Drwal

Zaczęty przez ^_^, 2016 01 04, 12:02:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

^_^

Niech mi ktoś powie, czy gain drwala jest aż tak koszmarnie wolny czy po prostu ja robię coś źle?:( to chyba idzie najwolniej z all skili, jakieś rady?:(

Gucio

exp tytan siekiera

i rąbiesz! a które drzewka to już sam ogarnij po gajnach

ohii na sam koniec jak dobrze pamiętam

^_^

Tyle to ja wiem ;( dlatego fajnie by było żeby gain nie był zależy od ścinanego drzewa tylko wypośrodkowany i równy na każdym. Tak jak gain górnika nie zależy od tego co wykopiesz ;d

Zathaniel

górnik nie ma wyboru co wykopie (tylko co wsadzi do plecaka)
podobnie rybak

drwal, rolnik, zielarz mogą się skupić na jednym materiale.

Jabłka i pomarańcze...
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

drag

To sproboj skoksac uspokajanie

^_^

Mam uspokajanie i prowokację ;d I nadal uważam że drwal leci o wiele wolniej. Poza tym górnik ma wybór co wykopie ;d I nawet przy komunikacie że nie znalazłeś niczego co by Cie interesowało jest gain :]

droida

Ktoś mi kiedyś napisał ze gainy górnika i drwala są takie same, u drwala się wydaje wolniej bo musi chodzić.

cneuha3

Drwala się o wiele lepiej koxa niż górnika, skrypt odpowiedni z zaznaczaniem trasy na 50 drzewek i niech łazi :)

theon

Cytat: CnEuHA3 w 2016 01 04, 20:29:57
Drwala się o wiele lepiej koxa niż górnika, skrypt odpowiedni z zaznaczaniem trasy na 50 drzewek i niech łazi :)
Ośmiele się nie zgodzić. Plus jest taki że nie dostajesz makroczeków z automatu, ale:
a) miałem wielokrotnie górnika i jego skoksanie jest szybkie i proste.
- Długo się kopie w jednym miejscu
- Mam wrażenie że kilofy są bardziej wytrzymalsze niż siekierki.
- Zagrożenie praktycznie zerowe, bo występują jedynie szlamy.
- Mimo poprawy online, często jest problem by kupić siekierki. Większość robi górnika.
- Większa ilość rudy potrzebna na siekierki.
b) Miałem dwukrotnie drwala, a teraz robię trzeci raz.
- Skill rośnie tylko na odpowiednich drzewkach (powodzenia w koxie powyżej 70 na zwykłych). Górnik koxa na wszystkim.
- Sporo niebezpieczniejszy skill, zwierzęta w lesie są zdecydowanie bardziej niebezpiecznie niż szlamy
- Sporooo wolniejsze gainy.
- Jesteś pure rzemolem, to masz duży problem z koxem, vide punkt drugi, dorwie Cię "mocniejszy mob" to nawet dwa golemy nie zdarzą go ubić, bo cię zatłucze. Jeśli jesteś majsterem, jeśli nie, masz jeszcze bardziej pod górkę.
- kłody są mega ciężkie, owszem ruda też, jednak trochę to dziwne, że jedna kłoda = jedna deska. IMO przelicznik powinień wynosić 1 kłoda = 2/3 deski. Szczególnie że deski dużo mniej ważą. Ale przerobi je stolarz.

CytatKtoś mi kiedyś napisał ze gainy górnika i drwala są takie same, u drwala się wydaje wolniej bo musi chodzić.
Jeśli ktoś używa skryptu, przejście to max pare sekund. Moim zdaniem gainy są dużo wolniejsze.

Pozdrawiam
"You live for the fight when that's all that you've got." - DiViNE INTERVENTiON ]I[

[K]

bajki piszecie. roznica miedzy gornikiem a drwalem
drwala odpalasz i zajmujesz sie robota czy tez idziesz na zakupy
z gornikiem tak nie zrobisz
dziekuje

droida

Xsi: deski są sporo lżejsze od kłód. Ta zmiana weszła już jakiś czas temu.

theon

Cytat: droida w 2016 01 04, 22:31:22
Xsi: deski są sporo lżejsze od kłód. Ta zmiana weszła już jakiś czas temu.
Chodzi mi o to, że jedna kłoda powinna dawać 2/3 deski przy przerobieniu. Wiem że są sporo lżejsze.
"You live for the fight when that's all that you've got." - DiViNE INTERVENTiON ]I[

droida

Fakt, racja.

^_^

Dlatego chodzi mi o zrównanie gaina. Niech nie będzie zależny od rodzaju ścinanego drzewa tylko po prostu od ścinania tak jak u górnika podczas kopania. Gain i tak będzie pewnie wtedy kapkę wolniejszy, bo trzeba chodzić, ale i tak szybszy niż to co jest teraz.

Zathaniel

Cytat: ^_^ w 2016 01 07, 11:25:24
Dlatego chodzi mi o zrównanie gaina.

Czekaj, chodzi ci o gain skilla czy stata?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.