Sparing - uzdrawianie / obrona

Zaczęty przez Spider, 2014 03 21, 19:08:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

mae

Akurat dla ciebie, kwiatek, Asyl był tak wyrozumiały, ze złego słowa o nim nie powinieneś powiedzieć. Podobnie jak kilka innych osób w tym temacie, nie gralbys tu, gdyby nie jego wyrozumiałość.
To w sumie daje do myślenia ;)

Hektor

tak jak pisałem w innym temacie, przy jakieś uwalającej zmianie można czasem dać coś w zamian 
znaczne przyśpieszenie gainów uzdro i obrony myślę byłoby tu jak najbardziej na miejscu
również młodzi by nieco na tym zyskali i mieli łatwiejszy start 

Gucio

Wy chyba naprawdę chcecie robić skillcap w kilka dni... ; O

maly

Cytat: Hektor w 2014 03 23, 12:32:06
tak jak pisałem w innym temacie, przy jakieś uwalającej zmianie można czasem dać coś w zamian 
znaczne przyśpieszenie gainów uzdro i obrony myślę byłoby tu jak najbardziej na miejscu
również młodzi by nieco na tym zyskali i mieli łatwiejszy start

dodalbym tak samo stanie i makrowanie biernych skili ktory maja wielce idiotyczny dlugi czas koxu nie wiadomo po  co - 20 min na gain przy 90 - paranoja w bialy dzien to jest (ukrywanie, trapa, umy barda itd itp)

Hektor

bardziej mi chodziło o regułę dawania czegoś w zamian
tą zmianę gracze raczej odbierają jako udupienie, które odbiera komfort koxu co najmniej 3 skilli
myślę że dając jakiś znaczny plus idący w parze z obecnym minusem, taki jak np znaczne przyśpieszenie gainów tych skilli, to wówczas gracze tą zmianę mogliby traktować bardziej jako poprawke/korektę skilla, a nie coś kompletnie przeciwnego
nie zawsze gracze mogą rozumieć co ekipa miała na celu przy wprowadzaniu takich zmian
ja nie piszę tu o tym czy zmiana jest słuszna czy nie, tylko pisze o reakcjach graczy i o tym jak można wprowadzić tego typu zmianę bez takiego wywoływania niezadowolenia wśród graczy
jak wiemy to też ma często niekorzystny wpływ na online i warto tego unikać

Evilas

mnie osobiscie tez denerwowalo koxanie na 9 psach pod bankiem, czy to w Cove, czy to na Ocllo, gdzie bylo to dosc notoryczne, a jak zwrocisz uwage, to mowi, ze on poprostu cwiczy, tanczy, albo milczy i koxa dalej biernym w srodku miasta, ta weta ze znecaniem sie nad zwierzakami niejednokrotnie wywolywala u mojej postaci bulwersacje, rzaaaadko kiedy ktos posluchal i sie przeniosl gdzies zeby nie stac na widoku, ale przewaznie robili to w miescie... owszem, zgodze sie z Mae, ze to nie jest przyjemne dla oka, wrecz upierdliwe i denerwujace... a dla mlodych to rowniez wyglada jakby kompletne debile graly na serwerze, ktore za szczyt klimatu uznaja kox obrony czy uzdrawiania pod bankiem z 9 psami... jeszcze cwiczenia resa o ktorych skorzak mowil mozna przebolec, jako ze sa specjalne altanki do cwiczenia magii i to miejsce jest w pewien sposob uprzywilejowane do takich akcji, o ile ludzie czuwaja nad tym co robia ;) ja osobiscie niczego w miastach nie koxam na biernym, bo to sie mija z celem, jak chce pobierniaczyc zaszywam sie w swoim miejscu, gdzie mi nikt nie przeszkadza a nie w centrum miasta ;| dobrze, ze ekipa reaguje i mam nadzieje, ze slusznie wsadza im jaile czy wytacza ciezsze dziala ;)

fir

Mam obronę i uzdrawianie, żadnego z nich nie makrowałem nawet 5 minut, urosły mi na PvM. Niech mi ktoś rozjaśni dlaczego od razu trzeba mieć wszystko po 100%?

