UOAM - UO Auto Map

Zaczęty przez SolTell, 2006 12 29, 22:00:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Etrius

Zdaje się ze tez mam ten sam problem.
Wlaczam mape i wyskakuje blad  ;    Wystąpił problem z aplikacją Ultima Online's premier mapping tool. i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.
No i sie zamyka, bez suwakow itp.
Bede wdzieczny za pomoc.

^_^

Miałem ten sam problem. Wykasuj u siebie w katalogu uoam plik UpdateAce.dll i ten sam zassaj ze strony którą podał Dziki. Jak podmienisz powinno śmigać (przynajmniej u mnie działa)

growin

zanim zacznie aktualizować kliknij szybko "Cancel", potem wchodzisz w settings i ustawiasz, żeby nie sprawdzało aktualizacji [albo możliwe najrzadziej].
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Hexin

mialme ten sam problem. Prawy na ikonkę skrótu --> dopisz do "element docelowy" spacja i -q
Będzie odpalac automatycznie bez aktualizacji ;)

Bazyli

Czy ma ktos dzialajaca mape? Linki ktore wrzucal dziki juz sa nieaktualne a nowe UOAM wyswietla mi taki blad:
CytatQuot capita, tot sensus...

DzikiHL

Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

^_^

Dla tych co nie działają mapy, proponuje utworzyć skrót od pliku wykonawczego automapy, później prawym na skrót, właściwości i w pasku z elementem docelowym dopisać -q, czyli mniej więcej wygląda to tak:
"......../uoam.exe' -q
Automapka otworzy się od razu

Kox_Rox

Gdzie, i jak sciągnać uoam? Gdy sciagam z pierwszej strony w wyszukiwarce google, to gdy klikam na "start uoam" pokazuje mi sie cos takiego:

https://i.gyazo.com/880288065f445b16a223702cdc32cb97.png
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Kox_Rox

Nie mogę skalibrować uoam. Dostaję taki komunikat

Jakieś pomysły?
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Bazyli

uruchamianie jako admin?
CytatQuot capita, tot sensus...

Kox_Rox

Nope, zrobiłem jak mówiłeś i śmiga. Problem tylko w tym, że mam tam cholernie starą mapę.