Aukcja nowego domu

Zaczęty przez Dragart, 2009 07 12, 22:34:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dragart

Na jakich zasasach bedzie przebiegala ta aukcja ?

Czy bedzie to jawne licytowanie sie i gracze moga sie nawzajem przebijac ?
Czy poprostu kazdy zainteresowany bedzie musial podac jakas cene i wygra najwyzsza oferta ?

Czy ten dom wlicza sie do systemu podatkowego ?

licho

licytacja to licytacja, polega na przebijaniu oferty pozostałych.
Nie ten dom się nie wlicza do systemu podatkowego.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

SzelQ

Nie będe zakładać nowego topika. Dlaczego tylko 6 miesięcy?

Badalaman

Aby potem znowu odessac zloto ;)

I przyznam ze to rewelacyjny pomysl.
Daje mozliwosc "pokazania sie" postaci, nikomu nic nie psujac, nie zmianiajac balansu PvP i PvM.

Oby wiecej takich idei odsysania zlota a nie hydrze zbroje  :cool:

licho

Cytat: "SzelQ"Nie będe zakładać nowego topika. Dlaczego tylko 6 miesięcy?

Licytujesz czynsz miesięczny na 6 miesięcy.

Bo,jeśli byłby wynajem na miesiąc to za miesiąc ktoś może ci pozazdrościć i dać o 10k więcej miesięcznie cała przeprowadzka na nic.

Bo jeśli byłby za rok, to ci którzy teraz przyskąpią na czynsz lub nie będą mogli licytować by musieli czekać rok żeby spróbować ponownie.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Ainn

A czemu nie permanentnie?

Bardzo ciekawie byloby, jesli moznaby kupic dom unikalny - inny niz wszystkie jednak na zawsze. Wowczas taki domek pewnie kosztowalby naprawde sporo co dla was oznaczaloby "odessanie zlota z serwera". Jesli domek bylby unikalny i z mozliwoscia postawienia go gdziekolwiek - zlozenia do deeda itd to rowniez nie mielibyscie co pol roku zachodu z ustawianiem skrzyn itd.

Pytanie ile znajdzie sie osob chcacych na pol roku miec cos specjalnego... A po pol roku stracic, albo znowu licytowac sie i bulic kase.

Pewnie wielu z nas chcialoby miec cos ciekawego i unikalnego, jednak bulic za to ciezka kase co pol roku? Z pewnoscia wiekszosc z nas sie nie podejmie, a szkoda. Ja w tym widze ewidentnie chec wyssania z nas graczy zlota, a nowy domek schodzi na dalszy plan. Nie gramy na serwie pol roku, wiec taka inwestycja to z mojego punktu widzenia kasa wywalona w bloto :/

Zdecydowanie za nowymi drogimi unikalnymi domkami dla graczy, przeciwko wynajmowaniu domkow od ekipy.

Przemyslcie to, bo moznaby to ciekawie rozwinac...

Borry

Zobacz na ilość domów, które stoją nieużywane od wieków zajmując miejsce, a ich właściciele logują się na 30 sekund raz na miesiąc. Masz już odpowiedź?

lazzio

Spokojnie;d są już dwa takie domy. Jak się "góra" zgodzi to zbuduję więcej :twisted:

Chociaż jeśli ma to być naprawdę unikalne to wystarczą te dwa.

Ainn

Borry wybacz, ale ni jak nie widze zwiazku miedzy nowymi unikalnymi domami, a nieuzywanymi od wiekow domami zajmujacymi miejsce.
Szukam powiazania i ZERO.

Jakie ma znaczenie czy bede mogl postawic standardowy dom 10x8, czy tez unikalny w swoim wystroju 10x8?

To ze miejsc jest niewiele ma sie nijak do tego jaki to bedzie dom ;] A ja chcialbym, zeby byly dostepne do KUPIENIA domki unikalne.

Dac chociazby na forum screeny z greena takiego domku. Oglosic ze dnia x na aukcji bedzie wystawionu dead na niego, przy czym zeby aukcja konczyla sie o godzinie 0:00 a nie o 10:00 - gdzie niektorzy nie moga byc w grze. Kto da najwiecej GP wygrywa dead na domek i stawia go gdzie chce. Wazne, zeby byl unikalny bo wowczas placi sie za rzadkosc i musi byc brak mozliwosci poznniejszego udostepnienia go wszystkim.

Gracze beda mogli w ciekawy sposob wydac gp, ktore tak przeszkadza ekipie, a my dostaniemy cos naprawde dla siebie.

Kam

Cytat: "Ainn"przy czym zeby aukcja konczyla sie o godzinie 0:00 a nie o 10:00 - gdzie niektorzy nie moga byc w grze.

Sądze że o każdej porze ktoś nie może być w grze, a sądze ze sobota o 10:00 jest o wiele rozsadniejsza niż np. piątek 00:00 :]

Sama licytacja - mi się podoba ten pomysł, przechodni właściciel - Ci którym się nie udało będa mieli szanse za pół roku. :]
mors vincet omnia

Aion

Cytat: "Kamiz"
Cytat: "Ainn"przy czym zeby aukcja konczyla sie o godzinie 0:00 a nie o 10:00 - gdzie niektorzy nie moga byc w grze.

Sądze że o każdej porze ktoś nie może być w grze, a sądze ze sobota o 10:00 jest o wiele rozsadniejsza niż np. piątek 00:00 :]

Sama licytacja - mi się podoba ten pomysł, przechodni właściciel - Ci którym się nie udało będa mieli szanse za pół roku. :]

bzdura - w sobote jestem od 9:30 do 18 w pracy xD
sadze, ze piatek do 24 jest najlepszym pomyslem.
Mi sie tez licytacja podoba ;) teoretycznie wlasciciel moze byc ten sam non stop jak sie mu uda.
Po 6 msc jest nowa licytacja i dopiero po niej gracz ma tydzien na usuniecie swoich rzeczy chyba ze wygra licytacje? to tak bedzie mniej wiecej?>
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Dragart

Fajna sprawa, bo mozna taki dom kupic pod gildie. Zeby przyciagnac wiecej graczy do gildi.

ignaś

Moim zdaniem licytacja powinna trwac przynajmniej kilka dni. Do tego kazde podbicie powinno ja wydluzac o jakies 15 minut.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Karcharot

Licytuje taki domek, dajmy na to..daje milion...czy jest to milion miesięcznie, czyli za cały okres 6mln, czy milion za pol roku, rozbity na 6 rat?
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Kam

Cytat: "licho"Zaoferowana kwota będzie płatna w sześciu miesięcznych ratach.
Czytanie ze zrozumieniem...
mors vincet omnia