwiczy się szelmostwo poprzez walkę i czy tylko przez walkę?

sin

Kolczugi to nie zbroje plytowe, wiec szelma moze je nosic.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

mart

Imie zmienione przez umiejetnosc szelmy, generowane jest losowo czy mozna je sobie wybrac?
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Tinerot

1. Szelma może posiadać łucznictwo oraz wszystkie umiejętności bojowe. Na logikę należy wykluczyć łączenie Szelmy z dowolną inną klasą.
2. Kolczuga jest OK
3. Szelmostwo trenujemy poprzez walkę
4. Zmienione imię jest narzucone odgórnie, jedno. Szelma nie zastępuje peruki.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

DzikiHL

Jakie są wymagania na byłe ostrza skrytobójcy dla BMa?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Tinerot

50 siły i tak powinno być dla każdej innej broni BM.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Beduinnn

Cytat: Tinerot w 2014 03 01, 02:06:09

Jest randomowe, wybrane przez gracza i ekipe, wybrane jest przez ekipe ? Jedno czy za akzdym uzyciem umiejetnosci sie zmienia ? Wyjasnij to ''narzucone odgornie'' bo nie wiem jak to interpretowac.

mart

Cytat: Beduinnn w 2014 03 01, 12:46:05
Cytat: Tinerot w 2014 03 01, 02:06:09

Jest randomowe, wybrane przez gracza i ekipe, wybrane jest przez ekipe ? Jedno czy za akzdym uzyciem umiejetnosci sie zmienia ? Wyjasnij to ''narzucone odgornie'' bo nie wiem jak to interpretowac.
Jedno imię, generowane losowo. Nie mozesz go wybrac sam ani zmienic. Tak przynajmniej ja to rozumiem.
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Wojto

Zawsze dostaje się perukę o nazwie "Zamaskowana postać".

Beduinnn

To mogloby to jakas maske dodawac zeby ciekawiej bylo ;D

Guardian

Cytat: Beduinnn w 2014 03 01, 13:01:40

Maskę to trzeba sobie wyklimacić jak niektórzy przez lata ;)

mart

A ja mam jeszcze inne pytanie jak sprawdza sie ta "trapka" szelmy?

Beduinnn

Cytat: Guardian w 2014 03 01, 13:07:18
Cytat: Beduinnn w 2014 03 01, 13:01:40

Maskę to trzeba sobie wyklimacić jak niektórzy przez lata ;)

Maske mozna klimacic i zastapic ja czyms podobnym a nie miec dopiero po kilku latach :P po za tym Ty mowisz o arcie a ja obiekcie pojawiajacym sie u kazdego jesli szelma zalozy przebranie i zmieni imie na ''zamaskowana postac''
Tak jak peruka zmienia wlosy

Cytat: mart w 2014 03 01, 13:09:36
A ja mam jeszcze inne pytanie jak sprawdza sie ta "trapka" szelmy?
To nie jest trapka tylko sledzenie :P Stoisz jakis czas razem z postacia zeby wiedziec ja na swoim ekranie (ta ktora chcesz sledzic) uzywasz umiejetnosci sledzenie kosztujacej 1 zyzna glebe i oznaczasz postac. Czekasz az sie zaladuje i wtedy za postacia ktora oznaczyles pojawia sie strzaleczka jak do uzdro :P dzieki czemu mozesz za owa postacia podazac. Jednak nie pojawi Ci sie spis postaci w okolicy jak w przypadku trapki.

Wlochaty145

To opiszcie może wszystkie umiejętności ze składnikami które są potrzebne do ich użycia...

Beduinnn

Cytat: Wlochaty145 w 2014 03 01, 18:53:23
To opiszcie może wszystkie umiejętności ze składnikami które są potrzebne do ich użycia...

za