Bezpieczny Pojemnik

Zaczęty przez jablo, 2014 12 17, 08:29:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

jablo

Co sie dzieje z zawartoscia bezpiecznych pojemników w domku, po zwinięciu do deeda?

Karcharot

Trafiaja do banku.

Problem jest taki, że wszystko leci (kiedys przynajmniej leciało) luzem, wiec zarzuci Ci skrzynie bankową a jesli przekroczy liczbe 149(?) przedmiotów, to reszta zniknie. (chodzi o przedmioty na wierzchu, nie popakowane w worach itd).

Z tego co pamiętam, po dlugich płaczach i prośbach Asylum(generalnie admin) miał jakąś tam możliwość przywrócenia tych przedmiotów, ale po co adminowi roboty dodawać :)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

DzikiHL

Nie Admin a Asylum. Różnica wynika z tego, że Asylum jest bardzo dobrym skrypterem. Dhagt natomiast specjalizuje się w innych gałęziach więc pojawia się trudność. Polega ona na tym, że nasi skrypterzy nie mają czasu by wyszukiwać wszystkie przedmioty z kopi zapasowych. Zazwyczaj jest to około 2-3 godzin nudnej zabawy.

Zatem od razu ucinamy: nie będzie przywracania czegokolwiek komukolwiek.

Inna sprawa, czy aby na pewno Karch prawidłowo odpowiadasz na pytanie?
Wydaje mi się, że chowanie domku z zawartością do deeda powoduje kasowanie itemów w nim znajdujących się.
Natomiast usuwanie stanowiska/domku wynajętego w mieście powoduje przerzucanie itemów do banku. W przypadku kiedy w banku nie ma miejsca, itemy te zostają skasowane.
Odpowiedzialność leży po stronie właściciela itemów. Wasze zabawki, pilnujcie ich :).
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Raabane

A jakbyś tak doprecyzować w których gałęziach specjalizuje się dhagt? :)

szaman

Z tego co pamietam, to ostatnia zmiana w rozpadaniu się domków jaką ustawiał Asyl, to była właśnie w ramach porządków na serwerze i wszystko miało znikać, a nie przenosić się do skrzyni.

Dysiek

Cytat: State_Of_Trance w 2014 12 17, 14:28:48
A jakbyś tak doprecyzować w których gałęziach specjalizuje się dhagt? :)

W Historii :<

jablo

Cytat: DzikiHL w 2014 12 17, 14:16:37

Wydaje mi się, że chowanie domku z zawartością do deeda powoduje kasowanie itemów w nim znajdujących się.
Natomiast usuwanie stanowiska/domku wynajętego w mieście powoduje przerzucanie itemów do banku. W przypadku kiedy w banku nie ma miejsca, itemy te zostają skasowane.

Dobrze Ci sie wydaje. Itemy  z bezpiecznej skrzyni przepadaja. testowałem :) Miejsce w skrzyni bankowej było :)

^_^

Itemy przerzucają się do banku w przypadku rozpadania się domku a nie składania go :)

mart

Cytat: ^_^ w 2014 12 17, 19:59:26
Itemy przerzucają się do banku w przypadku rozpadania się domku a nie składania go :)
A ja zaryzykowałbym stwierdzenie, że również nie... Przynajmniej ja nic nie odzyskałem gdy rozpadła mi się wieża.
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Karcharot

Kurde, moze faktycznie chodzilo u mnie o wynajmowany domek... z drugiej strony jestem niemal pewien ze byl to domek pod TK, ale.to juz mniejsza z tym, to bylo daaawno. Moze faktyvznie sie w tym cos zmienilo
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D