Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

wolek

kurde robie tak jak napisaliście i jak włączam UOGeteway i klikam na ten serwer t pisze ze :
You dont have any Ultima Online Clients installed on this computer
To palay any ultima online you need atleas one of them installed

prosze pomocy:( :sad:

tomzoR

zainstaluj uo i uog w odwrotnej kolejnosci niz to zrobiles wczesniej :P
na www.dm-uo.pl jest wiecej

Parias

Cytat: "Cannibal"Najprościej:
1. Ściągasz pliki stąd które są oznaczone jako wymagane:
2. Zastępujesz oryginalne pliki UO tymi z DM z linka wyżej (pliki spakowane!)
3. Podmieniasz clienta
4. Zmieniasz plik login.cfg by miał taką treść :

LoginServer=195.69.228.58,5001

To wszystko. Uruchamiasz UO z client.exe :)

To jest bardzo łatwy i szybki sposób.

Gwail

Ale nie do końca poprawny, ponieważ nie będziesz widzieć części grafik oraz - co gorsza - niektórych potworów.

Proponuję skorzystać z alternatywnego sposobu instalacji przy użyciu, Vinu autorstwa uruga, opisanego szerzej tutaj: http://www.dm-uo.pl/?pg=18 .

Cannibal

Hmm. Czyli w plikach w nie ma "wszystkiego", a "reszta" jest zasysana ? Co prawda nie sprawdzałem co jest w tych plikach i jakie to są pliki, ale nadrobię owe zaległości i podzielę się z resztą perłą swych przemyśleń.

urug

Dużo grafik jest w pliku verdaty (verdata.mul) który nie jest już od któregoś klienta w góre supportowany (5.0.x ?) co to znaczy? Znaczy to tyle, że po prostu Ultima ignoruje ten plik i grafik tam zawartych nie ma/nie będzie w grze.

Ukulele

Informauje że instalacja na stronie jest nieaktualna.

A z tego powodu, że wyszła nowa wersja instalacyjna i UOPath, zaczyna patchowanie od wersji 6.0.2.0 a kończy na 6.0.3.1 !

Prawdopodobnie z tego powodu UOG, nie wykrywa zainstalowanej ultimy, w żaden opisany sposób.

Przydałby się najlepiej link do starej wersji instalatora.

Rudus

to wszystko nic nie warte... Moj domowy laptop i tak nie jest w stanie przetrawic wykrywania UO przez UOG:/ nie wazne ze instaluje najpierw uog a pozniej uo albo ze najpierw uo a pozniej uog... i tak ni huhu nie wykrywa:/
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Ukulele

Mam nowy sposób instalacji: :mrgreen:
Wg. "Alternatywny sposób instalacji, za pomocą Vinu-win."
http://dm-uo.pl/index.php?pg=18

:arrow: Zamiast punktów 1-3
Zainastaluj UO/ spathuj / skopiuj client.exe do wersji 5.0.9.1  
http://www.uo.com/uoml/
http://dm-uo.pl/index.php?pg=7
:arrow: Jedziemy normalnie od punktu 4).
:arrow: Odpalamy za pomocą client.exe i normalnie logujemy (włączy sie Age of Shadows, nie zrażamy sie tym, gdyż za drugim razem będzie już ML)

I to działa ! Razem z nowostkami i grafikami.

Hadit

Cytat: "Rudus"to wszystko nic nie warte... Moj domowy laptop i tak nie jest w stanie przetrawic wykrywania UO przez UOG:/ nie wazne ze instaluje najpierw uog a pozniej uo albo ze najpierw uo a pozniej uog... i tak ni huhu nie wykrywa:/

Dolaczam sie do przedmowcy... Czy ktos wie jak rozwiazac w nowej instalacji problem niewidzenia clienta przez UOG? Znajomy niedawno sciagnal i nijak, probujac wszystkich sposobow z poradnikow, nie moze tego poprawnie zainstalowc.

Pozdrawiam.
He's half a man and half a god,
One half bitch one half dog.

Gwail

Sposób uruga z Vinu też zawiódł, Hadit :)?

Hadit

Nie, ten pozostaje jeszcze do wyprobowania  :wink:

3 ostatnie posty mozna usunac. :mrgreen:
He's half a man and half a god,
One half bitch one half dog.

Rudus

Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Lunarej

J mam taki problem:

Kiedy klikam w UOG żeby pobrało te pliki (DM II)to wyskakuje mi takie coś:

"You don't have any Ultima Online clients installed on thid computer.
To play on any ultima online you need  atleas one of them installed."

Pomocy ;/

Pho3niX

Instaluj do skutku, a jak nie to zmien loginserver i przez clienta bezpośrednio wchodź.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"