Pytanie o DEX

Zaczęty przez Zyzio, 2009 10 28, 09:36:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ukulele

Na dmg łucznika też?

Marv

Jak bedziesz bil kogos kusza po glowie to tak.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Tinerot

W poprzednim temacie nie odpowiedziałem TajFun, bo moja pamięć jest zawodna, a nie mówię czegoś czego nie jestem pewien. :) Do tej pory ten stan się nie zmienił i pewnie jakiś czas nie zmieni.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

elric

Ainn na badania chłopie, bo Ci się kreskówki mylą...

Tin a do ilu STR naliczany jest dmg? Mam namysli czy istnieje jakis magiczny prog powyzej ktorego ilosc STR nie ma znaczenia.
LoA! I $%@#

licho

Dex jest liczony do poziomu 75 z kilku powodów.
Dex jest liczony do 75 tylko w pvp i tylko odnośnie trafialności, w innych liczbach nie składał się w wyliczeniach.
Nadal powyżej 75 jest opłacalnie mieć dex bo powoduje to szybsze leczenie oraz szybsze uderzanie bronią.
Berek ze swoim blessem i wysokim dexem nadal ma sporą przewagę a dodatkowo krytyki które dodaliśmy niedawno.

Co do łucznika, wydaje mi się że ostatnio w każdym temacie jak tylko jest taka możliwość to jest dopisywane "a łucznika jeszcze bardziej" poprawiliśmy mocno trafialność, a trafialność w łucznika się nie zmieniła. Cała zmiana dotyczyła tylko trafialności hth.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Ukulele

Ja tylko chciałem wiedzieć czy warto inwestować w STR łucznikiem, czy można spokojnie zakończyć kox na 55 (granica noszenia ciężkiej kuszy).
No, ale najwyraźniej się nie dowiem, bo nawet ekipa tego nie wie  ;)

Borry

Warto. Coś jeszcze?

Aiwass

skoro sila wplywa na dmg to tez powinnien byc prog na 75 .. tak samo jak w magii ....

licho

Cytat: TajFun w 2009 10 30, 19:35:44
Ja tylko chciałem wiedzieć czy warto inwestować w STR łucznikiem, czy można spokojnie zakończyć kox na 55 (granica noszenia ciężkiej kuszy).
No, ale najwyraźniej się nie dowiem, bo nawet ekipa tego nie wie  ;)

tak, skończ str na poziomie 55 załóż pośmiertną togę a potem pisz we wszystkich możliwych tematach włączając w to rolnika, że łucznik jest cienki i należy dać mu wbudowanego prota, wbudowane uniki i skill niewidzialność bo pada od jednego strzału. To wzmocni Twoją wiarygodność.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Ukulele

To zależy od przeznaczenia postaci.
Postać łucznika stworzona do mass PVM z wysokim intem i dexem, (zakładając że dmg nie zależy od str) była by bardzo pożądana.

I proszę o trochę więcej grzeczności.

Ghg

tajfun: czytaj swoje posty zanim cos napiszesz, bo nikt cie nie bedzie traktowal powaznie. mass pvm to jedna plaga, po ktorej lucznik musi stac i sie leczyc z taktycznej pozycji. zreszta po co ci int, jesli po specjalach tez mob sie przerzuca lub wystarczy go tyle, zebys mial spejala co pol minuty (41). zapytaj sie przy okazji po co magowi str, jesli on polega na pvm tylko i wylacznie na inteligencji. po to masz maksymalna ilosc statystyk, zeby je sobie rozwinac ladnie w tej grze, a jesli nie umiesz tego wykorzystac to zajmij sie rzemioslem i stoj z lukiem pod bankiem.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Zywol

Cytat: Aiwass w 2009 10 30, 20:23:03
skoro sila wplywa na dmg to tez powinnien byc prog na 75 .. tak samo jak w magii ....

Tajfun tego to nawet najstarsi mędrcy nie wiedza a co mówić o forumowiczach ;P
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Ukulele

Co was obchodzi jak chcę zrobić swoją postać?
Zadałem tylko proste pytanie o mechanikę.

Wystarczyło by tylko.
TajFun: Czy str wpływa na dmg łucznika?
Admin: Tak/Nie

Koniec, żadnych innych postów, żadnego off-u.

McDevil

TurboDymoMan nie chce udzielić dopowiedzi połowie graczy. Admin zawstydził TurboDymoMana, nie chce odpowiedzieć nikomu.

;<<<<