Raaban

Dlatego że na dm liczą się tylko pełne 100.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

fir

To jak ja grałem nie mając tych 100%? Dziwne. Odnoszę wrażenie, że tu i ówdzie poprzewracało się w głowie troszkę. Na DM wszystko rośnie do podstawowego sensownego poziomu bardzo przyzwoicie, żeby nie powiedzieć szybko. Jeśli ktoś chce grać, a nie jarać się cyferkami, to da radę wbić co trzeba w lesie, pieszo, w żelazie od vendora.
Ogólnie ograniczenia na ordynarne makrowanie są bardzo dobre.

sin

Robta co chceta, o ile nie przekraczacie granicy dobrego smaku. I przeciez doskonale wiecie, gdzie ta granica lezy.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Raaban

Cytat: fir w 2014 03 23, 15:35:49
To jak ja grałem nie mając tych 100%? Dziwne. Odnoszę wrażenie, że tu i ówdzie poprzewracało się w głowie troszkę. Na DM wszystko rośnie do podstawowego sensownego poziomu bardzo przyzwoicie, żeby nie powiedzieć szybko. Jeśli ktoś chce grać, a nie jarać się cyferkami, to da radę wbić co trzeba w lesie, pieszo, w żelazie od vendora.
Ogólnie ograniczenia na ordynarne makrowanie są bardzo dobre.

Bo jesteś nubem. I tym nubem zawsze pozostaniesz, dla ciebie liczą sie emoty i pisanie o pierdołach pod bankiem przez 90% czasu gry. Ci gracze którzy ogarniają ultime i jej mechanikę trochę lepiej wolą się prać po mordach i ubijać najmocniejsze moby na serwerze aby mieć itemsy które dają przewagę w praniu się po mordach.
Każdy ma inne priorytety. Dla mnie skile mogłoby się nie koxac a wybierać żeby od razu było 100. Nic to dla mnie nie zmieni, może jedynie więcej fragów do prania po ryjach.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Więc przemyśl co piszesz czasem.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

fir

Cytat: Raaban w 2014 03 23, 19:23:04
Bo jesteś nubem. I tym nubem zawsze pozostaniesz, dla ciebie liczą sie emoty i pisanie o pierdołach pod bankiem przez 90% czasu gry. Ci gracze którzy ogarniają ultime i jej mechanikę trochę lepiej wolą się prać po mordach i ubijać najmocniejsze moby na serwerze aby mieć itemsy które dają przewagę w praniu się po mordach.
Każdy ma inne priorytety. Dla mnie skile mogłoby się nie koxac a wybierać żeby od razu było 100. Nic to dla mnie nie zmieni, może jedynie więcej fragów do prania po ryjach.

W większości tematów o tych ogarniających czytam raczej, że albo znudziło im się wszystko inne, albo nigdy im się nie chciało niczego innego robić. Trochę daleko od konkluzji "ogarniamy więc stanowimy elitę". Druga sprawa - skoro tym najlepszym, najlepiej ogarniającym tak to przeszkadza, że nauka umiejętności trwa, że bez 100% na wszystkim nie można wyściubić nosa, to może to jest jednak dla Was za trudna gra?

Cytat: Raaban w 2014 03 23, 19:23:04
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Więc przemyśl co piszesz czasem.
Po pierwszym zdaniu bym się zgodził, ale po drugim widać, że masz na myśli "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale tylko mój punkt siedzenia jest właściwy". Urocze :)

mae

Ostatnio zbyt wiele tematow konczy sie tym, ze ktos zaczyna byc zbyt mocno nieuprzejmy.
Piszecie, ze "serwer jest dla graczy" majac pewnie na mysli, ze gracze najlepiej wiedza, co dla nich najlepsze. Tymczasem, jesli pozwolic wam o tym decydowac, nie umiecie nawet okazac sobie szacunku i prowadzic wspolnie konstruktywnych dyskusji. Wystarczy wam rzucic kosc, a niczym wsciekle psy rzucicie sie sobie do gardel. Niby komus z was sie wydaje, ze umiecie razem dojsc do porozumienia? Hehehe,...
Taki jest efekt, kiedy przestalismy was karac za FF i trolling.