Twoje nastawienie do noobkow

Zaczęty przez Nanuki, 2007 07 02, 01:07:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nanuki

Zauwazylem, ze bardzo wielu mlodych graczy ma ciezkie poczatki nie dlatego ze "dm to trudny shard" ale ze wzgledu na ludzi tu grajacych. Otoz teraz kieruje do was proste pytanie. Czy uwarzacie sie za osobe ktora jest gotowa pomoc, przyklimacic, odpowiedziec na proste pytania (w grze ofc.) mlodym graczom? Czy jak cie zatrzyma noobek z pytaniem gdzie jest i czy moglbys go zaprowadzic do miasta/drwala/stolarza nie rzucisz mu prostego idz ciagle na zachod bo nie mam czasu? Czy mlody gracz nie postrzeze cie jako zwyklego wiesniaka ktory gra tu z przyzywczajenia a nie po to aby wprowadzic cos w ten swiat?
Zastanowmy sie na tymi pytaniami i odpowiedzmy sobie na to szczerze.

Zwykla prosta ankietka nie majaca nic na celu, a jedynie sprawdzenie was samych.

Czekam na wasze odpowiedzi.

Pozdrawiam

Svennson

Hmm ja mysle ze wiekszosc ludu raczej pomaga noobkom ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu ;]
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

tinwa

zawsze pomagam ;]

ostatnio sie troche przejechałam, stawałam na głowie zebym pomoc jednemu.. a on zaczał mnie potem pouczac jak mam klimacic o_O
Cytat: Kęs
-Mamo, mamo a co to jest wampir?
-Nie zadawaj glupich pytan Badalamanku, tylko jedz barszczyk bo ci zakrzepnie.

Svennson

Ehh wiesz tinwa rzeczywiscie cienko ci to wychodzi..... ;]
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

urug

Jeżeli jakaś młoda postać prosi mnie o pomoc to przeważnie staram się ją okazać: dofinansowując, bądź też przekazując potrzebne informacje :D

Tyle teori.
W praktyce, jeżeli podchodzi do mnie noobek i zaczyna jęczeć nad uchem "daj to", "daj tamto", to raczej nie ma co się spodziewać jakiejkolwiek formy pomocy z mojej strony.

timon

zasnaczylem opcje ze pomagam jak nie jestem zajety poniewaz przewaznie pomagam ale osoba ktoej pomagam czytaj noob musi sobie na moja pomoc zapracowac klimatem, wkoncu wybrala sobie serv klimatyczny wiec niech mi cos opowie o swoim pochodzeniu albo o planach na przyszlosc.
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

cneuha3

Jak podejdzie noobek i wali zdanie "Panie morzesz mi dać na łuć bo chce łowidź ryby.." to jedynie corpa dostanie ..

mae

badzmy szczerzy - 50%-70% "noobkow" to nasze sekondy :D

Svennson

Borry

To na DM są jakieś nooby, które wcześniej nie grały na innych serwerach? Jeśli spotkacie takiego to róbcie screeny - druga taka okazja może się nie przytrafić.

Nanuki

Borry a jak ty zaczynales? wszystko wiedziałes??

Lenon

Ja staram sie pomagać w miarę możliwości, choć sam noobem jeszcze jestem.
Pomagało mi wielu (pomaga nadal) za co jestem wdzięczny i nie widzę powodów, żeby nie robić tego samego. Oczywiście na teksty typu "plx free item" nie reaguje :)

Kęs

Noobków to lać i patrzeć czy równo puchną ;)

Gofer

nie ma opcji pomagam tym, co staraja sie odgrywac :D
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

bobik

10 porcji zarcia + wendka vendorowa
To wystarczy na fundamenty Grand Castle ;]
"Kapitalisci sprzedali nam sznur, na ktorym ich powiesimy"
W.I.Lenin