Rozdzielność majątkowa

Zaczęty przez Lindi, 2025 12 26, 13:14:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lindi

Zbliża się czas kiedy wspólnoty majątkowe przestaną istnieć. Moje pytanie brzmi jak bardzo trzeba to sprawdzić?
Wspólny dom-jeśli nie odwiedzany przez jedną z postaci na przykład to będzie za to kara?
Rzeczy, która jedna postać drugiej wrzuciła do skrzyni, ale ta druga jeszcze nie podniosła.. nie będzie mogła ich podnieść z własnej skrzyni?

To jest poważne pytanie, z góry dziękuję za wyjaśnienia.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

AsYlum

Był prawie rok na ogarnięcie się i rozdzielenie. Jeśli komuś nie starczyło czasu zostanie to zrobione automatycznie w nadchodzącym miesiącu i reklamacje nie będą uwzględniane.

Także w czasie kiedy coś było pod wspólnotą nie zostaje historia uwzględniona i tyle. Zakładam, że każdy kto korzystał ze wspólnot odpowiednio się już przygotował, a jeśli nie to wyjdzie w praniu.

Zainteresowanie tematem mizerne więc zakładam, że wszystko było jasne, proste i każdy sobie już dawno wszystko wyprostował.

https://dm-uo.pl/wazne-nadchodza-zmiany-we-wspolnotach/
https://dm-uo.pl/wspolnoty-majatkowe/
<uninitialized object>

Lindi

Ok, dzięki za odpowiedź.
Wydaje mi się, że wszystko "wydotykałam" co było wrzucone do skrzyni z jednej na druga postać także co złego to nie ja. Wyjdzie w praniu.

Pytałam w takim sensie, że nie wiem jak to jest logowane jak jedna postać drugiej dała np worek z pojedynczymi butelkami alkoholu/jedzeniem różnego rodzaju. Czy to musi każdej dotknąć. Ale nie ważne, wszystko podniosłam :<

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

SovieT

Nie, nie wszystko było jasne i proste, ale  już Aqe wyjaśniła na dc. Za Twoje wyjaśnienie również dzięki Asyl, chociaż jest kompletnie niezrozumiałe i więcej miesza niż wyjaśnia.
Pozdrawiam

AsYlum

To może napisz czego nie rozumiesz albo co Ci miesza. Bo może nie rozumiesz czym wspólnoty są i dlatego nie wiesz jak z nich wyjść :)
<uninitialized object>

SovieT

Mam postać A i B połączone wspólnotą

Postać A zrobiła 5k exp mikstur i wrzucila je do skrzyni w domu postaci B.

Czy postać B musi dotknąć każdej mikstury przed wygaśnięciem wspólnoty, czy niekoniecznie?

Mam nadzieję że wystarczająco zrozumiale opisałem pytanie z którym Lindi przyszła, bo też mnie taka sytuacja dotyczy i teraz będziesz w stanie rzeczowo odpowiedzieć, tak żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, bo jak widzisz niewiele jest jasne, poza tym że ekipa napisała kiedyś "wyłączamy wspólnoty, elo"

AsYlum

Skoro się wydarzyło w czasie gdy wspólnoty funkcjonowały to nie ma żadnego problemu. Niczego macać nie trzeba bo i po co? To że masz ileśtam przedmiotów z czasu jak wspólnota istniała nic nie zmienia.

Jedyny problem jaki możesz mieć to jeśli po usunięciu wspólnot dalej będziesz zamieszkiwał postaciami lub aktywnie wspierał jedną postać innymi postaciami. Po prostu zastosowanie ma reszta regulaminu, która mówi o zakazie łączenia życia postaci.

Także to że masz jakieś przedmioty to nie jest jeszcze wystarczający powód. Liczy się to jak one tam trafiły, kiedy i ile ich było. W jakim czasie itp itd. Nikt nikogo nie ściga bo się komuś magik czy zestaw narzędzi gdzies zapodział.

<uninitialized object>

SovieT

No i jak widać da się odpowiedzieć bez tego protekcjonalnego tonu

AsYlum

Twoje uprzedzenia mnie nie interesują.
<uninitialized object>

Nim_Dragonus

Gucio

Lindi

Ale ile miejsca teraz jest!  ;D