Języki

Zaczęty przez Gofer, 2010 01 22, 06:39:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Prorokpl

Cytat
Jeżeli postać traci rasę traci również język.

http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,462.msg299228.html#new

Will

Cytat: Ghg w 2010 01 24, 12:13:44
jezyka raz nauczonego raczej nie da sie zapomniec. ;)

Da się jeśli opiekun tak zdecyduje.

Azura

pamietajmy jednak ze tylko odgrywajace wampy otrzymuja takie wzbogacone dodatki jak jezyk...
przynajmniej tak bylo mowione i obiecane...
wiec chyba nie kazdy nauczy sie jezyka robiac wampa na 5 minut...

Girion

Nie wiem jakie macie podejście ale moim zdaniem trzeba zwrócić uwagę postaci że bełkocze bo nie zawsze się zauważa iż gadamy w języku nie rozumianym przez innych.
"buchnięcie" za to że rozmawia postać w swoim języku nie jest chyba kulturalną wersją gry jakiej oczekuje się od graczy DM2. Nie niszczcie reputacji shardu przez to.

Swoją drogą, może warto by dodać jakieś elementy do języków np:

Przed każdym ze zdań w nawiasie nazwa języka:

Stefan Czarnecki:(j.drowi) Jesteś głupcem sądząc że oddam Ci swoje pieniądze..
Józef Małysz:(j.krasnoludzki) Milcz głupcze!

Sul

Wersja beta miała podobne rozwiązanie ale po 10 minutach rozmowy miało się ochotę pochlastać rozmówcę. Zawsze jest komenda .jezyk sprawdz :)

Maelui

cóz emotka *bełkoczesz niezrozumiale* nie jest moim zdaniem zbytnio klimatyczna. każdy język ma swoje charakterystyczne cechy moze by ując je w emotkach?
np język wampirów  (mam teorie że wampiry od ophidianów pochodzą ;) )to "syczące" wyrazy gdzie akcent fonetyczny pada na "s" "a" i "h" (h-miękkie )moze wrzucic cos w rodzaju XXX*zdaje sie syczeć niezrozumiale*  albo *posykuje cicho w niezrozumiałej dla ciebie mowie*  "posykuje" mozna zamienic na inne słowa charakterystycne dla danych języków np dla elfów jest to spiewny melodyjny akcent bardzo łągodne słowa "szepcze/mówi melodyjnie brzmiącym językiem"
byłby to taki kosmetyczny smaczek dla tej zmiany :)

Zyzio

Cytat
Co do emotów zastępujących słowa jeśli słuchający nie zna języka, to grupy mają czas do 29 stycznia na ich ustalenie (można więcej niż jeden, wtedy będą szły zamiennie, ale nie więcej niż 3 - prosimy bez mówi mrocznie i mówi po "dany język" - wykażcie się )

:P
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Sul

*Bełkocze niezrozumiale* jest tylko wtedy gdy postać od wprowadzenia języków nie ustawiła sobie aktywnego języka :) Wszystkie inne języki mają przypisane emoty.

Maelui

a to sorrki po prostu jeszcze nie otrzymałam jezyka i nie posprawdzałam :)