Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Spider

To niech zdecyduja czy wazniejszy jest second czy first ;]
A co do wybierania burma to moim zdaniem powinni przy obliczaniu % poparcia liczyc sie jedynie gracze z prawami wyborczymi (np 6 na 10 ma prawa wyborcze, 4 glosuje na pana A wiec poparcie wynosi 4/6 = 66,(6) %) o ile tak nie jest :P

bragl

Wybory raczej powinny działać na zasadzie 50% frekwencji i kto ma więcej głosów, ten wygrywa bez zbędnych ograniczeń.

Kolejną ułomnością systemu jest dodawanie się do miasta. Widzę tu możliwość na masę przegięć, bo aktualny burek mnie nie lubi, albo jestem zagrożeniem wyborczym w mieście, bo go wygryzę. Tu pozostawiłbym system chce, to jestem obywatelem, a nie sztuczne ograniczenia.

ignaś

Cytat: "Spider"A co do wybierania burma to moim zdaniem powinni przy obliczaniu % poparcia liczyc sie jedynie gracze z prawami wyborczymi (np 6 na 10 ma prawa wyborcze, 4 glosuje na pana A wiec poparcie wynosi 4/6 = 66,(6) %) o ile tak nie jest :P
Dokladnie tak jest.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Goll

Cytat: "ignaś"jak potrafisz klimacic i zdobedziesz rase mozesz miec prawa wyborcze na dwoch postaciach. Powiedzmy ze oprocz dopiska jest to kolejna nagroda dla klimatycznych graczy.

Zabawne sformułowanie. Skąd założenie, że chcę/powinienem zdobyć rasę? Czy skoro nie mam takiego dopiska to znaczy, że na niego nie zasługuję? A może nigdy się o niego nie starałem i nie mam zamiaru?
Dlaczego nie mogę być równoprawnym członkiem miasta, w którym mieszkam od początku swojej drugiej postaci (od 5 lat btw)? Nie chcę żadnych nagród, chcę równych praw - to nie jest coś ekstra, to jest podstawa.

Idąc dalej tym tokiem myślenia: Prawa wyborcze wyłącznie dla potrafiących klimacić :P LOL

Spider

Ignas: Ale rownie dobrze ktos moze klimacic dwiema postaciami z dopiskiem (czlowiek).

Spider i znajdzie sie 3 uczciwych co chca wykorzystac to uczciwie, a 15, ktorzy beda kombinowac.
LoA! I $%@#

Diabellus

Tych 15 nieuczciwych dostanie więc bana na drugą postać za łącznie życia i znajomych. Zasady shardu są dość jasne, nie?

Gorn

w czym zastepuje wladce MAG?? Np. komorzy zastepuje go w finansach a kasztelan w polityce :D a mag?:)

Rudus

Nikt nie powiedzial ze kasztelan i komorzy maja sie polityka i finansami zajmowac ;p

Akurat kasztelani najczesciej byli sedziami a komorzy po prostu zajmowal sie dworem - a chyba nikt nie ustalil kim i od czego oni maja byc ? (prawda ?)
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Darogan

Nie Rudus :razz:  Jako ze na razie księstwa w fazie testów to ich funkcje chyba są nieaktywne jeszcze.

ignaś

Kasztelan i Komorzy maja obecnie wszystkie fukncje ktore powinni miec aktywne. Mag na razie jeszcze nie, ale wkrotce Duck doskryptuje go do konca.
Byc moze nastapi jeszcze przesuniecie albo dezaaktywowanie niektorych funkcji.

Co do ilosci straznikow-graczy i kupcow burkowych na miasto - ich ilosc obliczana jest w nastepujacy sposob:
- miasta do 10 osob: 3 straznikow-graczy i 3 kupców
- za kazde dodatkowe 15 osob +1 straznik
- za kazde dodatkowe 20 osob +1 kupiec
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

SolTell

Pytanie: czy system "głosowania" na kandydatów ulegnie zmiane? bo niewydaje mi się by było możliwe ścigać 19 ludzi  (czyli 70% z 27 - status z Minoc) by zagłosowało na kandydata.

Nawet po usilnym namawianiu i klimaceniu (np. niektórzy wogóle są offline cały czas) ludzie po prostu to oleją ciepłym moczem. tym samym zajęcie sie miastem będzie nie możliwe

Spider

Jesli zobacza ze nagle zaczna im npce oraz straz znikac to mysle ze pojda zaglosowac ;)

Gofer

życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

mekmar

A czy osoby bez praw wyborczych liczeni sa do puli procentowej przy przeliczaniu glosow a mieszkacow ? Innymi slowy czy osoby bez praw wyborczych psuja nam frekwencje glosowania i zmniejszaja szanse na zdobycie wladzy ?