ClassicUO na DM

Zaczęty przez xaw, 2023 04 13, 10:52:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nim_Dragonus

Od razu powiem, że specem jestem żadnym, nawet nie wiem co to ClassicUO, nigdy nie widzialem, nie znam możliwości, ALE:
pisanie, że "wycięcie" drzew do pieńków nic nie daje bo i tak trzeba te drzewa omijać to nieporozumienie albo manipulacja. Nie dość, że zyskujemy jakieś 70% przejrzystości pola bitwy to jeszcze znikają nam krzaki, które nie są przeszkodą a te, które są przeszkodą zamieniają się w pieńki. To jest przeskok cywilizacyjny.
Jak pomyślę, że łebki tak biegają i zadowolone to trochę szkoda. Ani razu nie miałem testu od GMa, żeby zrobić screena w danym momencie, a to niestety świadczy o tym, że niektórzy pewnie od dekady tak walą :D
No cóż..

Neptun

Odpowiedz Nimroda nie wiem nie znam sie wypowiem.

Ja nie gralem na tym Classic'u, ale na yt super wyglada. Dałbym swobode wyboru clienta.

Gucio

Widzę w temacie same nowe twarze... jakiś Neptun, Xaw, Allasir, student?

DM to trudny shard.  ::)

Lerii

nie grałem a chętnie bym spróbował. Z komentarzy wychodzi na to, że wszystko jest w jednym miejscu i sprawia że gra się przyjemniej.

Gnom

Chęć zapytania o możliwość użycia klienta ClassicUO to jedyny powód dla którego zadałem sobie trud przypomnienia hasła na tym forum.

Nie mogę wyjść ze zdumienia, że w 2023 roku kiedy mamy możliwość grania na lepszych klientach, ten shard tkwi w głębokiej czarnej. Wszyscy zasuwają dopakowani po uszy skryptami na Razorach i EasyUO, a argumentem przeciw CUO jest... bo można ukryć korony drzew. No cytowałbym klasyka. :P

student

Na zwyklym cliencie tez mozna ukryc korony drzew, to zaden problem.

Aqe

80% procent wypowiedzi w temacie to "za" a nie dyskusja. Części nicków nawet ja nie znam  ::)

Co do samego CUO, tak jak napisał autor tematu "Dodatkowo CUO daje dużo większe możliwości." Nie wszystkie możliwości które daje nam (ekipie) odpowiadają. Na dzień dzisiejszy nie mamy osoby technicznej która dokona niezbędnych zmian w kliencie by wprowadzić na DM CUO. Jak tylko taką osobę  znajdziemy ogłosimy nabór na testerów.

Evilas

chwala Aqe, dobrze ze nie wprowadzamy CUO (a przynajmniej jeszcze nie)

lothu

Grałem na Outlands na classicu jak i na officialu i jest masa różnic. Poszczególne rzeczy ekipa może sobie wyłączyć. Główne zalety to wydajność i masa quality of life :D

KAroln

Ja również miałem okazje pograć na paru shardach, które obsługiwały ClassicUO. Różnica w grywalności jest ogromna, na tyle, że człowiek nie ma ochoty logować na czymś innym - gorszym.
Myślę, że gdyby na DM wprowadzono takie udogodnienie, to online mógłby zadziwić. Tylko czy DM byłoby na to gotowe?
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

solanumtuberosumPL

Cytat: Aqe w 2023 06 13, 12:50:58
80% procent wypowiedzi w temacie to "za" a nie dyskusja. Części nicków nawet ja nie znam  ::)

Co do samego CUO, tak jak napisał autor tematu "Dodatkowo CUO daje dużo większe możliwości." Nie wszystkie możliwości które daje nam (ekipie) odpowiadają. Na dzień dzisiejszy nie mamy osoby technicznej która dokona niezbędnych zmian w kliencie by wprowadzić na DM CUO. Jak tylko taką osobę  znajdziemy ogłosimy nabór na testerów.

A to w czymś konkretnym trzeba umieć programować? C# ogarniam
Czy to inna techniczność q tym przypadku?