Kilka pytań co do regulaminu

Zaczęty przez Gucio, 2020 01 31, 09:18:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nanuki

zaloz sobie postac Andrzej albo Jerzy i zobaczymy jak długo pobiegasz. nie udawaj idioty i skoncz pajacowac SoD bo to sie żałosne robi.

Gofer

Nie powinno się zwracać do postaci imionami które nie są im przypisane. Szczególnie dotyczy to imion z powiązanych ze światem realnym, których stosowanie w grze jest niewłaściwe. Notoryczne stosowanie tego oznaczać będzie, niedostosowanie się do zasad świata Dream Master.

Przypominam, że postacie zobowiązane są do zachowania zasad świata gry w stopniu minimalnym. Wołanie do kogoś w grze po imieniu z reala, może zostać uznane za złośliwe i niestosowne.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Wojto

Sod przestań pajacować. Grasz tu kilkanaście lat, wiesz jaki jest regulamin i wiesz jak wypada pisać do ludzi, a jak nie. Porozumiewasz się pełnymi zdaniami, więc zapewne też byłeś świadom, że pisanie Jerzy jest niezgodne z regulaminem. Dostałeś lekkiego klapsa - 1h jaila, a i tak się awanturujesz. Zacznij pisać zgodnie z założeniami które są tu od zawsze, albo po prostu jak chcesz z kimś gadać bez klimatu, to pisz na discordzie - masz z większością osób kontakt.

Gucio

Cytat: Zirr w 2020 01 31, 16:19:59
Cytat: Gucio w 2020 01 31, 16:04:22
Moim zdaniem trzeba poprawić regulamin dodając nowy punkt  np. "czego nie ma w regulaminie to GM tworzy regulamin tu i teraz".
Taki punkt już jest. Zakładając konto na DM godziłeś się na przestrzeganie regulaminu, więc wypadałoby go przeczytać.

Cytat: Gucio w 2020 01 31, 16:04:22
Sprecyzować trochę dokładniej np. pisząc coś o "polskich imionach" bo zwrot "Dzień dobry", czy "Cześć" to chyba nie łamie regulaminu?
DM to medieval fantasy, o czym świadczą rycerze, zamki, królowie itp. Większość z nas wie, że "siema" w takim otoczeniu nie wypada.

Napisałem o zwrocie "Dzień dobry" "Cześć", skąd wziąłeś "siema"?

Cytat: val w 2020 01 31, 16:22:12
zaloz sobie postac Andrzej albo Jerzy i zobaczymy jak długo pobiegasz. nie udawaj idioty i skoncz pajacowac SoD bo to sie żałosne robi.

Są takie postacie jak Konrad, Matylda i jakoś funkcjonowały "kiedyś" jak to Thiass napisał 15 lat temu. Teraz są w lodówce i nikt nigdy się ich nie czepiał.

Cytat: Gofer w 2020 01 31, 16:24:32
Nie powinno się zwracać do postaci imionami które nie są im przypisane. Szczególnie dotyczy to imion z powiązanych ze światem realnym, których stosowanie w grze jest niewłaściwe. Notoryczne stosowanie tego oznaczać będzie, niedostosowanie się do zasad świata Dream Master.

Przypominam, że postacie zobowiązane są do zachowania zasad świata gry w stopniu minimalnym. Wołanie do kogoś w grze po imieniu z reala, może zostać uznane za złośliwe i niestosowne.

Wszystko wytłumaczone jak trzeba, czekałem na taką odpowiedź i dziękuję Gofrze. Teraz jest wszystko jasne. :)

Soszek

"Knowledge demands sacrifice."