Klasa pancerza

Zaczęty przez ceramik, 2016 01 16, 10:13:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

ceramik

Witam,
nurtuje mnie od dawno jedno pytanie...

Czy armor wyświetlany w statusie jest adekwatny z prawdziwym armorem zbroi?
Chodzi mi głównie o to czy jest jeszcze coś takiego jak klasa pancerza? Tzn. czy jeżeli w skórce z blesem mam np. 80 arma to czy mając w płycie 80 arma mam taką samą redukcję obrażeń ?

theon

AR to AR, nie ma czegoś takiego jak klasa pancerza, więc biorąc pod uwagę Twój przykład 80 AR w skórce jest równe 80 AR w płycie.
"You live for the fight when that's all that you've got." - DiViNE INTERVENTiON ]I[

Masa

Cytat: Xsi w 2016 01 16, 11:37:47
AR to AR, nie ma czegoś takiego jak klasa pancerza, więc biorąc pod uwagę Twój przykład 80 AR w skórce jest równe 80 AR w płycie.

Potwierdzone przez ekipę?

DzikiHL

To ile dostaniesz obrażeń fizycznych od przeciwnika zależne jest od poziomu AR wyświetlanego na statusie postaci.
Rodzaje pancerza przygotowane są tak aby miały różny poziom AR ale też zabierały z postaci różny poziom zręczności. Natomiast niektóre czary powodują modyfikację poziomu AR. Magowie w skórach doganiają poziomem AR postacie w zbrojach płytowych, jeśli używają magii.

Trzymanie w ręku tarczy i posiadanie odpowiedniego poziomu umiejętności Obrona daje dodatkowy rzut kostką na blok ciosu przeciwnika
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

sin

Cytat: Masa w 2016 01 16, 11:44:35
Cytat: Xsi w 2016 01 16, 11:37:47

Potwierdzone przez ekipę?
Raczej tak.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

ceramik

Dzięki za odpowiedzi!
Rozwialiście moje wątpliwości :)

Tinerot

Tylko miej z tylu glowy ze na obrażenia wpływa caly szereg innych rzeczy nie tylko AR. Sam fakt posiadania dowolnej tarczy na przykład calkowicie zmienia sytuacje, nie mówiąc o specjalnych modyfikatorach klas (zmiennoksztaltny, barbarzyńca) i czarach (wierny, podklasy maga i sam mag). Jak sie to wszystko zbierze do kupy to z prostej funkcji na wykresie mozna zrobić puzzle.

Ale dla czystego woja 40ar w skórze to to samo co 40ar w plycie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?