Zmiana imienia

Zaczęty przez Majacy1, 2014 10 07, 18:33:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kap

Napiszę jakąś książkę w końcu zęby mi zmieniono imię seconda...
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

DzikiHL

CytatTo można chodzić po dm i brzydko mówić po niemiecku?  8)

Tak, do momentu aż dopadnie Cię ekipant/gracz który też zna niemiecki. Wtedy za niemiecki nie odwiedzisz więzienia, ale za przekleństwa już tak.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Gucio

Cytat: Lindi w 2014 10 08, 11:12:07
To można chodzić po dm i brzydko mówić po niemiecku?  8)

Mieliśmy gildie Strażnicy Sosarii a ja miałem przydomek

Mein Fuhrer [SS]
Droghey Gloow

nie powiem jak to się skończyło  :-[

naturel

Cytat: DzikiHL w 2014 10 08, 11:05:13I nie, te imiona nie są do ruszenia bo każda z postaci nimi grających jest na świecie za długo.

ale jak jakas postac ma artowy kolor skory przez 8 lat i cie irytuje to  jest do ruszenia :)
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

shyna

DzikiHL

ezin, nie rób wycieczek osobistych. To nie jest temat na tego typu brednie.
Temat na forum o mieście

Evilas

fajnie, ze nie musze juz odpowiadac Sinowi, bo odpowiedziala polowa graczy powyzej, mniej wiecej o to mi chodzilo, a Leoric przynajmniej brzmi ladnie, gustownie, pasuje do tamtych czasow, nie widze jednego argumentu nadal, ktory przeczylby istnieniu takiego imienia, nie bronie go bo to moj kumpel czy cos, nie znam faceta, ale jak podano wyzej, jest wielu graczy, ktorych imie mozna spokojnie wygooglowac, dopasowac do kogos, kto zyje badz zyl, no ale to wasza decyzja, szkoda, ze zamiast lapania kogos za imie nie zrobi sie dla niego questu zamiast tego, nawet posilkujac sie swoja wiedza o diablo i zrobienie czegos na ksztalt tego, badz na wzor ksiazki z ktorej go znacie, wrzucenie kogos do wiezienia na poczatku gry nie jest zbytnio przyciagajace do naszego serwera, na wiekszosci zagranicznych o mlodych sie dba, wita ich w grze, zarzuca sprzetem, oferuje pomoc, a u nas widze wrzucaja do wiezienia za imie, ktore gdzies widziano, szkoda... marnie to wrozy w rozrachunku online, zwlaszcza ze i tak maleje i maleje z chwili na chwile, dbajmy o to zeby gracze zostali a nie uciekali, milego dnia.

DzikiHL

Evilas, nie znasz sprawy to się nie wypowiadaj "co u nas" a "co gdzie indziej", dobrze? Wydaje mi się, że sprawa została/zostanie wyjaśniona między autorem tematu a ekipą.

Online maleje i maleć będzie. I tak jest najwyższy spośród wszystkich serwerów UO w Polsce.
Zacytuję pewien skecz kabaretu Potem, jako suchar tygodnia:
CytatSmok Wawelski: - Dziewica jest?
Król: - Ńńń ma... (...)
Smok Wawelski: Ale ja się pytam kiedy będzie dziewica?
Król: - Mamy trudności panie smoku...
Smok Wawelski: - Będzie, czy nie?
Król: - One tak powoli rosną... Takie malutkie są na początku!
Smok Wawelski: - Będzie?!!!!!!!!!
Król: - ...eee ...mmm ...Nie będzie!!!!!!!!
Smok Wawelski: - Nie będzie?!
Król: - Nie będzie...
Temat na forum o mieście

Tinerot

Czułem, że trzeba to zamknąć po pierwszej odpowiedzi głównemu zainteresowanemu.

Ale co się odwlecze...
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

sin

A ja sobie pozwole jeszcze odpowiedziec.
Juz to kiedys Tin pisal, ja powtorze - regulamin jest napisany w taki sposob, by nakreslal droge, a nie byl lista punktow rzeczy zakazanych i dozwolonych. Gdybysmy decydowali sie na te druga wersje, to bylby on na tyle dlugi, ze spokojnie moglby konkurowac objetoscia z ktorys z tomow sagi Piesni lodu i ognia.
Co do oceny imion, to lezy to calkowicie w gestii ekipy. To chyba naturalne i zrozumiale. Z reszta kazdy, zdroworozsadkowy czlowiek nie bedzie mial problemu z nazwaniem postaci tak, by pasowala ona do swiata DMII (co potwierdza praktyka, nawet jezeli komus za pierwszym nie wychodzi, to kolejna propozycja w 99% przypadkach jest ok). Jest tez spora roznica miedzy zaczerpnieciem imienia ze sztuki niszowej, nierozpoznawalnej przez ogol, a kultowej, czy przynajmniej popularnej.
Jeszcze odnosnie malejacego online - jest to proces naturalny, nie bedziemy w pogoni za chwilowym wzrostem bazy graczy psuc jakosci gry, bo w ogolnym rozrachunku wychodzi to zawsze na niekorzysc - zarowno dla serwera, jak i dla graczy.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.