Instalacja ML pod Vista

Zaczęty przez Avatar, 2007 08 28, 08:32:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Prorokpl

ja zrobiłem wszystko tak jak napisaliści up, cały dzień na to poświęciłem i nie moge gać jak widze beznadziejny wygląd z starej ultimy itp. Gateway mi nie działa i chyba wróce na starego kompa bo tam chodzi na XP  :mrgreen:

Ared

ja mam Viste na swoim lapku i UO chodzi aż miło :P:)
a stara UO ma swój urok mimo wszystko:)

mekmar

Z tego co sprawdzalem, widzialem i slyszalem  UOG nie chodzi na Viscie.

Ared

no Gateway nie działa ale potrzebny do grania to on nie jest :p wiec kij z nim :p;)

na Viscie wystarczy powrzucać pliki niezbędne do gry, zgrać Clienta i prze edytować jeden plik i po robocie :]

Prorokpl

Ok... cały dzień poświęciłem i wreszcie działa. (wersja bez UOGateway). Ale teraz mam problem z grafiką:

widzicie kwadraty? na XP tak nie miałem

mam Intel Core 2 Duo, 2GB RAMu, i wbudowaną kartę graficzną Intela

^_^

Mekmar źle słyszałeś :< Ja mam viste i używam uog. I wszystko działa normalnie, wszystkie grafiki mam, nie mam dziur a mapie itp. Jedyna różnica to to że vista nie ma kilku plików które miał xp. 5x ignore i działa normalnie. Aha, klikanie na link do dodania servera do uog też nie działa. Zamiast tego masz opcje new local server i wpisujesz wszystko z tego linka. I wsio działa ;)

Dragart

Te kwadraty to jest cos ze sprzetem nie z softem. Ja tez mialem podobny efekt na drugim komputerze z takim samym systemem operacyjnym ale z inna karta graficzna/sterownikami.

Siwy6977

Cytat: "Prorokpl"widzicie kwadraty? na XP tak nie miałem
Wygląda mi to na dithering spowodowany jedynie 16-bitową paletą barw. Sprawdź w ustawieniach ekranu oraz w ustawieniach Ultimy.

Prorokpl

dobra...naprawiłem sobie  :wink:  sciągnołem najnowszy sterownik, odznaczyłem palete koorów i jest ok

Aion

dla informacji uogw nie widzi clienta wyzszego od 5.9..... dla niektorych ktorzy maja nojnowsza wersje mlki - aniversary ma ona wyzszego clienta, ktory nie zostanie zobaczony przez uogw
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

^_^

Aion widzi :) Jakby nie widział to by mi sie nie udało zainstalować tego wszystkiego :>

Aion

a uzywasz aniversary ml?

^_^

Mam w tej mlke którą trzeba patchować od 4.0.11c ;d I jest ok. Tej nowszej nie ma sensu zasysać bo będą błędy na mapie (dlatego jej nie używam). Ale wierz mi da się trzeba tylko trochę cierpliwości ;d

Aion

no owszem, te wersje gry gw widzi, ale jako ze uogw nie jest supportowane juz, nie zostalo upragowane i nie bedzie juz widzialo najnowszej wersji gry. a chodzi o najnowsza wersje mlki, w przypadku tej wersji gry pojawi sie zawsze komunikat - no uo client found ;P

^_^

Chyba że pobawisz się w rejestrze ;D