Ostatnio wprowadzone

Zaczęty przez Gwail, 2005 10 12, 15:43:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gwail

:arrow: Niedługo na serwer powinny zawitać pierwsze prawdziwie długouche elfy i drowy. Na pewno przy okazji spowoduje to kilka "niespodzianek" (na razie wiem o hełmie płytowym :) ).

Mori

:arrow: poprawiono blad ze zwierzakami ktore nie sluchaly sie swoich nowych wlascicieli (np likaony)

Przypomnienie:
:arrow: mamy 1 wrzesnia - zaczna sie rozpadac nieodswiezane domki, zeby nie bylo zdziwienia liczniki przez cale wakacje byly wlaczone i jak ktos chce ocalic swoj domek to lepiej niech leci go odswiezyc.
:arrow: domki zamrozonych graczy nie sa zagrozone rozpadnieciem.

edit:
:arrow: zwierzaki na ilshenar juz nie powinny znikac przy wsiadaniu.

Tinerot

:arrow: Została poprawiona siła chimery. Potestujecie, powinna już jednak zasługiwać na miano mounta od 100 oswajania.

Zmiany z serii Projekt: Smoki

:arrow: Śnieżny Smok będzie już zasługiwał na przynależność do Smoków (zwiększona siła, adekwatnie loot)
:arrow: Pojawiły się Smoczyce
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Mori

:arrow: bedzie latwiej sie ukryc
:arrow: bedzie troche latwiej kogos wykryc um. wykrywanie

edit:
:arrow: wlaczono rozpadanie sie domkow gdy wlasciciel nie istnieje (skasowno postac) w razie pozostania jakis smieci prosze informowac mailem lub pw na forum (w tresci wiadomosci prosze podawac x'y)

Mori

:arrow: zwiekszylismy wszystkie gainy skilli na manekinach treningowych dwa razy

Gofer

:arrow: zabrano spawn impów z labiryntu i przeniesiono w inne lokacje
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Gwail

:arrow: Waga złota uległa znacznemu* obniżeniu.
:arrow: Waga arkuszy dla bardów uległa drastycznemu** obniżeniu.

Specjalne info dla Ragnalla:
* - dwuipółkrotnie.
** - całkowicie, do zera.

Mori

:arrow: Dodana zostala smocza zbroja, jest troche lepsza od zbroi demona wyjatkowej jakosci.
Zbroja bedzie do nabycia w wybranych punktach :)

Will

W Dolennost pojawił się Smoczy Krawiec z wyżej wymienioną zbroją.

Żeby poprawnie widzieć zbroję trzeba mieć do końca spatchowanego klienta przez uopatch.

Mori

:arrow: do krawca dodano 2 przedmioty z elfiej kolekcji jesiennej
edit: oczywiscie dotyczy krawca npc - ten sam co sprzedaje smocza zbroje :)

Gwail

:arrow: Nowa komenda - .nazwij
- pozwala nazwać swoje zwierzęta (dozwolone nazwy wieloczłonowe - przynajmniej dopóki czyjaś radosna tffurczość nas nie przekona, że to zły pomysł),
- zastępuje komendę .nazwijpojemnik,
- zastępuje komendę .nazwijspiewnik.

Autor skryptu - Sul.

:arrow: Poprawiona pauza w arkuszu barda
Autor poprawki - Ezadian.

Gwail

Tylko chwilę mnie nie było, a już rozrabiają ;). Komenda .nazwij działa już poprawnie, mam nadzieję.

"Nagrodę" dla potencjalnych buguserów podtrzymuję :).

Gwail

:arrow: Magazyn
Zarówno bankier, jak i nowy NPC - magazynier, reagują na słowa "magazyn" i "sklad", po których udostępniają powierzchnię magazynową, do składowania pewnych surowców*.
Opiekunowie poszczególnych miast ustawią magazynierów w odpowiednich miejscach tak, aby był do nich swobodny dostęp z juczniakiem.
Skrypt popełniony przez Sula.

* i tylko tych surowców :).

Mori

:arrow: Straż
kolejne zmiany i kolejne proby wszelkie uwagi prosze kierowac do mnie na maila lub przez prywatna wiadomosc (forum)

Gwail

Kilka nowości ze stajni Skryptusie.dm:

:arrow: Kapłan Ahn'bysa
...w katedrze Brytanii zyskał nową umiejętność - potrafi przebaczyć winy morderstw niewinnych, o ile nie jest za późno. "Usługa" kosztuje słono, zwłaszcza jeśli chce się z niej korzystać nazbyt często (by Sul@skryptusie.dm). Kapłan reaguje na słowa "przebacz" i "rozgrzesz".

:arrow: Kółko na klucze
... zyskało gumpa, ułatwiającego zarządzanie kluczami (by urug@skryptusie.dm). Gump uruchamia się poprzez użycie i wskazanie kółka.

:arrow: forma na ser
... pozwala już na pobieranie mleka z garnca (by Duck@skryptusie.dm).

Indżoj :).