Flaga pvp

Zaczęty przez Jackob, 2016 03 06, 16:53:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jackob

Witam. Moje 2 postacie posiadaja flage pvp , chciałbym zapytać o powod ich nadania :

Postacie Cornelia , Elenaor.

Mawdik

Zarówno złodziej jak i mag, który szpieguje, podciąga potworki w celu zabicia graczy a także walczy pod incognito jest postacią pvp.

tomekrbk

Jak sie sprawdza czy postac ma flage pvp?

*nub*
Better Dead Than Red

Jackob

Troche wypilem wczoraj , ale z ciekawosci nie zrezygnuje z pytania. Jestem ciekawy czy prowadzicie zapisy kto i dlaczego jest osoba oflagowana.

W odpowiedzi na oskarzenia osoby odpowiem : nie ma regulaminu mowiacego ze zlodziej jest automatycznie postacią oflagowana, a postac Cornelii  nigdy nie wziela udziału w tym co jest u kolegi w poscie napisane : ani nie szpiegowala ( bzdura ze za to ma sie flage ale ok ) ani nie wyszła na żadną potyczkę pvp. Mam od tego inne postacie. Niejednokrotnie widziałem jak postacie non pvp wspierają osoby pvp ( ostatnio Diviana postawiła brame Satsumie pod destard gdzie toczyła sie walka loa vs order i jakoś nikt nie żąda dla niej flagi ). Prosze zatem osoby które nie mają bladego pojęcia o tym temacie o nie pisanie bzdur.

P.s mam w******e ( w przeciwienstwie do 99 % osob które spotkalo by to samo ) na to czy mam flage czy nie, poprostu liczę na informację której nigdy nie otrzymałem : kto i za co oflagował moje postacie.

edit do postu ponizej :

Cytat: [K] w 2016 03 07, 08:36:09
Jackob, sytuacja w "trolowni" gdzie prowadziłem walkę z Xsi. Przybiegłeś mu pomóc i walczyłeś. Ku przypomnieniu.

Prosiłem o nie wypowiadanie się osób , które nie mają bladego pojęcia o tym temacie. W woli wyjaśnienia : sytuacja opisana poniżej miała miejsce około roku PO oflagowaniu mojej postaci.  Czy osoba zatwierdzona przez administracje jako (lol) czynna pvp bo tak nazwijmy flage, ma nie brać nigdy udziału w żadnej walce? Ktoś tu był jasnowidzem. Przewidział , że rok po nadaniu flagi wkoncu się skusze na jakąś potyczkę.. A czy skusiłbym się nie mając flagi ?

Atak... od kiedy atak na inna postać daje flage ? skad wiesz kiedy dostałem a kiedy rzucalem wiry ? Jezeli dostałem ją za rzucanie wirów , proszę o informację postac dostała flage za rzucanie wirow. Bedzie mi miło , jeżeli usłyszę cokolwiek.

Tyle, wiecej nie bede się rozpisywał na temat tego krótkiego pytania.

[K]

Jackob,Cornelia- sytuacja w "trolowni" gdzie prowadziłem walkę z Xsi. Przybiegłeś mu pomóc i walczyłeś. Ku przypomnieniu.
Elenaor- rzucanie wirów w miastach = atak.

SiS

Cytat: [K] w 2016 03 07, 08:36:09
Jackob,Cornelia- sytuacja w "trolowni" gdzie prowadziłem walkę z Xsi. Przybiegłeś mu pomóc i walczyłeś. Ku przypomnieniu.
Elenaor- rzucanie wirów w miastach = atak.
O to to! A może mae miał takie przypuszczenie, że mógłbyś kiedyś chcieć pk tymi postaciami i Cie otagował/oflagował pvp. Who know?

Lenti

Swego czasu Eleanor regularnie atakowała oraz zabijała oflagowane postacie.

Gofer

Odkąd złodziej i szpieg są postaciami pvp? Dawniej osoba taka mogła być bita bez sankcji od ekipy za pomoc, ale nie dostawała flagi. Pojedyńcze pvp, nawet pomoc czasem komuś podczas pvm gdy wpadła przeciwna frakcja - nie były inaczej karane jak rozgrywką między graczami (dostałem kilka razy w papę za to, ale w zamian dobili stwora i zostawili loot).

No i poważne pytania - czy za zlootowanie złodziejem padniętej osoby pvp jest flaga?
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Raaban

Czuje ze za siedzenie secondem w mieście wrogiej frakcji jest flaga ;D Lubie to czytać zawsze poprawia mi to humor ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Lenti

A dostaje,  Gofer?
Bo za zlootowanie nie,  ale za częste atakowanie postaci PvP już tak.

Gofer

Ja się pytam, bo na zdrowy rozsądek nie :)
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Hektor

aby uniknać często spotykanego cwaniactwa wśród graczy i oszczędzając sobie wiele problemów związanych z tym tematem, należałoby nadawać flagę pvp na wszystkie postacie z jednego konta, gdy tylko jedna z nich uczestniczy w pvp

Mawdik

Cytat: Eris w 2016 03 08, 14:52:55
aby uniknać często spotykanego cwaniactwa wśród graczy i oszczędzając sobie wiele problemów związanych z tym tematem, należałoby nadawać flagę pvp na wszystkie postacie z jednego konta, gdy tylko jedna z nich uczestniczy w pvp

Za cwaniackie i generalizujące wiadomości na forum również.

Jackob

otrzymałem informację na priv , iż nie ma powodu dla którego wsadzono mi flage , a porządkowy który to zrobił już nie pracuje. Oczywiście wszystko jest dla mnie jasne kto i dlaczego oflagował mi postacie. Przyjmuję do wiadomości oficjalnie , że dostałem flage na konto za całokształt działalności. Liczę , że w przyszłości utrzymacie obecny brak  stronniczości w ekipie i będziecie informować osobiście za co karacie postać / konto flagą.

ode mnie tyle.

Havv0c

Po pierwsze Jackob, dostałeś ode mnie informację od kogo dostałeś flagę na Cornelii już dawno temu. Przejrzyj swoją skrzynkę wiadomości bo być może zapomniałeś (po raz setny) że o tym ze mną rozmawiałeś. Zaznaczyłem też wtedy, że nie będę roztrząsać powodów z jakich nadano flagę Cornelii zanim sam byłem w ekipie. I jest to logiczne.

A Elenaor - zgrywasz się jak rozumiem? Serio pytasz, dlaczego Elenaor ma flagę? Zabijałeś dzień w dzień zarówno neutrali jak i graczy pvp, nieważne czy wirami, czy ścianami ognia, czy corpami - i Ty się pytasz za co Elenaor ma flagę? Byłeś jawnie agresywnie i ofensywnie nastawiony do innych graczy, zabijałeś ich i grabiłeś. Jesteś idealnym przykładem, za co flaga powinna być nadana.

Normalne postaci złodziei czy szpiegów nie kwalifikują się do flagi, dopóki nie zaczną rzezi jaką zaprezentowała Elenaor.

Nie mam zamiaru się w Twoim temacie powtarzać po raz kolejny i kolejny, także albo przeszukaj sobie jeszcze raz skrzynkę z wiadomościami, albo zrób sobie screeny tego tematu. Ponadto swoim podejściem, wiecznie pretensjonalnym tonem, opryskliwym słownictwem i komentarzami typu "i tak wiem wszystko najlepiej" nie pomagasz sobie w żaden sposób, aby cokolwiek dla Ciebie zrobić.

Temat zamykam. Odpowiedziano na pytanie z pierwszego posta.
Never Give Up.