Miasta

Zaczęty przez ^MK, 2014 11 19, 10:40:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

KAroln

jak dobrze policzycie, to dojdziecie do wniosku, do którego jeszcze nikt tutaj nie doszedł, co mnie bardzo dziwi...

.... order ma dużo więcej miast niż 2
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

Sh4ft

Cytat: KAroln w 2014 11 19, 19:23:00

jak dobrze policzycie, to dojdziecie do wniosku, do którego jeszcze nikt tutaj nie doszedł, co mnie bardzo dziwi...

.... order ma dużo więcej miast niż 2

Może i tak, ale przynajmniej w tych miastach nie ma władcy ktoś z flagą pvp i nie daje banicji tylko za to że ktoś należy do LoA. Ogólnie nie tylko Order ma więcej niż 1 miasto, bo chaos prócz Delucji ma władzę jeszcze w wampirowie, gdzie zresztą też dostaliśmy bany. Ale to można ścierpieć bo to miasto wampirów i z reguły ktoś z inną rasą i tak nie był mile widziany. Ale Yew jako tako traktowane jako neutralne, z bonusem do drwalki rozdaje banicje za flagę pvp. Więc tak jak napisałem wcześniej, rozchodzi się o powód banicji, a nie o to kto ma władzę. Gdyby Tulkas nie rozdawał banicji za "free" to nie było by tematu.

Dusiek

Shaft sam sobie przeczysz i chyba nie wiesz co piszesz.

Trzeba Ci przypomnieć, kiedy zaczałeś latać a LoA i nagle wszyscy "czerwoni" mieli anulowany azyl?
Czyżbyś wtedy nie był władcą Yew?

To są sprawy chyba klimatu, kto i gdzie zyskuje władzę a nie załatwianie tego na forum w sensie  "proszę GM'a o zabranie władcy miasta A, bo to gracz PvP i maja już miasto A' ".

DzikiHL

Rozumiem, czemu wrogowie dostają banicje w miastach. Co to jednak zmienia w sumie? Po co my wprowadzaliśmy "1 frakcja - 1 miasto"?

Jezu jak ja tęsknie za starym systemem, przed księstwami. Nie było niczego i człowiek się bawił tą grą.
Teraz to byle gracz pvp ma do mnie pretensje, że go ścigam za stosowanie się do klimatu serwera...
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sh4ft

Cytat: Dusiek w 2014 11 19, 19:35:09
Shaft sam sobie przeczysz i chyba nie wiesz co piszesz.

Trzeba Ci przypomnieć, kiedy zaczałeś latać a LoA i nagle wszyscy "czerwoni" mieli anulowany azyl?
Czyżbyś wtedy nie był władcą Yew?

Gdy ja miałem władcę w Yew i byłem członkiem Fianny rozdawałem azyle każdemu redowi który chciał azyl i przestrzegał praw miejskich. Za mojej władzy został zawarty sojusz między Britt a Yew. Prowadziłem politykę w Yew na tyle neutralną na ile to się dało, ale nie tolerowałem łamania praw miejskich i nie dawałem po 100 szans na poprawę jak to jest w innych "neutralnych" miastach. Więc chyba Ty nie wiesz co mówisz. Jeżeli komuś zdjąłem azyl, bądź dostał bana to zasłużył za sprawy związane z miastem a nie moją flagą pvp.

Cytat: Dusiek w 2014 11 19, 19:35:09

To są sprawy chyba klimatu, kto i gdzie zyskuje władzę a nie załatwianie tego na forum w sensie  "proszę GM'a o zabranie władcy miasta A, bo to gracz PvP i maja już miasto A' ".

Po raz kolejny powtórzę że nie interesuje mnie czy gracz pvp ma władzę w Yew, interesuje mnie to czemu dostaję bana w mieście ponoć nie frakcyjnym za flagę pvp. Powtórzę raz jeszcze, bany z dupy były więc i odzew jest taki a nie inny... Nikt by słowa nie napisał, gdyby nie było banów. A Tulkas mógłby się dalej cieszyć władzą w Yew. Ale na siłę robi z Yew miasto orderowe, więc czemu ktokolwiek się dziwi że ludzie którzy tam koksali, dostają nagle banicje za free i wyrażają swoje niezadowolenie..

growin

Pomijając fakt, że dla mnie yew było loanskie a teraz jest orderowskie, to ja dostałem od Ciebie bana w yew po tym jak Cie zabiłem na ll.

W yew nie miałem wcześniej azylu, więc wejść i tak nie mogłem... No ale skoro neutralne yew to czemu ban za frag gdzieś na zadupiu? Jesteś hipokrytą szaft, bo to samo robiłeś co teraz robi skorzak z Wami.

A i zdaje się, że innym razem jak padłeś gdy zawołałem kolegę na pomoc, to kolega też dostał bana w yew, a na ircu uslyszelismy, ze od tej pory chaos ma sie tam nie pokazywac:D

Także jak już gadasz o 'dawnych czasach' to pisz jasno - 'kiedyś ja banowałem wrogów loa, a teraz skorzak banuje wrogów orderu'.
Kolejna rzecz - z tego co wiem to obecnie też można pogadać o azyl w yew, nawet jak się gra w przeciwnej frakcji.
To że loa ma na pienku z wladzą, nie ma nic wspólnego np. do stosunków del-yew.

