Informacje ogólne

Zaczęty przez AsYlum, 2006 08 26, 13:50:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aruv

Podforum mrocznych elfów zostaje wyłączone. Powodem są ciągłe przepychanki, ff i ogólny rynsztokowy poziom.
Uprzedzam, że jeśli nie zaczniecie trzymać poziomu, to samo spotka i inne podfora.

Will

Z racji natłoku spraw osobistych i ogólnego psychicznego zmęczenia DMką tymczasowo zawieszam swoją działalność jako Ekipant. Proszę na tą chwilę nie kierować do mnie żadnych swoich spraw.

Aruv

Do ekipy dołączyli ethanoll oraz Alkus.
Ich przydziały poznacie w najbliższym czasie.

Sul

Długi down:

Istnieje możliwość, że w ciągu ostatnich dni światło dzienne ujrzały loginy i hasła do części kont na dmie. Zagrożone są tylko konta, do których właściciele (pomimo naszych częstych próśb ) nie zmienili haseł od momentu ich założenia.

Aby zapobiec podobnym sytuacjom w przyszłości i dać kolejną szanse tym, którzy nie potrafią dbać o swoje konta, wyłączyliśmy serwer i zamroziliśmy wszystkie konta.

Każdy gracz, który chce mieć możliwość zalogowania się na DM musi wykonać poniższe instrukcje:

1. Wejść na stronę www.dm-uo.pl
2. Z lewego menu wybrać opcję [Zmień hasło do konta w grze], która przeniesie pod ten link : http://dm-uo.pl/?pg=odzyskaj
3. W formularzu pod powyższym linkiem należy wpisać swój login i email przypisany do swojego konta.
4. Jeśli dane wprowadzone będą poprawne, na wskazany email zostanie wysłane nowe hasło. Generować nowe hasło, lub próbować wpisać inne dane można co 5 minut.
5. Po odebraniu emaila z hasłem należy zalogować się na swoje konto.
6. Po zalogowaniu się, należy niezwłocznie zmienić hasło korzystając z komendy .konto

Życzymy miłej gry.

Wszystkie osoby, które zgubiły maila, nie przypisały lub ich mail wygasł mają duży problem. Jest to wasza wina. Wiele razy było pisane i mówione, że do konta ma być przypisany aktualny, działający mail. Na dzień dzisiejszy nie odmrażamy kont, których gracz sam nie może odblokować przez formularz (tzn. że nie zna/nie pamięta/nie działa mu mail). Proszę nie kierować się do mnie z prośbami o pomoc w sytuacji, gdy maila nie znamy. Jeżeli, któryś z adminów będzie chciał się tym jakoś zająć, zostaniecie tutaj poinformowani.

Sul

Zmiana portu:

Od wczoraj łączymy się z serwerem dm przez port 5003 a nie jak do tej pory 5001. Zmienić port logowania możemy poprzez edycję pliku login.cfg i zamiany po adresie ip wartości 5001 na 5003.

Duck

Down

Down techniczny w celu wymiany dysku i aktualizacji OS.
Nie wiem ile to potrwa.
Narazie czekamy na Shema zeby wyslal serwer.
Asyl aktualizacje zalatwi w 2-3 dni.
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Shem

Serwer w dniu dzisiejszym powinien opuscic Gdynie (tj serwerownie, w ktorej sie znajduje). Opoznienie nastepuje z mojej winy zatem nie miejcie pretensji do Administracji. Przykro mi, ze trwa to tak dlugo ale w zwiazku z wykonywaniem swoich obowiazkow natury sluzbowej nie mam prawie wogole czasu (i nie posiadam asystentow by mogli bezpiecznie odlaczyc "maszyne DMki"). Za opoznienia przepraszam.

PS Prosze o cierpliwosc - serwer w przyszlym tygodniu powinien juz ruszyc.

Korgail

Niestety chwilowo nie posiadam dostępu do internetu.
Zawieszam swoją działalność, również chwilowo ;)
Do zobaczenia.

Marv

Do odwolania prosze o niewyciaganie widmowych zukow od tresera.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

AsYlum

News na www - Przypomnienie...

CytatPrzypominamy, że zgodnie z regulaminem (II.5):

"Każda postać obowiązkowo musi posiadać własną tożsamość, pod którą rozumiemy jej wygląd zewnętrzny, osobowość, historię i cele życiowe. Informacje te należny zawrzeć w karcie postaci, z której korzystanie omówione jest na forum w dziale "Pytania i odpowiedzi". Brak jej wypełnienia całkowity lub częściowy, a także opis niezgodny z przyjętym klimatem serwera może spowodować upomnienie od GM; w dalszych konsekwencjach zaś karę wiezienia/blokady konta."

zgodnie z tym co wyżej napisane, proszę o uzupełnienie danych na kartach Waszych postaci.

Pisząc opisy proszę uważać aby tekst mieścił się w widocznym oknie w przeciwnym wypadu może on nie zostać zapisany.
<uninitialized object>

Aruv

Do Ekipy powraca Rudus.

Reszta ruchów w naszych szeregach została naniesiona w odpowiednim dziale na stronie.

Tinerot

Dziś o godzinie 20 nastąpi wyzerowanie tablic wojen.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Aruv

Zwracam się z uprzejmą prośbą o nie generowanie kosmicznego ruchu w internecie przez wysyłanie mi wszelkich wiadomości na forum/mailu/komunikatorach w związku z DM2, ponieważ mój wolny czas jest już tak ograniczony, że niestety nie mogę w niego wcisnąć DMki. ;)

pozdrawiam wszystkich i życzę miłego czasu z grą na DM2!

licho

Kilka aktualności

1. Aktualizacja w dziale Ekipa na www
http://dm-uo.pl/?pg=83

a) Asylum - jest koordynatorem skrypterów, odpowiada za ich pracę i za stabilność serwera
Bardzo proszę o nie zwracanie się do niego w zakresie innych spraw.
Błędy w grze zgłaszamy jak zwykle w odpowiednich działach lub bezpośrednio do skrypterów.

EDIT AsYlum-: Aktualizacja 2010-08-24, nie zajmuję się już koordynacją ;)

b)Licho - odpowiadam za kierunek zmian, ich kolejność i wpływ na serwer.
Akceptowanie lub odrzucanie projektów itd
Nowe pomysły dalej zgłaszajcie w odpowiednim dziale na forum, wysyłanie mi pomysłów na PW nie przyspiesza ani nie sprawia że dany pomysł jest lepszy.

c) Nico - jest koordynatorem porządkowych
wszelkie skargi na innych graczy, problemy emocjonalne itp zgłaszajcie do porządkowych.
Dopiero razie skarg na ekipantów, lub niemożność porozumienia się z nimi zgłaszajcie się do Nico

d) Rudus - jest koordynatorem fabularnym
Sprawy fabularne zgłaszajcie do odpowiednich opiekunów.
Do Rudusa zgłaszajcie swoje problemy dopiero gdy sytuacji nie możecie wyjaśnić ze swoim opiekunem.

2. Do ekipy powraca Korgail
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Rudus

Wilq "awansuje" jest nowym opiekunem Vesper.
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)