Nekromancja

Zaczęty przez DragoN, 2009 09 04, 20:05:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

DragoN

Siemka, chciałem poruszyć pewną sprawę związaną z nekromancją.
Chciałem zrobić maga/nekro, ale ... tu się zaczęły schody. Każdy kto o tym usłyszał ( Irc ) twierdził że nie ma sensu, że nekro posysa, że jest to skill zapychacz, że jest to skill nieużyteczny do PvP i do PvM, że jego kox jest długi i drogi ( 3 mln licząc lekko za same regi ), że składniki są ciężkie do dostania. Każdy twierdzi żeby brać druida... o niebo lepszy na PvM / PvP tańszy itp...

Ja osobiście nie wiem gdzie szukać info o nekromancie, bo graczom się nie chce opisać co i jak, a i GMka ( ^Lil^^ jest od fabuły a nie mechaniki wiec nie wie jak działa nekromancja )
Jeśli ktoś jest w stanie napisać coś na ten temat, opisać spelle itp to prosił bym ;)

I ostatnia kwestia ... jeśli jest tak jak wszyscy mówią ... to czemu 'reforma magii' nic z tym nie zmieniła ??
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

mekmar

Wiekszosc czarow bezurzyteczna. Jedyny dzialajacy czarn na pvp to na lor. Chociaz jak ktos ma dobre makro to i to nie dziala. Kosciany smok sie zbugowal po zmianach w nekro atakuje wlasciciela czarami obszarowymi tak jak i pety wlasciciela. Niby wygnanie do PvM sie przydaje, rzucalem testowalem i raz czar wychodzi co drugi raz, do tego kosztuje 50 many i jeszcze te odwolywanie nie jest wcale takie pewne( mimo wysokiego poziomu inta nie odwoluje), sto razy lepiej dac krysztal odwolania albo 6 an ortow, bo tyle srednio odpowieda jednemu wygnaniu, cios wyverna=kamienie, tyle ze sto razy drozsze regi(tutaj uslyszalem ze nekro ma byc drozszy), druid ma pszczoly blesa natury klatwe natury, zielony portal. Do tego na przydatne czary ida oczy beholdera ktorych jest mala i sa bardzo drogie.
Tyle z mojej perspektywy gry przez te lata.

Spider

Bo ostatnia prawdziwa reforma magii była ze 3 lata temu? (chyba wtedy wprowadzono czarowanie w biegu leczenia itp) :P Ostatnie zmiany to jedynie kosmetyczne poprawki.

herbatnik

Do autora topicu - czary nekro sluza obecnie tylko do robienia klimatu. Ci, którzy pisali ze druid/szaman ma lepsze czary do walki pvp/pvm mowili Ci prawde. pozdro

Ragnall

I o dziwo zaklęciami szamana też można robić klimat  :o

ignaś

W ktorym miejscu czary dru sa lepsze od czarow nekro w pvp?
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Spider

W tym, że nekro chyba nie ma paraliżu na 6-8 sekund, albo darmowego magika +10 do bojówki? ;)

dejw999

czasami mysle, ze fala tez sie przyda;) przerywa leczenie lepiej niż paraliż (jak wpadnie pod koniec leczenia to nie uleczysz ani 1hp), pszczoly mogą troche podenerwować no i kamienie, Obszarowy corp castowany w biegu :)

ignaś

Driud tez nie ma takiego paralizu Spider to raz, a dwa i tak kazdy mag lata z bronia do uma, ktora jest tania jak barszcz.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

dejw999

no niby tanie, ale zawsze mozna miec za darmo ;)a na wojów klątwa tez zła nie jest. Nie każdy nosi magola do boja na pvp. Wg mnie druid jest o wiele lepszy od nekro w pvm i pvp.

Tinerot

Jakby się konkretnie przyjrzeć to czary druida o których mowa nie są stricte wycelowane w PvP, choć nie da się ukryć - przydatne. Proponuję zatem by nekromanci spojrzeli na klimat (tak, klimat) swojego skilla na równi z przydatnością i zaproponowali zmianę niektórych swoich czarów, tych najmniej przydatnych, na lepsze.

Nie da się ukryć - także moim zdaniem szaman jest o niebo grywalniejszy i użyteczny ze względu na czary pszczół, fali, przywołania i obu (klątwy i błogosławieństwa) natur.

Ale tego uwalać nie będziemy, chyba że "przy okazji innej reformy" (na przykład pvm i wpływ pszczół na nie). Dlatego powtarzam, że jeśli nekromantom lub spirytystom zależy, to Wasze podforum oraz dział Propozycje, a dla niektórych osobny dział dotyczący opracowań stoi otworem.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

LooZak

Co do kosztow koxu, to fakt. Z tym, ze do 50 koxa sie bez regow. Ja bym radzil zainteresowanym wyprowadzic jakies propozycje ktore by dawaly nekrusom wieksza opcje supportu swojej ekipie na pvm. Z reszta zawsze mozna zrownac zbior czarow, w ich dzxialaniu, do szamanskich, tak aby byly one odpowiednikami. Sam juz nie wiem. Mam na seciu te 50, ale rezygnuje na korzysc szamana. (wiadomo dlaczego)

herbatnik

pierwsza rzecz to skladniki czarow do nekro : polaczenie regow magowskich szamanskich i dodatkowo trzecich wylacznie nekro. mieszanka wybitna stworzona nie wiadomo w jakim celu.

Ragnall

herbatnik: Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o "klimat" albo "bo tak". Sprawa składników spirytysty była już poruszana i do dziś się nic nie wydarzyło.

Kam

Najprościej - niech druid ma błogosławieństwo, a nekromanta klatwe do bojowek. :P
mors vincet omnia