Jak można się teraz nauczyć rolnictwa?

Zaczęty przez Oko Mroku, 2010 02 08, 12:20:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Oko Mroku

Jak w temacie. Dokładnie chodzi mi o to co można zrobić, żeby się nauczyć rolnictwa od poziomu 33%. Publiczne zablokowane, prywatne pola nie mają ani marchewki ( która jest od 40% chyba że jest jeszcze wyżej ), tym bardziej nie można dopatrzyć się jednej kukurydzy. Naprawdę już nie mam pojęcia jak się można tego nauczyć. Tylko nie mówcie, że mam płacić rolnikowi żeby mi codziennie sadził kukurydzę i marchewkę za kasę. Potem pewnie następne rośliny?
Kto powiedział napastnikom te bzdury ze Kopciuszek nie zna sie na kung-fu?

bragl

Niestety dopóki nie zniknie bug z polami publicznymi, jesteś zdany na płacenie rolnikowi za sadzenie warzyw, które będziesz ścinał. Oczywiście do poziomu kiedy to będziesz mógł zbierać owoce z drzew.

Valthar

Jest to kompletne udupienie rolnictwa, niestety.
Młodzi rolnicy nie mają łatwo, zapewne nie stać ich na zasadzenie pola..

Cytat: Oko Mroku w 2010 02 08, 12:20:20
żeby mi codziennie sadził kukurydzę i marchewkę

Nie codziennie.. raz się sadzi .
Po wyrośnięciu warzywa, ścinasz je..
Po ścięciu je podlewasz..
Jeżeli nie będzie po ścięciu podlewać to nie będziesz mógł ścinać, a potem roślina zwiędnie po jakimś czasie.

Potem pewnie następne rośliny?

Tak.
Albo sam sobie posadzisz.. ;)

za kasę.

Hymm..

Skombinuj nasionka i napisz mi na ircu, Valthar.
Posadzę Ci za darmo.
"Precz z moich oczu!... posłucham od razu,
Precz z mego serca!... i serce posłucha,
Precz z mej pamięci!... NIE-tego rozkazu
Moja i Twoja pamięć nie posłucha..."

Bonne

od około 60% można zrywać chyba już winogrona. Wcześniej można spróbować gruszki z drzew. Chmiel też jakoś na tym poziomie można zacząć.

Niestety by dojść do tego poziomu musisz dogadać się z innym rolnikiem.

wyedytowane przez Ghg - gt.

Można też zbierać miód i wosk z uli.

Badalaman

Sytuacja faktycznie dosc nieciekawa.

P.S. Tu wlasnie swoja role spelnialby kanal pomocy dla nowych, opisany w temaie o wsparciu startu  8)
Chetni do pomocy rolnicy mogliby wesprzec mlodych.
A i Diabellus bylby szczesliwszym chochlikiem niemuszac czytac tu GT ;)

Dahak

Cytat: Valthar w 2010 02 08, 14:31:44
Cytat: Diabellus w 2010 02 08, 13:48:20
E... od kiedy forum służy do ogłaszania się?

To nie ogłaszanie się, tylko chęć pomocy nowemu rolnikowi.

A świstak zawija w te sreberka. Jak tak bardzo chcesz mu pomóc, to mogłeś napisać PW, nie musiałeś pisać każdemu kto tu zagląda ze jesteś rolnikiem ;] .

Borry

Tak, jest to GT.
Tak, jest ono zabronione przez regulamin forum.

Nie, nie mam zamiaru nic z tym robić z przynajmniej dwóch przyczyn:

1) Jest to jedyny, aktualnie dostępny, sposób na pozyskanie w/w umiejętności i jeśli mam do wyboru zezwolić na coś takiego, albo skazać kogoś na szukanie igły w stogu siana, "bo tak", to...

2) O tym, kto ma jaką umiejętność można nie raz przeczytać na forum. Wystarczy wejść do dowolnego tematu by, prędzej czy później, padł argument "a bo ja mam (wstaw nazwę umiejętności) od x czasu i dlatego..."

Nie oznacza to jednak, że zgadzam się na zamianę forum w tablicę ogłoszeniową, więc nie przeciągajcie struny.

Oko Mroku

Już jedna dobra rolnicza duszyczka mi pomaga, także pomału się odbijam. Spieszę jednak z informacją dla innych zainteresowanych, że próba nauki na ulach nie daje żadnej pomocy. Nawet PH i spora ilość uli złupionych przeze mnie nie dała wzrostu rolnictwa. Także polecam pomoc innych rolników chwilowo, bo to jedyna szansa na razie  ;)

bragl

Na ulach idzie zielarstwo, a nie rolnictwo.

mae

rolnictwo tez, bo rolnik tez moze wyjmowac wosk i miod
jesli na tym nie ma gaina to chyba bug, bo kiedys byl (sam tak koxalem, ale to bylo b.dawno i moge sie mylic)

Bonne

Cytat: bragl w 2010 02 08, 22:50:35
Na ulach idzie zielarstwo, a nie rolnictwo.

hmm jestem pewna w 99% że skakało rolnictwo przy wyciągu miodu i wosku. Do tego ilość wyciąganego miodu jest zależna od tego ile ma sie rolnictwa

Oko Mroku

Ilość pozyskanego miodu i wosku nadal jest zależna od poziomu rolnictwa, ale nie wzrasta sama umiejętność.

Bearg

Jeśli chodzi o miód to ilość pozyskiwanego miodu zależy od umiejętności, która jest większa (rolnictwo/zielarstwo), ale wzrasta przy tym tylko zielarstwo. Tak samo jak przy szamanizmie wzrasta mądrość, a przy zbieraniu przypraw wzrasta zielka, mimo że możemy zbierać mając gotowanie.

Bonne

Cytat: Bearg w 2010 02 09, 09:52:41
a przy zbieraniu przypraw wzrasta zielka, mimo że możemy zbierać mając gotowanie.

Nie zgodzę się. Kucharstwo też wzrasta przy zbieraniu przypraw, brak zielki.

Bearg

Cytat: Bonne w 2010 02 09, 11:47:12
Cytat: Bearg w 2010 02 09, 09:52:41
a przy zbieraniu przypraw wzrasta zielka, mimo że możemy zbierać mając gotowanie.

Nie zgodzę się. Kucharstwo też wzrasta przy zbieraniu przypraw, brak zielki.
Więc w takim razie nie rośnie zielka, pomyłka :P