Śmiechowe jest gadadanie że wampirowo to miasto chaosu, bo z tego co wiem nieźle trzeba się nabiegać, żeby dostać tam dostęp:)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Tinerot

Nie wiem czym się martwisz Dziki. Skoro budzi emocje i wszyscy są niezadowoleni to wszystko jest ok. Gorzej by było gdyby siedzieli cicho... ;-)

MK zapewne chodzi o to w jakk sposób mamy zamiar zagospodarować zwalniane przez usuwane ('zamabiane') miasta lokacje w mapie. Mniej więcej co Update mapy te lokacje są przystosowywane do nowego, zniszczonego wizerunku, a z czasem powstają tam spawny wcześniej niespotykanych potworów. Widać to dopiero w długiej perspektywie ale taki jest już charakter zmian w mapie i spawnach.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Sh4ft

Cytat: growin w 2014 11 19, 20:20:39
Pomijając fakt, że dla mnie yew było loanskie a teraz jest orderowskie, to ja dostałem od Ciebie bana w yew po tym jak Cie zabiłem na ll.

Jak Ty mnie zabiłeś na LL, to nie miałem flagi pvp, nie byłem w gildii walczącej... Poleciałeś za to "klimatyczne" pk do jaila, ale się popłakałeś porządkowemu ze "widziałeś" mnie na pvm z LoA i Cię po 24 wypuścili. Bana wówczas wyłapałeś bo zabiłeś władcę neutralnego miasta bez flagi pvp. Skoro pamięć zawodzi to radzę na następny raz dobrze przemyśleć to co chcesz napisać i nie wprowadzać innych w błąd. Dziś każdy władca bez flagi pvp też dałby bana za zabicie go. Wówczas flagi nie miałem więc nie płacz że bana dostałeś, bo w tym samym czasie Twoim kolegom między innymi Tymicowi azyle dawałem. Po całej akcji jak wpadłem na Ciebie w Orc Cave, to uciekłeś i z kolegą Lothedem po mnie przyszedłeś, bo sam pewno już byś nie dał rady skoro nie byłem AFK. Potem większość z was mnie ganiała jak typowego fraga z LoA, więc i ja już nie byłem przychylny dawać azylów tym którzy tak jak Ty woleli fraga niż azyl. 

^MK

Nie nie. Sin, Dziki.

Chodzi mi o to ze w ich miejscach nadal jest miasto, zamobione. I według mnie trochę dziwnie to wygląda, ze połowa miast na DM "istnieje" na mapie ale są martwe.

Stąd moje pytanie które nie zawiera propozycji, pretensji itd, czy są jakieś plany wobec nich. Rozumiem, że to jest od ch. roboty i jeszcze więcej, ale pytam o plany a nie o postęp prac. Czy planujecie cokolwiek stawiac zamiast ich, burzyć, budować, zaorać, wznieść itd. czy będą po prostu już na zawsze w formie pustego miasta, tylko że zamobione.

Bo mam wrażenie, że to trochę tak jest, że jak miasto nieużytek - to zamobiamy. Tylko to jest trochę pójście na skróty i tworzenie śmietnika z mapy. Moim zdaniem.
Dlatego pytam się o plany wobec nich. Może macie już jakiś plan załóżmy zaorania trinsic albo nujelm i stworzenie mega hiper areny, amfiteatru, lochu czy pola pod użytek domków a może już zawsze będą stały zamobione. Nie wiem, dlatego się pytam.

Rozumiem, że krucho z onlinem i tym bardziej z ekipą która chciała by się w tym babrać więc moja wypowiedź nie ma charakteru pretensjonalnego. ;-)

PS: Nie będę odnosił się do poprzedników, bo mnie to totalnie nie interesuje, nie takie miałem pytanie i nie o tym jest temat. Nie powinna się taka dyskusja tutaj wytworzyć.

DzikiHL

Mamy marzenia, ale nie mamy planów.
Te miasta nie powrócą i nie są już miastami, ani skryptowo, ani technicznie, ani też zaraz nie będą na stronie...
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

^MK

Rozumiem, czyli jesteście na etapie obmyślania co by tu z nimi zrobić ;-)

Tyle chciałem wiedzieć :P

growin

Cytat: Sh4ft w 2014 11 19, 21:00:08
Po całej akcji jak wpadłem na Ciebie w Orc Cave, to uciekłeś i z kolegą Lothedem po mnie przyszedłeś, bo sam pewno już byś nie dał rady skoro nie byłem AFK. Potem większość z was mnie ganiała jak typowego fraga z LoA, więc i ja już nie byłem przychylny dawać azylów tym którzy tak jak Ty woleli fraga niż azyl.

chopie! nie spinaj się bo Ci nogawką pójdzie.
jesteś hipokryta i parób, parob w sercu i w duszy i płaczesz jak Ci nie po drodze.
a to pk bez powodu, a to banicja bez powodu, a to miasto nie takie. a to makrowanko i płacz.
ciągle coś. weź się za siebie i tyle :)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Zyzio

Tak z innej beczki:

Fajnie widziec ze UO wywoluje w was jeszcze tyle emocji  :D
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html