Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lunarej

Instalowałem już 3 razy i to samo.I to jest problem w UOG czy w cliencie?A poza tym jestem zielony w UO bo 1 raz w to gram ;/ .

sokoya

Lunarej - Myślę, że najlepiej uczynisz instalucją UO drugim sposobem. Wersja z vinu - opisana na stronie DM. Działa bez zarzutów. :)

Lunarej

No, wielkie dzięki (CHYBA działa xD)!!Teraz następne pytanie  :razz:  .Ile mniej więcej trzeba czekać na e-maila z info że cie przyjmują na server?  :neutral:, I krok zrobiony  :mrgreen:

Ajan

jeśli uog nie widzi clienta nie trzeba go reinstalować, wystarczy reinstal uog z usunąć katalogi w regedicie
Jeździec bez głowy idolem każdego nieumarłego...

Cytat: krzywasKolega ma na imię Mekmar :<

Yellow

Zainstalowalem UO ale nie ML tylko AR nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale gdzieś w temacie jest, że nie ma to znaczenia, potem zainstalowalem ówcześnie restartując komputer UOGateway po czym kliknelem na UPPatch i to co mi wyskoczyło:

Starting patch session...
Transferring patch information
Downloading patch uose_win32_6-0-2-0.rtp( 1260535 bytes )
Downloading patch uose_win32_6-0-2-0.pat( 11 bytes )
Applying patch patch\uose_win32_6-0-2-0.rtp
Error applying patch
Error during session
Your client may not be the most recent version.
You may be able to play the game with your current client.
Check http://www.uo.com/ for help on resolving patching issues.
Click OK to play the game or Cancel to abort.

Nie wiem co mam w tym momencie zrobic, pozdrawiam.

ps: mam system operacyjny Vista

Ghg

mialem to samo yellow. sprobuj 2gim sposobem. nie zapomnij zmienic login na ten z dm i spaczowac clienta uo rice.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

George

Jakoś udało mi się zainstalować UO, korzystając z UOGateway, wszystko jest dobrze spatchowane, ale nie mogę się zalogować. Staje na verifying account i nic się nie dzieje :(

mae

lazzio

sokoya

Miałam podobną sytuację, nawet po formacie komputera. Gateway najzwyczajniej nie chciał i nie chce funkcjonować zarówno na komputerze moim, jak i brata; verifying account przez cały czas. Do tej pory nie odkryłam przyczyny. :D
Nie jest to wina ani klienta, ani zapory. Może coś z siecią?

George

mam neostrade i windowsa viste, pomijam fakt, że uogateway wali chyba 8 errorami zanim sie odpali, ale wyczyłam w sieci, że tak reaguje na viste, ale nie przeszkadza to w poprawnym działaniu programu...

bux2

triss

A ja mam taki problem... Ze strony oficjalnej ultimy mozna sciagnac podobno za darmo UO ML... i widze tam , sciagnij UO ML klikam na sciaganie i mi sie sciaga... po tym jak odpalam juz Ultime.... Widnieje mi Mi Napis Ultima Online Age of Shadows... a jest to chyba inny expansion.... czy na Age Os Shadows tez moge normalnioe grac z DM II??

Dzieki za pomoc z gory:)

Michak

ftp://largedownloads.ea.com/pub/uo/setup-1.46.0.3.exe
Z tego linku ściągaj i zrób instalacje sposobem zrobionym na stronie. Ale klienta masz na 100% dobrego.
Czyli:
Instalujesz i patchujesz na maxa.
Ściągasz pliki z działów pliki te niezbędne do gry. Podmieniasz je z plikami ultimy. Bierzesz zricowanego clienta który jest na 1 stronie tego tematu. Podmieniasz. A później edytujesz login.cfg w notatniku. Kasujesz wszystko co tam jest i wklejasz LoginServer=195.69.228.58,5001
Dziękuje za uwage!

PS; Logujemy sie normalnie przez klienta.

Gofer

Age of shadows jest wczesniejsza od ML - brak tu czesci grafik, ale od biedy mozna grac
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"