Zarliwosc - czy ma sens

Zaczęty przez Kusznik, 2014 12 03, 11:20:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kusznik

Tak jak w temacie. Czy skill Żarliwość (wierny) ma jeszcze sens.
Obecnie {edit } prawie połowa zdolności Żarliwca można zamienić mixami które maja niemal identyczne wartości i innymi itemami:

1. Odpędzenie zla - kryształ odwołania
2. Boska opieka - mix kamiennej
3. Aura Boga - Tu nie mam odpowiednika
4. Pokutnik - Tu nie mam odpowiednika
5. Oczyszczenie - Tu nie mam odpowiednika
6. Zmartwychwstanie - Przecież są bandaże i zapewne każdy żarliwiec je ma
7. Daj mi siłę Panie - Mix białej, mix Niebieskiej - Wyj mixy większa wartość niż daje wierny
8. Młot bogów - Tu nie mam odpowiednika
9. Droga do świątyni - Są zwoje miejskich portali
10. Avatar - Nie mam odpowiednika
+
Święty Żar
Palec Boży

Owszem tak wiem że wszystkie podane powyżej umiejętności fizycznie nie kosztują nic. Ale tak naprawdę i tak każdy żarliwiec ma przy sobie mixy. bandaże, i portale a tych umiejętności używa w ostateczności.
Z opowieści nawet zaczął sobie słabiej radzić w pvm (pvp mnie nie interesuje)
Czy Żarliwiec będzie jakoś modyfikowany?
Kto wymyślił tą nazwę "żarliwość" - dla mnie osobiście słabo, Wierny brzmiał lepiej

Felixor

O_o
Nie wiem co więcej napisać.
Idąc takim tokiem rozumowania możemy usunąć więcej skilli na DM :3
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

^MK

Prawie wszystkie czyli idealnie połowa, bo 5 na 10 ma zamienniki. (ja bym się sprzeczał, że to zamienniki bo jak można porównywać portal do tele świątyni albo blesy do mikstur)

sin

Nie zgadzam sie z twoimi porownanianiami, dodatkowo pominales .wierny 11 i 12. Przechodzac jednak do sedna - umiejetnosc niemal na pewno nie bedzie zmieniana, gdyz daje dokladnie tyle ile chcemy i uwazamy, ze jest dobrze wybalansowana, ma sens i duze zastosowanie.
Z opowiesci zaczal gorzej sobie radzic w pvm, realnie ciut lepiej, dzieki insta healowi.
Nazwy umiejetnosci musza byc... no wlasnie, nazwami umiejetnosci. Wierny to okreslenie na klase. Pod uwage byl brany jeszcze fanatyzm, jednak to slowo nie pasuje do wyznawcow bogow neutralnych i dobrych przez swoje znaczenie. Byc moze mozna na to przymknac oko, jezeli brzmi lepiej.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Sh4ft

Obecnie jest jeszcze wierny 11 i 12, pewno nie słyszałeś bo wprowadzono niedawno. Wierny dla samego reaktiva, avatara, młota bogów i podróży do świątyni powinien być osobnym skilllem jak to ma miejsce teraz, więc raczej to nie podlega dyskusji. Co prawda niektóre umiejętności da się zastąpić m.in bless, ale na wygodę dla wiernego który zaoszczędza tym samym punkty wiary i nie musi latać ciągle do  świątyni.

Kusznik

Słyszałem o tych dodatkowych 2 umiejętnościach tylko tyle że bardziej się sprawdzają przy pvp niż do pvm. Osobiście nie sprawdzałem bo jestem w trakcie nabijania % Żarliwości.

jablo

z 10 wymienionych 5 nie ma odpowiednika.. No to rzeczywiscie prawie wszystkie :D

Lenti

Resanie wiernym jest instant i zwraca pelne zdrowie. Przydaje sie np. Przy stawianiu barda.

Tapatalk - wybaczcie bledy.